Hyresrätter i Västra hamnen

Kommendörkaptenen

Havsnära boende i Västra hamnen

I Västra Hamnen finns alla möjligheter till ett personligt och unikt boende. Här byggs framtidens Malmö. Som boende i Västra Hamnen har du aldrig långt till havet och på somrarna sjuder strandpromenaden av liv och rörelse.

ByggVestas första fastigheter i Västra Hamnen, Kommendörkaptenen, ligger i ett mycket attraktivt läge och många av lägenheterna har havsutsikt. Fastigheterna på det gamla industriområdet i västra Malmö färdigställdes till bomässan Bo01. Här finns lägenheter med en takhöjd på över 3 meter. Servicenivån var redan från början hög och har byggts ut i takt med Västra Hamnens kraftiga expansion.

Kommunikationerna är mycket bra, busslinje 2 går med täta turer och härifrån cyklar man till centrum på 7-8 minuter. Norra Europas största och häftigaste skateboardpark ligger i området. Sugen på ett kvällsdopp? Eller en promenad vid havet? Allt finns utanför husknuten.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: John Kirsh, White Arkitekter

 

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2008
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
101
Kök:
Kök i björkfanér från Bik, vitvaror från Bosch. Förberett för diskmaskin och mikrovågsugn.
Förråd:
Finns i källarplanet för alla lägenheter.
Cykelparkering:
Under tak på innergården samt rum i varje trapphus. Renoveringsbänk med skruvstäd och tryckluftspump finns.
Bredband/telefoni:
Bredband och tv från Telia.
Balkong/uteplats:
Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats/terrass.
Miljörum:
Finns på gavel till Flöjelgatan 8 samt Flöjelgatan 10.
Parkering/garage:
Det finns 65 bilplatser samt 4 mc-platser i garaget som ligger i källarplan och 35 P-platser utomhus, som administreras och bevakas av Q-Park.

Området

Västra hamnen, Malmö

Bland dragplåstren i Västra hamnen finns Skandinaviens högsta byggnad Turning Torso och Bo01-kvarteren som blev ett internationellt föredöme för ekologisk hållbarhet. Vackra strandpromenader, caféer och bad från kajen lockar många malmöbor.

Västra hamnen, Malmö

I Västra Hamnen finns allt som behövs i vardagen och lite till – matbutiker, gym, stränder, mysiga fik och caféer, glassbar och mycket mer! Bussen stannar nästan utanför dörren och vi tar oss enkelt till Malmö Citys stadspuls via en kortare cykeltur.

Kommunikation och kollektivtrafik

Väl utbyggd kollektivtrafik är navet i Västra Hamnens trafiksystem. Med Malmöexpressens extra långa gasbussar har kapaciteten ytterligare förstärkts. Västra Hamnen trafikeras av tre busslinjer, nr 2 mellan Lindängen och Västra Hamnen, nr 3 Ringlinjen runt hela Malmö och Västra Hamnen samt nr 5 från Stenkällan, via Rosengård till Västra Hamnen.

Skolor och förskolor

I takt med att Västra Hamnen växer med fler bostäder ökar också behovet av förskolor och skolor i området. I dag finns flera kommunala förskolor och kommunala grundskolor i Västra Hamnen. Samtliga har närhet till hav, strand, grönområden och lekplatser.

Affärer, restauranger och service

Det strategiska läget mellan centrum och havet, god infrastruktur, modern arkitektur och en hållbar profil attraherar många olika typer av företag och butiker till Västra Hamnen. Är du hungrig eller törstig finns en uppsjö med trevliga restauranger och caféer. Stora ICA Maxi, Netto samt mindre livsmedelsaffärer finns ett stenkast bort. I centrala Västra hamnen finner du också en helt ekologisk mataffär! Här finns även vårdcentraler, banker, Försäkringskassa, gym och på sommaren kan man spela volleyboll på sandplaner precis vid havskanten.

Natur och fritid

Västra Hamnen lockar med en mängd aktiviteter och kreativa miljöer. Här kan man vara både sportig och kulturell på samma gång. Här arrangeras allt från konserter, dans och teater till beachvolleyboll, segling och andra vattensporter. Stapelbäddsparken har Nordeuropas största skateboard-arena i betong. Här finns också en boulderpark för klättring och en rollerderbybana. Vill du sporta inomhus finns Kockum Fritid med ishall, gym, simbassäng och möjlighet att utöva olika boll- och racketsporter.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice