Hyresrätter i Sege park - Sjuksalen - ByggVesta

Hyreslägenheter i Malmö

Sjuksalen

Modernt boende i grönskande kulturhistorisk miljö i Malmö

Kvarteret Sjuksalen i Sege park innehåller 114 hyresrätter i en trivsam och grönskande boendemiljö. Namnet kommer från att parken ursprungligen anlades för Östra sjukhuset på 1930-talet. Här erbjuder vi ett boende i centrumnära miljö med stort fokus på hållbart byggande, delningsekonomi och odling i närvaron av den gröna parkmiljön. Flera stora träd, liksom äldre bebyggelse är bevarade och bildar tillsammans med flera nya bostadshus ett modernt bostadsområde.

I kvarteret Sjuksalen är lägenheterna främst mellan 1–3 rum och kök, men det finns också två st kollektivlägenheter om 4 rum och kök. Lägenheterna är omsorgsfullt och ytsmart utformade, med moderna planlösningar och materialval. I de rymliga helkaklade badrummen är dusch standard, samt tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombinerad maskin. De flesta har tillgång till balkong, fransk balkong eller uteplats. Hela fastigheten, inklusive bostäder och balkonger är rökfri.

Se bilder från projektet och exempel på de vanligaste planlösningarna nedan. Samtliga planlösningar presenteras till sökande i samband med att lägenheterna erbjuds för uthyrning.

Vill du se bilder på hur en ByggVesta-lägenhet ser ut – kika här.

Sjuksalen ägs av Hållbo, ett joint venture-bolag som ägs av ByggVesta AB och Bonnier Fastigheter.

Arkitekt: Kirsh+Dereka Arkitekter

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2024
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
114
Kök:
Vit inredning. Förberett för mikrovågsung. I de större lägenheterna även förberett för diskmaskin.
Tvätt:
Kombimaskin alt. tvättmaskin och torktumlare i samtliga lägenheter.
Förråd:
Förråd finns till alla lägenheter.
Cykelparkering:
Cykelhus på bostadsgården med renoveringsbänk i huset.
Bredband/telefoni:
Öppet bredbandsnät via Telia.
Balkong/uteplats:
De flesta lägenheter har balkong, fransk balkong eller uteplats.
Miljörum:
Miljörum för källsortering på gården. Mat- och restavfall i kasuner vid Ruben Holmströms gata 6.
Parkering/garage:
Mobilitetshus (garage) i området.Arkitekten om parken

Byggnaderna grupperas runt den gemensamma gården där parkmiljön kommer ända in till husfasaderna.

Kirsh+Dereka ArkitekterArkitekten om husen

De klassiska husformerna med sadeltak får en modern stil med monokrom färgsättning.
Balkonger och fönstersättning tillsammans med det varierade taklandskapet ger husen karaktär och en tydlig ny årsring i området.

Kirsh+Dereka Arkitekter

Exempel på planlösningar i Sjuksalen

Är du nyfiken på hur en lägenhet kan se ut?

Titta in här!

Området

Sege park, Malmö

I Kirseberg i östra delen av Malmö växer en ny innovativ stadsdel fram. Här är ByggVesta med och utvecklar gemenskapens Sege Park – det gröna livet nära centrum. Här skapar boende och verksamheter gemenskap kring odling och hållbara lösningar. Den kulturhistoriska miljön bevaras samtidigt som det finns smarta lösningar för ett bra liv.

Sege park, Malmö

Det är det tidigare Östra sjukhusets område, sedan nedläggningen kallat Sege Park, som har fått ett tillskott av nya byggnader, samtidigt som en stor del av den befintliga miljön bevaras. Flera av byggnaderna i området har höga kulturhistoriska och arkitektoniska värden och det är också en unik uppväxt parkmiljö som ska bevaras och utvecklas. Bland annat finns här drygt 600 så kallade jätte- och storträd som blir en viktig beståndsdel i nya Sege park.

Sege park har en tydlig inriktning mot hållbar utvecklig. Stadens ambition är att området ska bli ett föredöme vad gäller delningsekonomiska lösningar med fokus på social och miljömässig hållbarhet.

Kommunikation och kollektivtrafik

I Sege park bor du i en stadsdel med hållbarhet och delning i fokus. Här har man till exempel sydsveriges första P-hus i trä. Det har plats för 600 bilar, cykelgarage och en mobilitetspool där boende kan hyra bil, cykel eller lådcykel. Du har endast 10-15 minuters cykelavstånd till centrum och nära till bussen som tar dig till Malmös mest centrala delar. Från december 2024 planeras linje 4 att få en delvis ny sträckning och trafikeras med de nya helelektriska och 24 meter långa Expressbussarna. Med direktbuss, eller Pågatåget från Centralstationen kan du också snabbt ta dig till Lund. Till Kastrups internationella flygplats är det inte mer än cirka en halv timmes bilfärd.

Se alla detaljer om kollektivtrafiken på Skånetrafikens hemsida www.skanetrafiken.se

Affärer, restauranger och service

Livsmedelsbutiker, restauranger och annan service finns framför allt i närliggande Segevång, Kirseberg och Bulltofta.

Natur och fritid

Sege Park är en unik plats med sin uppvuxna, vackra park och sina gamla byggnader. Få platser kan erbjuda bostäder så nära en fullt uppvuxen park. Som en del av områdets hållbara inriktning finns det stora möjligheter att odla varierat i både odlingsbäddar och klassiska odlingslotter på stadens odlingsområde i parken.

Området gränsar till flera grönområdet, till exempel den stora och vackra Beijers park. Upptäck även Kirsebergs populära sporthall och idrottsplats där man kan utöva exempelvis både fotboll och innebandy, eller utomhusbadet Segevångsbadet.

Du kan också ta en promenad på ett par kilometer för att få upp aptiten och besöka de populära Lokstallarnas stora utbud av mat och kulturaktiviteter.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice