Hyresrätter i Malmö - Korpen - ByggVesta

Hyreslägenheter Malmö

Korpen

Trevligt läge nära Möllevången och Triangelns köpcentra i Malmö

Korpen är en mycket vacker fastighet byggd 1930 som ligger i korsningen Friisgatan och Norra Skolgatan. Arkitekt var August Lindvall och första ägaren till huset var CH Richters Fabriker, det vill säga direktör Carl Herman Richter. På husets hörna finns graverat ”Hermanshus 1930”. Huset består av en-, två- och trerumslägenheter i varierande storlekar.

Lägenheterna har ett fint ljus, högt i tak och tidstypiska stuckaturer. I gatuplanet finns butiker och en trevlig restaurang.

Fastigheten har ett fint och trevligt läge med omedelbar närhet till citytunnelns station Triangeln, Triangelns köpcentra och Möllevångens stora utbud spännande affärer, en livlig torghandel och ett rikt utbud av restauranger. Här finns dessutom flera skolor och förskolor. Folkets Park ligger två kvarter från Fastigheten och är världens äldsta folkpark som ständigt har aktiviteter för både barn och vuxna. Från att ha varit en oansenlig tvärgata till Södra Förstadsgatan har Friisgatan på senare år utvecklats till en mycket attraktiv plats. På gatan samsas numera kaféer, restauranger och butiker.

Från Station Triangeln, bara ett stenkast bort, finns goda kommunikationer med både regional och lokal buss- och tågtrafik till bland annat Lund, Hyllie och Köpenhamn.

Fastigheten Korpen 37 är en fastighet som ByggVesta har uppdraget att förvalta.

Status:
Inflyttat
Färdigt:
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
39
Tvätt:
Tvättstuga finns i fastigheten.
Förråd:
Förråd finns till samtliga lägenheter.
Cykelparkering:
Cykelparkering finns på innergården.
Balkong/uteplats:
Samtliga lägenheter har tillgång till den lummiga innergården vilka flertalet balkonger vätter mot.

Området

Centrala Malmö, Malmö

ByggVesta har förvaltningsuppdrag för ett flertal fastigheter i centrala Malmö. Att bo i Malmö kommun erbjuder dig unika möjligheter. Här möts känslan av att befinna sig i en europeisk metropol med härlig svensk småstadscharm, samtidigt som havet sätter sin prägel på tillvaron. Malmö stad är ett levande samhälle med en härlig mix av människor, aktiviteter och platser med olika karaktär.

Centrala Malmö

Staden är ett levande samhälle med en mix av människor och platser med olika karaktär. Inom god mat, restauranger, barer, shopping, idrott och kulturevenemang har staden mycket att erbjuda. Här finns också ett flertal parker och många grönområden där man kan njuta av naturen eller ta ett svalkande bad.

Inne i stan är det lätt att ta sig fram till fots och på cykel, och det finns också gott om bussförbindelser. Vill du resa längre finns mycket goda förbindelser både inrikes och utrikes: flyg via Malmö Airport och Kastrups internationella flygplats, tåg från Malmö centralstation och Triangeln, och motorvägar åt alla håll. Över Öresundsbron till Köpenhamn tar du dig snabbt via bil eller bekväma snabbtåg.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice