Hyresrätter i Uppsala - Kronhuset - ByggVesta

Hyresrätter Uppsala

Kronhuset

Variationsrikt, lekfullt och innovativt med mycket grönska

I detta kvarter i Östra Sala backe har ByggVesta byggt två hus: det vita huset och det gula Kronhuset, som tillsammans utgör en lekfull och stadsmässig långsida ut mot gatan. Här finns 132 lägenheter och tre lokaler med restauranger och livsmedelsbutik.

Skir grönska mot gatan skapar en mjuk övergång från den publika gatan till de privata lägenheterna i Kronhuset. Gården ligger i söderläge med stora uteplatser, mycket grönska, ett soldäck och ett tydligt fokus på goda möjligheter till lek och umgänge. Intill gården finns en nyanlagd kommunal lekplats och en länga stadsradhus.

Lägenheterna har en social zon med öppna kök och vardagsrum ut mot den livfulla gatan och en mer privat del med sovrum mot den lugna grönskande gården. I det vita huset har alla lägenheter balkong eller privat uteplats på bottenvåningen medan det gula Kronhuset inte har balkonger, men charmiga loftgångar mot den soliga innergården.

Här finns en översiktsbild med avstånd och närliggande service.

Fastigheten ägs av ByggVesta Fastigheter AB.

Arkitekt: Utopia

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2021
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
132
Kök:
Kök från Vedum. Förberett för diskmaskin i 2:or och större.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Finns till alla lägenheter.
Cykelparkering:
Cykelförråd finns.
Bredband/telefoni:
Tele2 finns som leverantör.
Balkong/uteplats:
Lägenheterna i det vita huset har balkong/uteplats, det gula huset har loftgång.
Miljörum:
Finns vid Fyrislundsgatan 39M + 39A.
Parkering/garage:
Under kvarteret finns garage med elbilspool. Några platser med laddmöjlighet. P-platser administreras av Parkando.
Certifiering:
Miljöbyggnad - nivå Silver

Arkitekten om gården

Gårdsmiljön rymmer flera mötesplatser, lummig växtlighet och öppna gräsytor. Genom dess mitt löper ett centralt stråk med kopplade samlingsplatser av träterrasser och mindre pergolor. En större berså med långbord och grill ligger mitt på gården, liksom en inramad lekplats. Vegetation i flera skikt med växlande karaktärer över året ger skydd åt privata uteplatser. I utkanten av gården finns ett pärl-band av regnträdgårdar förbundna med ränndalar som ramas in av en variation av buskar och träd.

Kika runt i kvarteret

Om du vill se hur en ByggVesta-lägenhet kan se ut när den är inredd, se sidan Våra lägenheter.

Området

Östra Sala Backe, Uppsala

Bara en kort cykeltur från centrum ligger snabbt växande Östra Sala backe, en ny länk mellan Årsta och Sala backe. Med alla nya bostäder, skolor och vackert utsmyckade grönområden är området centralt i ett mer sammanhängande Uppsala.

Östra Sala Backe, Uppsala

Östra Sala backe med människan i centrum och med utgångspunkt i det senaste inom teknik och miljö. Utvecklingen av Östra Sala backe ska leda till en attraktiv stadsmiljö med bostäder, service och arbetsplatser.

Kommunikation och Kollektivtrafik

Till Östra Sala backe tar du dig enkelt med buss. Turtätheten är hög och bussarna går var tionde minut en stor del av dygnet. Genom att bygga nya gång- och cykelstråk och rusta upp dem som redan finns, blir det säkrare och bekvämare att för dig som vill cykla och promenera i Östra Sala backe.

Skolor och förskolor

Det finns idag flera skolor på grundskolenivå i Sala backe och Årsta. För att möta den nya bebyggelsens behov kommer antalet skolplatser utökas. Kommunen planerar bland annat att uppföra en ny förskola, en fullstor idrottshall samt en utbyggnad av grundskolan vid Årstaskolan. Se mer information på Uppsala kommuns webbplats.

Affärer, restauranger och service

En viktig mötesplats blir det närliggande Årsta centrum som föreslås utvecklas med ytterligare handel, servicefunktioner, arbetsplatser, kultur och bostäder. Även ett nytt torg föreslås intill Fyrislundsgatan. Härifrån når du även snabbt Gränbystadens breda utbud av butiker, restauranger, kultur och nöjen.

Natur och fritid

Närliggande Årstaparken är en av Uppsalas största parker och erbjuder upplevelser för alla åldrar. Här kan du bland annat ta en löptur, styrketräna, leka, äta picnic med familjen eller njuta av de stora öppna ytorna. Här finns rolig vattenlek, klätterställning, studsmatta, olika typer av gungor och karuseller och en 4 meter bred rutschkana. Det finns även en bmx-bana i grus intill för den som vill testa. I parken finns också löparslingor och utegym, med mera.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice