Studentbostäder i Campus Valla - Colonia I - ByggVesta

Campus Valla

Colonia I

ByggVestas första färdigställda studentbostäder

Colonia I består av åtta vackert utformade hus där vi erbjuder 4 kollektivlägenheter, 341 stycken 1 RoK (25–37 kvm) och 8 stycken 2 RoK (43 och 55 kvm). Alla lägenheter har parkettgolv, vitmålade väggar, kaklade badrum med klinkers på golvet och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Varje lägenhet har även en personlig cykelparkering på innergården och ett förråd.

Området har sex studierum och en samlingslokal som du kan boka för att till exempel bjuda in kompisarna till en spelkväll eller använda projektorn. På den underbara innergården, där det också är gratis Wi-Fi, finns det utrymme att sola och grilla tillsammans.

Colonia är byggt med omtanke om både miljö och plånbok. Det innebär en rad smarta saker som gör att du aktivt i vardagen kan påverka hur mycket av jordens resurser du gör av med, men också vad du själv betalar för.

Läs mer om Colonia och våra andra studentboenden på hemsidan för vårt studentbostadskoncept Live to Grow by ByggVesta.

Lägenheterna på Colonia I har adressen Studievägen 3-9. Se även Colonia II.

Fastigheten ägs av ByggVesta Fastigheter AB.

Arkitekt: Winell & Jern

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2007
Typ:
Studentbostäder
Antal lägenheter:
368
Kök:
Björkfanér på luckor och bänkskivor. Vitkaklat stänkskydd. Förberett för mikro.
Tvätt:
Tvättstugor finns i fastigheten.
Förråd:
Alla lägenheter har förråd på vindsplanet.
Cykelparkering:
Cykelparkering finns utomhus.
Bredband/telefoni:
Bahnhof – ingår i hyran.
Balkong/uteplats:
Gemensamma balkonger finns i anslutning till studierummen.
Miljörum:
Hittas mitt på området.
Parkering/garage:
Ca 90 p-platser utomhus, samt garage med 30 platser där man kan hyra fast plats.

Välkommen att titta in i lägenheterna

Om du vill se hur en ByggVesta-lägenhet kan se ut när den är inredd, se mer under Våra lägenheter och boendekoncept.

Etta

Tvåa

Området

Campus Valla, Linköping

Linköpings universitets största område Campus Valla ligger cirka 3 km från Linköpings centrum. Här finns bland annat 9 institutioner, universitetsbibliotek, kanslier och studentservice. Granne är ett populärt friluftsområde och Mjärdevi Science Park.

Campus Valla, Linköping

Linköpings universitets största område Campus Valla ligger cirka 3 km från Linköpings centrum.

Läget och närområdet

Vid Campus Valla ligger studentboendet Colonia i ett oslagbart läge i Linköping, med två minuters gångavstånd till föreläsningssalarna vid campus och ca 2,5 km till centrum. Allt som universitetets campus har att erbjuda: studierum, caféer, bibliotek och nya vänner finns endast en kort promenad bort.

Vid Märkesbacken börjar Corson, som går genom hela Campus Valla, från C–huset i norr till Campushallen i söder. Det är vägen som de flesta studenter tar när de cyklar till universitetet på morgonen. Sitt namn har Märkesbacken fått genom alla färggranna emblem som studenterna målat på asfalten.

Kommunikation och kollektivtrafik

Linköpings universitet finns mitt i en av Sveriges mest expansiva regioner. Femton mil söder om Stockholm ligger Linköping och grannstaden Norrköping lättillgängligt vid stambanan och E4:an, med två flygplatser intill.

För studenter och anställda vid Linköpings universitet finns möjlighet att resa direkt mellan Campus US, Campus Valla och Campus Norrköping med ”Campusbussen”. Det finns även vanliga bussförbindelser några minuter från Campusområdet.

Affärer, restauranger och service

Vill du roa dig på fritiden finns det mängder av studentpubar i närområdet. Vill du bege dig utanför studentområdena finns partystråket Ågatan i Linköping.

I en av lokalerna i studentbostadsområdet Colonia finns den populära hamburgerrestaurangen Bores. Här finns också den obemannade livsmedelsbutiken AutoMat tillgänglig för dig dygnet runt, samt cykelverkstad och gym.

Ytterligare livsmedelsaffärer, pizzeria med mera finns på promenadavstånd från campus.

Natur och fritid

Närheten till fina joggingspår, Linköpings golfbana och studenternas träningscenter, Campushallen, gör att du har bra möjligheter att slappna av med lite träning efter studierna.

Vintertid kan du med fördel ta dig till ”Isovalen”, en 400 meters konstfrusen isbana som ligger i anslutning till universitetsområdet och Valla fritidsområde.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice