Bo i nyproducerade lägenheter hos oss - ByggVesta

Nyproducerade lägenheter

Bo i nybyggt hus

Att flytta in i ett nybyggt hus är spännande, men det kan också innebära att du får ha lite tålamod och förståelse. Här hittar du information som kan vara bra att veta innan du flyttar in.

Att flytta in i ett nybyggt ByggVesta-hus

Etappinflyttning

I ett nybyggt hus flyttar man in i etapper, trapphusvis, allt eftersom huset färdigställs. Det kan ta flera månader innan en fastighet är helt inflyttad och klar.

Håll ut, det kommer att bli jättefint!

Utemiljö och allmänna utrymmen

Fastigheten är förmodligen inte helt färdig när du flyttar in, utan det kan pågå byggnation i fastigheten och anläggningsarbeten utomhus under en tid – tills alla trapphus är inflyttade. Därför behöver du känna till att det kan förekomma störande ljud dagtid och att det kan finnas både damm och smuts i trapphusen, som följer med in eftersom utemiljön inte är helt färdigställd. Allmänna utrymmen som finns i huset kan ha begränsad tillgänglighet. Du har dock alltid tillgång till ditt lägenhetsförråd och din parkeringsplats, om du hyr en sådan.

Inflyttningsinformation

Cirka två veckor innan du ska flytta in i en nybyggd lägenhet hos oss får du praktisk information kring inflyttningen, om nyckelutlämning, hisstider och annat viktigt som gäller i just ditt trapphus den specifika inflyttningsdagen.

Garantiärenden

I nyproducerade fastigheter kan det under de första två åren uppkomma sprickor i väggar och tak. Detta åtgärdas efter en garantibesiktning som utförs två år efter inflyttningen. Åtgärder i en bostad som faller under garantin kan ta något längre tid att åtgärda eftersom arbetet inte utförs av våra ordinarie tekniker.

Energi

Till hyran för din nya lägenhet tillkommer el, varmvatten och i bland även värme.

Med vårt värmeåtervinningssystem kan vi återvinna upp till 90% av värmen i ventilationsluften, vilket minskar behovet av radiatorer och istället värms huset upp främst av solljus, hushållsapparater, belysning och hyresgäster. Därför har våra hus en energiförbrukning som är långt under Boverkets norm. Systemet ger dig också möjlighet att följa och påverka summan för din egen energiförbrukning som läggs på din hyra varje månad.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i kö – det är helt gratis

Kundservice