Hyreslägenheter Malmö

Korpen

Trevligt läge nära Möllevången och Triangelns köpcentra i Malmö

Korpen är en mycket vacker fastighet byggd 1930 som ligger i korsningen Friisgatan och Norra Skolgatan. Arkitekt var August Lindvall och första ägaren till huset var CH Richters Fabriker, det vill säga direktör Carl Herman Richter. På husets hörna finns graverat ”Hermanshus 1930”. Huset består av en-, två- och trerumslägenheter i varierande storlekar.

Lägenheterna har ett fint ljus, högt i tak och tidstypiska stuckaturer. I gatuplanet finns butiker. Fastigheten har ett fint och trevligt läge med omedelbar närhet till citytunnelns station Triangeln, Triangelns köpcentra och Möllevångens stora utbud spännande affärer, en livlig torghandel och ett rikt utbud av restauranger. Här finns dessutom flera skolor och förskolor. Folkets Park ligger två kvarter från Fastigheten och är världens äldsta folkpark som ständigt har aktiviteter för både barn och vuxna. Från att ha varit en oansenlig tvärgata till Södra Förstadsgatan har Friisgatan på senare år utvecklats till en mycket attraktiv plats. På gatan samsas numera kaféer, restauranger och butiker.

Från Station Triangeln, bara ett stenkast bort, finns goda kommunikationer med både regional och lokal buss- och tågtrafik till bland annat Lund, Hyllie och Köpenhamn.

Fastigheten Korpen 37 är en fastighet som ByggVesta har uppdraget att förvalta.

Status:
Inflyttat
Färdigt:
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
39
Förråd:
Förråd finns till samtliga lägenheter.
Cykelparkering:
Cykelparkering finns på innergården.
Balkong/uteplats:
Samtliga lägenheter har tillgång till den lummiga innergården vilka flertalet balkonger vätter mot.

Området

Möllevången/ Triangeln, Malmö

I Malmö centrum förvaltar ByggVesta en fastighet med fint och trevligt läge med omedelbar närhet till citytunnelns station Triangeln, Triangelns köpcentra och Möllevångens stora utbud med spännande affärer, en livlig torghandel och ett rikt utbud av restauranger. Friisgatan har på senare år utvecklats till en mycket attraktiv plats där kaféer samsas med restauranger och butiker.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice