Hyreslägenheter i Malmö

Sjuksalen

Modernt boende i grönskande kulturhistorisk miljö i Malmö

I Sege park bygger vi 114 hyresrätter i en trivsam och grönskande boendemiljö. Här kommer ett boende i centrumnära miljö med stort fokus på hållbart byggande, delningsekonomi och odling att erbjudas i närvaron av den gröna parkmiljön.

Sjuksalen ägs av Hållbo, ett joint venture-bolag som ägs av ByggVesta AB och Bonnier Fastigheter.

Arkitekt: Kirsh+Dereka Arkitekter
ByggVestas projektledare: Sofia Skarpsvärd

Status:
Produktion
Färdigt:
2024
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
114
Kök:
Vit inredning. Förberett för mikrovågsung. I de större lägenheterna även förberett för diskmaskin.
Förråd:
Förråd finns till alla lägenheter.
Cykelparkering:
Cykelhus på bostadsgården med renoveringsbänk i huset.
Balkong/uteplats:
De flesta lägenheter har balkong, fransk balkong eller uteplats.
Parkering/garage:
Mobilitetshus i området.Arkitekten om parken

Byggnaderna grupperas runt den gemensamma gården där parkmiljön kommer ända in till husfasaderna.

Kirsh+Dereka ArkitekterArkitekten om husen

De klassiska husformerna med sadeltak får en modern stil med monokrom färgsättning.
Balkonger och fönstersättning tillsammans med det varierade taklandskapet ger husen karaktär och en tydlig ny årsring i området.

Kirsh+Dereka Arkitekter

Området

Sege park, Malmö

I Kirseberg i östra delen av Malmö växer en ny innovativ stadsdel fram. Här är ByggVesta med och utvecklar gemenskapens Sege Park – det gröna livet nära centrum. Här skapar boende och verksamheter gemenskap kring odling och hållbara lösningar. Den kulturhistoriska miljön bevaras samtidigt som det finns smarta lösningar för ett bra liv.

Sege park, Malmö

Det är det tidigare Östra sjukhusets område, sedan nedläggningen kallat Sege Park, som har fått ett tillskott av nya byggnader, samtidigt som en stor del av den befintliga miljön bevaras. Flera av byggnaderna i området har höga kulturhistoriska och arkitektoniska värden och det är också en unik uppväxt parkmiljö som ska bevaras och utvecklas. Bland annat finns här drygt 600 så kallade jätte- och storträd som blir en viktig beståndsdel i nya Sege park.

Sege park har en tydlig inriktning mot hållbar utvecklig. Stadens ambition är att området ska bli ett föredöme vad gäller delningsekonomiska lösningar med fokus på social och miljömässig hållbarhet.

Kommunikation och kollektivtrafik

I Sege park bor du i en stadsdel med hållbarhet och delning i fokus. Till exempel byggs här sydsveriges första P-hus i trä. Det planeras stå klart 2022 och ha plats för 600 bilar, cykelgarage och en mobilitetspool där boende kan hyra bil, cykel eller lådcykel. Du har endast 10-15 minuters cykelavstånd till centrum och nära till bussen som tar dig till Malmös mest centrala delar. Från december 2024 planeras linje 4 att få en delvis ny sträckning och trafikeras med de nya helelektriska och 24 meter långa Expressbussarna. Med direktbuss, eller Pågatåget från Centralstationen kan du också snabbt ta dig till Lund.

Se alla detaljer om kollektivtrafiken på Skånetrafikens hemsida www.skanetrafiken.se

Natur och fritid

Sege Park är en unik plats med sin uppvuxna, vackra park och sina gamla byggnader. Få platser kan erbjuda bostäder så nära en fullt uppvuxen park. Som en del av områdets hållbara inriktning finns det stora möjligheter att odla varierat i både odlingsbäddar och klassiska odlingslotter på stadens odlingsområde i parken.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice