ByggVesta

  • Mina Sidor/Felanmälan
  • Om oss
  • Bo hos oss
  • Våra projekt
Mina Sidor/FelanmälanStäll dig i köLediga lägenheter

Att flytta in i ett nybyggt ByggVesta-hus

Att flytta in i ett nybyggt hus är spännande, men det kan också innebära att du får ha lite tålamod och förståelse. Här hittar du information som kan vara bra att veta innan du flyttar in.

Etappinflyttning

I ett nybyggt hus flyttar man in i etapper, trapphusvis, allt eftersom huset färdigställs. Det kan ta flera månader innan en fastighet är helt inflyttad och klar.

Utemiljö och allmänna utrymmen

Fastigheten är förmodligen inte helt färdig när du flyttar in, utan det kan pågå byggnation i fastigheten och anläggningsarbeten utomhus under en tid – tills alla trapphus är inflyttade. Därför behöver du känna till att det kan förekomma störande ljud dagtid och att det kan finnas både damm och smuts i trapphusen, som följer med in eftersom utemiljön inte är helt färdigställd. Allmänna utrymmen som finns i huset kan ha begränsad tillgänglighet. Du har dock alltid tillgång till ditt lägenhetsförråd och din parkeringsplats, om du hyr en sådan.

Inflyttningsinformation

Cirka två veckor innan du ska flytta in i en nybyggd lägenhet hos oss får du praktisk information kring inflyttningen, om nyckelutlämning, hisstider och annat viktigt som gäller i just ditt trapphus den specifika inflyttningsdagen.

Garantiärenden

I nyproducerade fastigheter kan det under de första två åren uppkomma sprickor i väggar och tak. Detta åtgärdas efter en garantibesiktning som utförs två år efter inflyttningen. Åtgärder i en bostad som faller under garantin kan ta något längre tid att åtgärda eftersom arbetet inte utförs av våra ordinarie tekniker.

Kallhyra och Egenvärme

Hyran för din nya lägenhet är en kallhyra, vilket betyder att el, varmvatten och värme tillkommer.

Med vårt egenvärmesystem kan vi återvinna upp till 90% av värmen i ventilationsluften, vilket gör att husen kan vara radiatorlösa och istället värmas upp av solljus, hushållsapparater, belysning och hyresgäster. Därför har våra hus en energiförbrukning som är långt under Boverkets norm. Egenvärmesystemet ger dig också möjlighet att påverka summan för din egen energiförbrukning som läggs på din hyra varje månad.

© ByggVesta AB 2019