Hyresrätter i Hammarby Sjöstad

Kajutan

Makalös vy över Hammarby sjö och kanal

Kvarteret Kajutan har inte bara ett av Hammarby Sjöstads i särklass bästa lägen. Det är också Stockholms första egenuppvärmda flerbostadshus som halverade den totala energiförbrukningen jämfört med rådande byggnorm när det uppfördes.

Kajutan ligger alldeles vid vattnet i nordöstra änden av Henriksdalskajen med en hänförande utsikt över Hammarby sjö och kanal. Det mäktiga lamellhuset har en stark karaktär med utdragna hörn och indragen takvåning. Det lägre gårdshuset omsluter kvarterets gemensamma gröna gård med inbjudande lek- och uteplatser. Lägenheterna har loggior (uterum) och en fantastisk utsikt mot vattnet.

De 59 lägenheterna är fördelade på 3 st 1:or, 24 st 2:or, 25 st 3:or och 7 st 4 rok.

I källarplanet finns 27 stycken garageplatser.

Kvarteret Kajutan ägs av ByggVesta Fastigheter AB.

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2010
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
59
Kök:
Vita luckor med bänkskivor i grå laminat. Förberett för diskmaskin och mikro.
Förråd:
Alla lägenheter har förråd i källarplan. Barnvagnsrum finns i huset.
Cykelparkering:
Parkering och renoveringsbänk finns i garaget. Finns även cykelställ på gården.
Bredband/telefoni:
Comhem finns som leverantör.
Balkong/uteplats:
Vissa lägenheter har balkong eller terrass. Alla har tillgång till innergården.
Miljörum:
Finns bredvid entré till Sjökortsgatan 2. Sopnedkast på gården.
Parkering/garage:
27 stycken garageplatser. Administreras och bevakas av Q-park.

Området

Hammarby Sjöstad, Stockholm

Ett stenkast från hjärtat av Södermalm ligger Hammarby Sjöstad. Där finns innerstadens alla fördelar samtidigt som den kantas av promenadbryggor, vassområden med rikt fågelliv och underbara parker.

Hammarby Sjöstad, Stockholm

Bo exklusivt i en marin miljö!

Hammarby Sjöstad sjuder av liv och miljön uppmuntrar till en aktiv livsstil – oavsett om det handlar om att cykla till förskolan och jobbet eller umgås i parkerna eller på kajerna. Här finns en mix av aktiviteter på både land och vatten. I Hammarby Sjöstad finns även ett stort utbud djurarter som trivs. Vi har våra bävrar, öringar och svanar samt vår häger.

Läget och närområdet

Ta gärna båten till Nybrokajen i city, eller den avgiftsfria färjan ”Lotten” till Södermalm. Annars finns tvärbanan som tar dig till Gullmarsplan eller via Solna centrum till Alvik. Även många busslinjer trafikerar via Slussen och Södra station (där pendeltåg finns)

Skolor och förskolor

Det finns flera skolor och förskolor i och i närheten av Hammarby Sjöstad, både privata och fristående och skolor i kommunal regi.

Affärer, restauranger och service

I Hammarby Sjöstad finns många livsmedelsbutiker, Bageri och konditori, systembolag och flera restauranger och caféer. Du kan även promenera till Sickla köpkvarter, som är ett eldorado för dig som är shoppingsugen! I Sickla köpkvarter finns även all tänkbar service, så som bibliotek, gym, frisörer, skrädderi och skomakare.

Alternativt promenerar du in till Södermalm och njuter av kultur, spännande butiker, mysiga caféer och en mångfald av restauranger.

Natur och fritid

På sommaren kan du packa strandväskan och gå till Sicklasjön för sol och bad medan du på vintern promenerar med skidor på axeln till Hammarbybacken för att åka utför, med tillhörande afterski på kvarterskrogen Göteborg. Du kan även paddla kajak i vattnet runt sjöstaden, samt träna på olika gym om du vill.

Nära till hands ligger även Nackareservatet med strövområden för utflykter, joggingturer och bad. Eller varför inte besöka Ekbacken, med ett av de finaste ekskogsbestånden i Stockholm. Där finns även en stor lekplats för barn i alla åldrar.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice