Places Archive - ByggVesta

Våra områden

Här hittar du alla områden där vi har bostäder eller ska bygga bostäder inom de närmaste åren. Använd sorteringsfunktionen för att hitta vilka områden vi finns i Stockholmsregionen, Malmö, Uppsala och Linköping. Klicka på ett område för att läsa mer och se vilka hus som ligger där.

Kista

Kista är ett spännande område fullt av utveckling och potential. Det är ett av världens starkaste ICT-kluster, med över 1 000 svenska och globala företag. Här finns också möjlighet till kulturupplevelser och närhet till sköna grönområden, till exempel Järvafältet, en mycket populär plats för motion och naturupplevelser. I Kista finns även Stockholms universitet, ett prisbelönt bibliotek och en av Stockholmsområdets största gallerior med butiker och restauranger.

Rosendal

Rosendal är en småskalig stadsdel med naturnära känsla och centrum inom räckhåll. Precis utanför dörren finns stora grönområden att promenera i, och på bara fem minuter på cykel är du vid något av universiteten.

Barkarbystaden

Med Järvafältet på sin östra sida och Mälaren på sin västra är möjligheterna till rekreation goda i nybyggda Barkarbystaden. Här finns ett brett utbud av caféer och restauranger och Barkarby handelsplats är en av Sveriges största handelsplatser. Med buss och tåg är det enkelt att ta sig hit och från 2026 kommer det också att finnas t-bana med två stationer.

Campus Valla

Linköpings universitets största område Campus Valla ligger cirka 3 km från Linköpings centrum. Här finns bland annat 9 institutioner, universitetsbibliotek, kanslier och studentservice. Granne är ett populärt friluftsområde och Mjärdevi Science Park.

Östra Sala Backe

Bara en kort cykeltur från centrum ligger snabbt växande Östra Sala backe, en ny länk mellan Årsta och Sala backe. Med alla nya bostäder, skolor och vackert utsmyckade grönområden är området centralt i ett mer sammanhängande Uppsala.

Sorgenfri

Sorgenfri ligger mitt i centrala Malmö, med bekvämt avstånd till allt staden har att erbjuda. De tidigare industrikvarteren har omvandlats till nya, moderna innerstadskvarter där hållbarhet, kultur och gemenskap ges stort utrymme.

Västra hamnen

Bland dragplåstren i Västra hamnen finns Skandinaviens högsta byggnad Turning Torso och Bo01-kvarteren som blev ett internationellt föredöme för ekologisk hållbarhet. Vackra strandpromenader, caféer och bad från kajen lockar många malmöbor.

Hammarby Sjöstad

Ett stenkast från hjärtat av Södermalm ligger Hammarby Sjöstad. Där finns innerstadens alla fördelar samtidigt som den kantas av promenadbryggor, vassområden med rikt fågelliv och underbara parker. Vattnet är områdets hjärta och gav sitt namn till stadsdelen.

Norra Djurgårdsstaden

På Djurgården byggs ett nytt spännande område upp med målet att skapa minsta möjliga ekologiska avtryck – både i byggande och vardagsliv. Här finns också studentbostäder med ett toppläge nära universitetet. I Norra Djurgårdsstaden blandas boende med företagande, naturupplevelser, kulturella attraktioner och storstadspuls.

Fagersjö

Vill du bada från klipporna och fiska sommartid, eller åka skridskor på den plogade isen vintertid? Naturskönt och med goda möjligheter till härligt friluftsliv bor du i Fagersjö. Mitt emellan Farsta och Högdalen i södra Stockholm har du nära till allt. Du promenerar runt sjön Magelungen, eller vistas i de fina omgivningarna i Farsta naturreservat.

Bredäng

Bredäng är en stadsdel i Söderort, och tillhör Stockholms kommun. Här hittar du allt från strandbad och boule till shopping och bio! I Bredängs centrum finns, förutom butiker och restauranger även bibliotek, simhall, gym, idrottshall, skolor, vårdcentral och mycket mer.

Bagarmossen

En idyll i södra Stockholm – det är Bagarmossen. Stadsdelen gränsar till Kärrtorp i norr, Skarpnäcks gård i syd och sydväst samt till Nacka kommun i öster. Det är ett grönskande område med närhet till både innerstad och natur.

Annedal

Annedal är ett barnvänligt och populärt område i Bromma som vid Bällstaån angränsar till mysiga Sundbyberg med dess känsla av småstad. Vill man ta en naturskön promenad så kan man utefter Bällstaviken/Ulvsundasjön ta sig hela vägen in till Stockholm city! Bromma Blocks med sitt stora utbud av butiker och restauranger ligger också på gångavstånd.

Gröndal

Gröndal är en stadsdel i Söderort, väster om Liljeholmen. Gröndal består av trivsamma områden med närhet till vatten, kultur och natur. Sekelskifteshus och kulturmärkta funkisbostäder samsas med nyproduktion och ombyggda industrifastigheter.

Ektorp

I Ektorps centrum finns ett gott utbud av butiker, restauranger, kaféer och gym. Centrum är klassat som ett framtidsområde där kommunen planerar att expandera med ytterligare bostäder och service. Tonvikt ska läggas vid att skapa ett attraktivt torg och mötesplats. I den närmaste omgivningen finns även gott om vacker natur.

Rinkeby

Rinkeby är en levande, mångkulturell stadsdel i norra delen av Stockholms kommun. Här finns gott om restauranger och affärer, och det nya gångstråket över E18 gör det enkelt att ta sig till Järvafältet och den vackra naturen där.

Flemingsberg

I Huddinge kommun ligger Flemingsberg som ett verkligt kunskapskluster! Här finns bland annat Kungliga tekniska högskolan, Karolinska institutet, Södertörns högskola, Röda korsets högskola och Stockholms musikpedagogiska institut.

Från campus är det bara en kort promenad till Flemingsbergs C, där det går pendeltåg, tåg och fjärrtåg.

Tyresö

Tyresös sommarhusområden från tidigt 1900-tal har blivit alltmer åretruntboende. Nu finns här gott om restauranger och affärer i ett växande centrum. Här hittar du Tyresta nationalpark och stora friluftsområden vid hav och insjöar.

Södertälje

Södertälje är Sveriges tjugonde största stad med nära 100 000 invånare. Här kan du njuta av allt stadslivet har att erbjuda i form av närhet till restauranger, caféer och butiker. Det är heller aldrig långt till vatten eller vacker natur. Direkttåg går till bland annat Stockholm. Här finns också KTH Södertälje som erbjuder utbildningar med fokus kring hållbar produktion.

KTH Campus

KTH Campus ligger just öster om Vasastan i Stockholm. I ett levande kvarter med kreativ och internationell prägel möts civilingenjörs-, dans-, opera- och försvarshögskolestudenter. Här finns caféer, bibliotek, idrottshall och kårhus.

Gärdet

På Gärdet i nordöstra Stockholms innerstad förvaltar ByggVesta två fastigheter med mycket attraktiva lägen. Här är utmärkta kommunikationer och stort utbud av restauranger och service utanför porten. Det stora gräsområdet Gärdets sportfält är en populär plats för rekreation och olika idrotter.

Sege park

I Kirseberg i östra delen av Malmö växer en ny innovativ stadsdel fram. Här är ByggVesta med och utvecklar gemenskapens Sege Park – det gröna livet nära centrum. Här skapar boende och verksamheter gemenskap kring odling och hållbara lösningar. Den kulturhistoriska miljön bevaras samtidigt som det finns smarta lösningar för ett bra liv.

Centrala Malmö

ByggVesta har förvaltningsuppdrag för ett flertal fastigheter i centrala Malmö. Att bo i Malmö kommun erbjuder dig unika möjligheter. Här möts känslan av att befinna sig i en europeisk metropol med härlig svensk småstadscharm, samtidigt som havet sätter sin prägel på tillvaron. Malmö stad är ett levande samhälle med en härlig mix av människor, aktiviteter och platser med olika karaktär.

Kundservice