Hyresrätter & studentbostäder på Djurgården - ByggVesta

Hyresrätter Norra Djurgårdsstaden

Kosterhavet

ByggVestas första studentboende i Stockholm

I kvarteret Kosterhavet finns 91 hyreslägenheter i varierande storlekar mellan två och fyra rum och kök, samt 113 studentlägenheter (för över 150 studenter i ettor, tvåor och så kallade kompislägenheter). Härifrån cyklar du till KTH på 10 minuter och till Stockholms universitet på en kvart. Runt knuten går buss till Karolinska i Solna, och närmsta tunnelbanestation är Hjorthagen.

Studentlägenheter och hyreslägenheter skiljs åt i varsin huskropp i det rombformade kvarteret i sydöstra spetsen av området. Studenthuset har ett ”torn” i nio våningar. Hyreshuset består av fyra trapphus samt en cafélokal som är placerad i nordväst mot torget, och är som högst i sju våningar. I lokalen bedriver StikkiNikki sin glasstillverkning och öppnar där på somrarna försäljning av de handgjorda läckerheterna.

Mellan huskropparna skapas utblickar från gården dels mot Ekparken i söder samt mot norr i riktning mot områdets torg. Gemensamma utrymmen, förråd och cykelförråd är placerade främst nere i den lättillgängliga källardelen, där även garageplatser kan erbjudas.

Gården har omfattande grön växtlighet, pergola, gemensamma sittplatser och grill. I träden finns insektshotell.

Alla lägenheter har yteffektiva, ljusa och moderna planlösningar.

Läs mer om Kosterhavet och våra andra studentboenden på hemsidan för vårt studentbostadskoncept Live to Grow by ByggVesta.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Kirsh+Dereka

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2015
Typ:
Hyresrätter, Studentbostäder
Antal lägenheter:
204
Kök:
Vita luckor och grå bänkskiva. Förberett för diskmaskin och mikro. Matavfallskvarn.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Alla lägenheter har förråd i källarplan.
Cykelparkering:
Finns i garage med tillhörande renoveringsrum.
Bredband/telefoni:
Tele2 finns som möjlig leverantör.
Balkong/uteplats:
De flesta hyresrätterna har egen balkong/uteplats. Studentlägenheterna har delade balkonger.
Miljörum:
Finns till vänster om Madängsgatan 6. Sopsug/nedkast för hushållssopor på gården.
Parkering/garage:
Garage i källarplan. Platser administreras och bevakas av Aimo Park.

Välkommen att titta in i lägenheterna

Detta är en 2:a på 40kvm. Det finns fler storlekar i vårt bestånd, om du vill se hur en ByggVesta-lägenhet kan se ut inredd, kan du se exempel på sidan Våra lägenheter och boendekoncept

Området

Norra Djurgårdsstaden, Stockholm

På Djurgården byggs ett nytt spännande område upp med målet att skapa minsta möjliga ekologiska avtryck – både i byggande och vardagsliv. Här finns också studentbostäder med ett toppläge nära universitetet. I Norra Djurgårdsstaden blandas boende med företagande, naturupplevelser, kulturella attraktioner och storstadspuls.

Norra Djurgårdsstaden, Stockholm

Norra Djurgårdsstaden är en ny pulserande stadsdel som växer fram längs med Stockholms innerstads nordöstra kustlinje, från Hjorthagen och vidare söderut längs Södra Värtahamnen, Frihamnen och Loudden. Här förenas den moderna storstadsmänniskans behov och förväntningar med nytänkande innovationer inom miljöteknik. Allt från bostäder och arbetsplatser till infrastruktur byggs med ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet i fokus.

Kommunikation och kollektivtrafik

Närmaste tunnelbanestation är Hjorthagen, där du tar dig till T-centralen på 8 minuter. Några bussar trafikerar också området, och tar dig till bland annat Stureplan. Inom räckhåll har du dessutom Tekniska Högskolan och Östra station där såväl tunnelbana som Roslagsbanan ansluter. Många cykelvägar och cykelparkeringar ger hög tillgänglighet och är en viktig del i stadsdelens miljöprofilering.

Skolor och förskolor

Det finns ett flertal skolor i Hjorthagen, Gärdet och närliggande Östermalm. Förskolor finns i hela området, även i Norra Djurgårdsstaden. Läs mer om skolorna på Stockholms stads hemsida.

Affärer, restauranger och service

Här planeras en ny, levande och hållbar stadsdel där boende blandas med företagande och naturupplevelser med kulturella attraktioner. Området är under konstant utveckling och i takt med att nya människor flyttar hit öppnar även nya restauranger, butiker och annan service. Redan nu finns ett stort utbud, bland annat en stor matbutik, Hemköp, med mycket generösa öpetttider.

Natur och fritid

I området finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Njut av härligt friluftsliv i Nationalstadsparken som är närmaste grannen. Vid Fiskartorpet kan du träna på utegym eller ta en löprunda och vid Stora Skuggan finns en 4H-gård med café. Klätterverket håller till i Gasverksområdet. På gångavstånd finns också Ryttarstadion, Kungliga Tennishallen, GIH-badet, Tennisstadion och Östermalms IP.

En lokal stadskärna byggs för fullt i det gamla gasverksområdet och de vackra tegelbyggnaderna fylls löpande av företag, service, kultur och upplevelser.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice