Hyresrätter Nacka

Aurora

Studentbostäder och små hyresrätter i Nacka

I Ektorp har ByggVesta 207 studentlägenheter och hyresrätter. Bostadsområdet består av ett kvarter som omsluter en grön och kuperad innergård. Lägenhetsstorlekarna är från 1 rok på 24 m2 till 3 rok på 55 m2. Till Aurora tar du dig med buss till Slussen på ca 20 min, med bil ca 15 min.

Lounge och områdeskontor

I Aurora finns gott om gemensamhetsutrymmen för de boende. Med hjälp av inredningsbyrån Esteriör har vi skapat en lounge där hyresgästerna kan umgås – och som bidrar till nya möten. Inredningskonceptet är flexibelt med möbler som kan användas på många olika sätt, precis som de boende ville. I anslutning till loungen finns även ett kontor där Auroras områdesansvarig finns till hands för att hjälpa studenterna med en närvarande förvaltning.  I fastigheten finns ytterligare en lokal för uthyrning.

Läs mer om Aurora här.

Fastigheten ägs av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Aurora ingår i studentbostadssatsningen Sthlm6000+.

Läs mer om våra andra studentboenden på hemsidan för vårt studentbostadskoncept Live to Grow by ByggVesta.

Arkitekt: Kirsch+Dereka
ByggVestas projektledare:

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2020
Typ:
Hyresrätter, Studentbostäder, Ungdomslägenheter
Antal lägenheter:
207
Kök:
Kök från Ballingslöv, vitvaror från Cylinda. Förberett för diskmaskin och mikro.
Förråd:
Alla lägenheter har externt förråd.
Cykelparkering:
Cykelrum i gatuplan med renoveringsbänk.
Bredband/telefoni:
Bredband och telefoni från Comhem. Varje hyresgäst tecknar avtal vid inflyttning.
Balkong/uteplats:
Vissa lägenheter har balkong eller uteplats och andra har loftgång.
Miljörum:
Finns i hus 19A/H på baksidan mot gatan samt ett mindre miljörum vänster om 19B.
Parkering/garage:
41 garageplatser som hyrs ut via Parkando.

Sagt om AuroraTankar från arkitekten

”Auroras koncept växte fram ur tomtens unika förutsättningar – dramatiska höjdskillnader nära vägar av olika slag. Huskropparna formar en skyddande mur mot trafikleden. Med förskjutna fasadliv och varierande hushöjder runt gården skapas en uppbruten skala och gör den vackra naturmarken till husens centrumpunkt. Med gång- och cykelvägen som en del av gården och glasade entrégångar är Aurora öppet för världen.”

John Kirsh, Kirsh & DerekaNamnet Aurora

Aurora fick sitt namn genom en tävling där vinsten var ett förstahandskontrakt på en lägenhet i huset. Det vinnande förslaget hade följande motivering:

”Jag föreslår att projektet ska heta Aurora. Det betyder gryning på latin, tar inspiration från naturen och passar in i projektet eftersom det främst är studentboende/ungdomslägenheter och många är i starten av sina liv och förmodligen den första lägenheten de flyttar till. En gryning i livet.”

Vinnande bidrag namntävling Aurora

Se dig omkring på fastigheten

Området

Ektorp, Stockholm

Ektorp i Nacka ska få ett levande centrum med tätare bebyggelse. Nya bostäder, förskola och nya lokaler för kontor och butiker är planerade. Tonvikt ska läggas vid att skapa ett attraktivt torg och mötesplats. I den närmaste omgivningen finns även gott om vacker natur. Närbelägna Långsjön erbjuder trevliga promenader och populär badplats. Alldeles i närheten ligger även naturskyddsområdet Nyckelviken som bjuder både på motionsspår och vackra naturupplevelser året runt.

Ektorp, Stockholm

Nacka – mellan storstad och skärgård. Här bor du i absolut närhet till skön natur, klippbad och motionsspår samtidigt som Nacka Forums stora köpcentrum med service och butiker kan locka. Ett stenkast från vår fastighet, i Ektorps centrum finner du dock bland annat matbutik, bageri och gym.

Kommunikation och kollektivtrafik

Nära till allt – Goda kommunikationer med buss till Slussen, resan tar ca. 20 minuter. Från Ektorps centrum, några minuters promenad från bostaden, trafikerar Nacka/Värmdö-bussarna dygnet runt.

Skolor och förskolor

Ektorps kommunala skolenhet består av Utskogens förskola, Skogsstigens förskola, Borgvallaskolan (F-3) och Ektorps skola(F-6) men det finns även privata aktörer, t ex Lilla Nacka förskola och skola i närheten av vår fastighet.

Affärer, restauranger och service

Närmaste centrum för dagligvaruhandel är Ektorp Centrum. Här finns Matboden och Ica Supermarket. Även restauranger, café och frisör finns i Ektorps lilla fina centrum. Promenadavstånd till Nacka sjukhus med närakut, vårdcentral och apotek. En kort bit bort ligger Nacka Forum, ett stort affärscentrum med generöst utbud av butiker, restauranger och bibliotek. Sickla köpkvarter, cirka 5 minuter med bil, är även det är ett stort köpcentrum med butiker och restauranger, bibliotek (Dieselverkstaden) samt SF bio för trevliga biokvällar.

Natur och fritid

På en kort promenad tar du dig till vackra naturområdet Nyckelviken för härliga bad och trevliga promenadstråk och motionsslingor. Du kan också promenera till idylliska Långsjön och ta dig ett dopp en varm sommarkväll. På Griffelvägen 11i Nacka finns Nacka sporthall. Förutom den stora sporthallen finns flera mindre sporthallar samt en bollhall, en judohall och Nacka simhall i samma byggnad. I närheten finns också två ishallar, två fotbollsplaner och en skateboardpark i betong. Vid den stora konstgräsplanen finns även ytor för friidrott.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice