Hyresrätter Norra Djurgårdsstaden

Kosterhavet

ByggVestas första studentboende i Stockholm

I kvarteret Kosterhavet finns 91 vanliga hyreslägenheter i varierande storlekar mellan två och fyra rum och kök, samt 113 studentlägenheter (för över 150 studenter i ettor, tvåor och så kallade kompislägenheter). Härifrån cyklar du till KTH på 10 minuter och till Stockholms universitet på en kvart. Runt knuten går buss till Karolinska i Solna, och närmsta tunnelbanestation är Hjorthagen.

Studentlägenheter och hyreslägenheter skiljs åt i varsin huskropp i det rombformade kvarteret i sydöstra spetsen av området. Studenthuset har ett rött torn i nio våningar och mot gården en gulputsad fasad. Hyreshuset består av fyra trapphus samt en cafélokal som är placerad i nordväst mot torget, och är som högst i sju våningar. Gårdsfasaderna är i övrigt vitputsade med inslag av mörkgrått. Fasader mot gatan är putsade i en mörkgrå kulör som står på en ljus putsad sockel.

Mellan huskropparna skapas utblickar från gården dels mot Ekparken i söder samt mot norr i riktning mot områdets torg. Gemensamma utrymmen, förråd och cykelförråd är placerade främst nere i den lättillgängliga källardelen där även garageplatser kan erbjudas.

Egenvärmehus-konceptet innebär att byggnaden har en extremt låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av uppvärmd ventilation, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik är det en byggnad med mycket låga energibehov. För de boende är det ett alldeles vanligt hus med hög trivsel och bra lägenheter. Alla lägenheter har yteffektiva, ljusa och moderna planlösningar.

Läs mer om Kosterhavet och våra andra studentboenden på hemsidan för vårt studentbostadskoncept Live to Grow by ByggVesta.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Kirsh+Dereka

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2015
Typ:
Hyresrätter, Studentbostäder
Antal lägenheter:
204
Kök:
Vita luckor och grå bänkskiva. Förberett för diskmaskin och mikro. Matavfallskvarn.
Förråd:
Alla lägenheter har förråd i källarplan.
Cykelparkering:
Finns i garage med tillhörande renoveringsrum.
Bredband/telefoni:
Comhem finns som möjlig leverantör.
Balkong/uteplats:
De flesta hyresrätterna har egen balkong/uteplats. Studentlägenheterna har delade balkonger.
Miljörum:
Finns till vänster om Madängsgatan 6.
Parkering/garage:
Garage i källarplan. Platser administreras och bevakas av Q-Park.

Välkommen att titta in i lägenheterna

Detta är en 2:a på 40kvm. Det finns fler storlekar i vårt bestånd, om du vill se hur en ByggVesta-lägenhet kan se ut inredd, kan du se exempel på sidan Våra lägenheter och boendekoncept

Området

Norra Djurgårdsstaden, Stockholm

På Djurgården byggs ett nytt spännande område upp med målet att skapa minsta möjliga ekologiska avtryck – både i byggande och vardagsliv. Här byggs också 500 studentbostäder som får ett toppläge nära universitetet.

Norra Djurgårdsstaden, Stockholm

Norra Djurgårdsstaden är en ny pulserande stadsdel som växer fram längs med Stockholms innerstads nordöstra kustlinje, från Hjorthagen och vidare söderut längs Södra Värtahamnen, Frihamnen och Loudden. Här förenas den moderna storstadsmänniskans behov och förväntningar med nytänkande innovationer inom miljöteknik. Allt från bostäder och arbetsplatser till infrastruktur byggs med ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet i fokus.

Kommunikation och kollektivtrafik

Närmaste tunnelbanestation är Hjorthagen, där du tar dig till T-centralen på 8 minuter. Några bussar trafikerar också området, och tar dig till bland annat Stureplan. Inom räckhåll har du dessutom Tekniska Högskolan och Östra station där såväl tunnelbana som Roslagsbanan ansluter. Många cykelvägar och cykelparkeringar ger hög tillgänglighet och är en viktig del i stadsdelens miljöprofilering.

Skolor och förskolor

Ett flertal mycket bra skolor är förlagda till Hjorthagen, Gärdet och närliggande Östermalm. Förskolor och en skola upp till årskurs 6 finns i Hjorthagen. I dagsläget finns 4 förskolor i Norra Djurgårdsstaden. År 2019 öppnades en grundskola i Gasverksområdet för årskurs F-9.

Affärer, restauranger och service

Här planeras en ny, levande och hållbar stadsdel där boende blandas med företagande och naturupplevelser med kulturella attraktioner. Utbudet av restauranger, caféer, barer, affärer gym, biografer, konferensanläggningar och hotell ska ge området karaktär och känsla.

I dagsläget utvecklas detta, men redan nu finns en stor matbutik, Hemköp ett stenkast från vår fastighet, med mycket generösa öppettider.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice