Hyresrätter i Gröndal Strand - ByggVesta

Gröndal strand

Bo vid Mälaren i charmiga Gröndal

I Gröndals nya sjöstad har vi 83 hyresrätter och en lokal för en förskola för 60 barn.

Det nya området Gröndal Strand har vuxit fram som vattennära kvarter med både bostäder, verksamheter och bevarade grönområden. Längs vattnet finns härliga möjligheter till promenader, rekreation och umgänge vid Mälarens strand, öppet för alla. Väster om Liljeholmen, med utsikt över Stora Essingen och bara 10 minuters restid till Södermalm har Gröndal ett mycket attraktivt läge med en ovanligt kombination av grönt och citynära läge.

ByggVestas projekt har två delar. Kvarteret Durken på Klyvarvägen/Bryggvägen har 35 lägenheter och Kvarteret Spinnakern 48 lägenheter, garage samt en förskola med plats för cirka 60 barn.

Arkitekturen i våra hus är påkostad med bland annat stora ljusinsläpp och skjutdörrspartier. De flesta lägenheterna har en direkt närhet till Mälaren med kajer och bryggor. Samtliga lägenheter har balkong eller terrass. Lägenhetsstorlekarna med spännande planlösningar varierar från 1-2 rum och kök på 32 kvm till 4 rum och kök på över 100 kvm med generös takhöjd.

Ett stenkast från fastigheten ligger en underbar stadspark med magnifika ekträd, härliga grönområden och en helt nybyggd lekplats.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Bengt Rydén, MAP Stockholm

Gröndals strand exteriör
Status:
Inflyttat
Färdigt:
2018
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
83
Kök:
Ljusa kök. Diskmaskin i samtliga lägenheter. Förberett för mikro.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Alla lägenheter har förråd i källarplan.
Cykelparkering:
Cykelparkering finns i båda husen.
Bredband/telefoni:
Tele2 finns som leverantör.
Balkong/uteplats:
Lägenheterna har antingen loftgångsbalkong, privat balkong eller terrass.
Miljörum:
Finns vid Bryggvägen 6B samt vid Bryggvägen 18, Sopnedkast vid 6B, 13B, 15A.
Parkering/garage:
Garage vid Bryggvägen 13-15. Några platser med laddmöjlighet. Administreras och bevakas av Parkando.

Vill du se hur en lägenhet ser ut?

Tankar från arkitekten

Lägenheternas sociala rum är uppglasade mot den omgivande stads- och naturmiljön. De generösa balkongerna fungerar som en förlängning av lägenheten ut mot stadslivet, naturen och Mälarlandskapet. Från balkongerna samt från de flesta lägenheter skymtas Mälaren.

Bengt Rydén, MAP Stockholm

Området

Gröndal, Stockholm

Gröndal är en stadsdel i Söderort, väster om Liljeholmen. Gröndal består av trivsamma områden med närhet till vatten, kultur och natur. Sekelskifteshus och kulturmärkta funkisbostäder samsas med nyproduktion och ombyggda industrifastigheter.

Gröndal, Stockholm

Gröndal är känt för sin härliga natur och på Bryggvägen är detta inget undantag. Precis intill Mälaren bor ni i grönskande omgivning med närhet till fantastiska Vinterviken och dess promenadspår, badplatser samt caféer, till exempel Vintervikens trädgårdscafé.

Kommunikation och kollektivtrafik

Kommunikationerna är mycket goda med ett antal bussar samt tvärbana till Solna och Sickla. Till Liljeholmen tar ni er på 5 minuter och där finner ni kompletterande busslinjer samt tunnelbanans röda linje som tar er in till city på 10 minuter. I Liljeholmen finns även flygbussarna till Arlanda!

Skolor och förskolor

Det finns ett flertal både kommunala och privata samt kooperativa skolor och förskolor i och nära Gröndal. Många av dem placerade med utsikt över Mälaren. Läs gärna mer på t ex Stockholms stads hemsida.

Affärer, restauranger och service

I Gröndals centrum finns allt man kan tänkas behöva så som mataffär, ett antal restauranger med uteservering, bibliotek, bageri, florist, skomakare, apotek och mycket mer. En bit bort ligger Liljeholmstorgets galleria med ca. 90 butiker, flertalet matbutiker och restauranger samt vårdcentral och folktandvård.

Natur och fritid

För den idrottsintresserade finns Vintervikens sporthall, paddeltennis- samt fotbollsplan med konstgräs. Bageriet Thelins finner du precis ”runt hörnet” där du kan köpa med dig både bröd och bakverk hem eller varför inte avnjuta direkt på uteservering i solen. Annars kan du ta dig ett dopp i Mälaren vid solnedgången?

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice