Gröndal strand

Bo vid Mälaren i charmiga Gröndal

I Gröndals nya sjöstad har vi 83 hyresrätter och en lokal för en ny stor förskola.

Det nya området Gröndal Strand växer fram som vattennära kvarter med både bostäder, verksamheter och bevarade grönområden. Längs vattnet skapas nya möjligheter till promenader, rekreation och umgänge vid Mälarens strand, öppet för alla. Väster om Liljeholmen, med utsikt över Stora Essingen och bara 10 minuters restid till Södermalm har Gröndal en ovanligt tydlig kombination av grönt och citynära läge för ett stort stadsutvecklingsprojekt.

Gröndal Strands nya stadsbebyggelse får ett blandat innehåll av bostäder och verksamheter. En kommunal publik strandpromenad och bryggor är viktiga inslag som kommer ge området identitet. Ett långsiktigt mål är att skapa ett sammanhängande gångstråk som knyter ihop stranden från Hägersten till Årstaskogen, via Gröndal och Liljeholmen.

Området ligger nära Gröndals centrum där det bland annat finns två livsmedelsbutiker, post, bibliotek och vårdcentral. Kollektivtrafik-anslutningen är god och området nås med tvärbanan mellan Alvik och Sickla i Nacka, samt buss mellan Ekensberg och Liljeholmen. En förskola finns i vårt kvarter Spinnakern. Frågor om förskolan hänvisar vi till Liljeholmen-Hägerstens Stadsdelsförvaltning.

ByggVestas projekt har två delar. Kvarteret Durken på Klyvarvägen/Bryggvägen har 35 lägenheter och Kvarteret Spinnakern 48 lägenheter, garage samt en förskola med plats för cirka 60 barn.

Fördelning lägenhetsstorlekar:

1 rum och kök – 28 st
2 rum och kök – 21 st
3 rum och kök – 14 st
4 rum och kök – 20 st

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Bengt Rydén, MAP Stockholm

Gröndals strand exteriör
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2018
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
83
Kök:
Ljusa kök. Diskmaskin i samtliga lägenheter. Förberett för mikro.
Förråd:
Alla lägenheter har förråd i källarplan.
Cykelparkering:
Cykelparkering finns i båda husen.
Bredband/telefoni:
Comhem finns som leverantör.
Balkong/uteplats:
Lägenheterna har antingen loftgångsbalkong, privat balkong eller terrass.
Miljörum:
Finns vid Bryggvägen 6B samt vid Bryggvägen 18, Sopnedkast vid 6B, 13B, 15A.

Tankar från arkitekten

Lägenheternas sociala rum är uppglasade mot den omgivande stads- och naturmiljön. De generösa balkongerna fungerar som en förlängning av lägenheten ut mot stadslivet, naturen och Mälarlandskapet. Från balkongerna samt från de flesta lägenheter skymtas Mälaren.

Bengt Rydén, MAP Stockholm

Våra tankar om Gröndal

I det här bostadsrättstäta området tillför vi hyresrätter med hög standard. Nära såväl, natur, sjö och stad visar Gröndal Strand att det går att få allt.

ByggVesta

Området

Gröndal, Stockholm

Gröndal är en stadsdel i Söderort, väster om Liljeholmen. Gröndal utvecklades som en tidig arbetar- och fabriksförstad i samband med Västra stambanans utbyggnad på 1860-talet. Under 1940- och 1950-talen blev stadsdelen känd genom de stjärnhus och terrasshus som då byggdes. Vid Bryggvägen i Gröndal i Stockholm planeras för ny stadsbebyggelse med blandat innehåll av bostäder och verksamheter. Totalt blir det 300 nya lägenheter i området.

Gröndal, Stockholm

Gröndal är känt för sin härliga natur och på Bryggvägen är detta inget undantag. Precis intill Mälaren bor ni i grönskande omgivning med närhet till fantastiska Vinterviken och dess promenadspår, badplatser samt caféer t ex Vintervikens trädgårdscafé.

Kommunikation och kollektivtrafik

Kommunikationerna är mycket goda med ett antal bussar samt tvärbana till Solna och Sickla. Till Liljeholmen tar ni er på 5 minuter och där finner ni kompletterande busslinjer samt tunnelbanans röda linje som tar er in till city på 10 minuter. I Liljeholmen finns även flygbussarna till Arlanda!

Skolor och förskolor

Det finns ett flertal både kommunala och privata samt kooperativa skolor och förskolor i och nära Gröndal. Många av dem placerade med utsikt över Mälaren. Läs gärna mer på t ex Stockholms stads hemsida.

Affärer, restauranger och service

I Gröndals centrum finns allt man kan tänkas behöva så som mataffär, ett antal restauranger med uteservering, bibliotek, populära bageriet Lundbergs, florist, Gröndals deli, skomakare, apotek och mycket mer. Ett stenkast bort ligger Liljeholmstorgets galleria med ca 90 butiker, flertalet matbutiker och restauranger samt vårdcentral och folktandvård.

Natur och fritid

För den idrottsintresserade finns Vintervikens sporthall, paddeltennis- samt fotbollsplan med konstgräs. Bageriet Thelins finner du precis ”runt hörnet” där du kan köpa med dig både bröd och bakverk hem eller varför inte avnjuta direkt på uteservering i solen. Annars kan du ta dig ett dopp i Mälaren vid solnedgången?

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice