Studentbostäder på KTH Campus - ByggVesta

KTH Campus

KTH

Studentboende mitt på Campus

ByggVestas projekt på KTH:s campus består av två byggnader: ett 9-våningshus med vita, putsade fasader och ett 5-våningshus i rött tegel.

Lägenheterna på markplan i tegelhuset har uteplatser mot innergården och den egna, fina parken. I husen ryms 50 stycken 1:or på 25–29 kvm och 50 stycken kompislägenheter på 40 kvm. Det finns även två lokaler i markplan, för bland annat caféverksamhet och kontor.

På den fina gården, som har gott om sittplatser, finns soprum för hushållssopor och källsortering. Där finns också möjlighet för de boende att parkera sina cyklar.

OBS! Studentlägenheterna på KTH hyrs inte ut via ByggVestas kö – de är blockförhyrda av KTH. Vi hänvisar er därför till våra andra studentlägenheter i Stockholm.

Fastigheten ägs av ByggVesta Fastigheter AB.

Läs mer om vår fastighet på KTH och våra andra studentboenden på hemsidan för vårt studentbostadskoncept Live to Grow by ByggVesta.

Arkitekt: Utopia

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2017
Typ:
Studentbostäder
Antal lägenheter:
103
Kök:
Vita Marbodal-kök, vitvaror från Cylinda. Förberett för mikro samt, i större lägenheter, för diskmaskin.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Ja.
Cykelparkering:
Cykelrum med tillhörande renoveringsbänk finns i anslutning till entrén.
Bredband/telefoni:
Tele2. Tecknas av hyresgäst.
Balkong/uteplats:
Vissa lägenheter har balkong eller uteplats. Alla har tillgång till gemensamma solstolar och grill.
Miljörum:
Finns vid Drottning Kristinas Väg 34B.
Certifiering:
Miljöbyggnad iDrift - nivå Silver

Området

KTH Campus, Stockholm

KTH Campus ligger just öster om Vasastan i Stockholm. I ett levande kvarter med kreativ och internationell prägel möts civilingenjörs-, dans-, opera- och försvarshögskolestudenter. Här finns caféer, bibliotek, idrottshall och kårhus.

KTH Campus, Stockholm

Dessa studentlägenheter blockförhyrs av KTH och förmedlas ej via ByggVestas kö.

KTH Campus ligger just öster om Vasastan i Stockholm. I ett levande kvarter med kreativ och internationell prägel möts civilingenjörs-, dans-, opera- och försvarshögskolestudenter. Här finns caféer, bibliotek, idrottshall och kårhus.

Läget och närområdet

På KTH:s stora campusområde finns flera intressanta byggnader, bland andra den prisbelönta biblioteksbyggnaden med 15 meter i takhöjd och före detta Röda korsets sjukhem. Precis bakom campus ligger stora strövområden där du kan njuta av stillheten, samtidigt som du på bara ett par minuter kan vara mitt på Östermalm bland affärer, restauranger och nattklubbar.

Kommunikation och kollektivtrafik

Tack vare det centrala läget tar du dig lätt och snabbt fram med kollektivtrafiken – från tunnelbanestationen Tekniska Högskolan tar det bara 5 minuter till T-centralen. Vill du hellre åka buss så ligger Busstationen Östra Station på Valhallavägen, ett stenkast från KTH Entré. Här stannar ett flertal bussar som tar dig till stadens alla hörn. Från Östra Station kan du också åka Roslagsbanan.

Affärer, restauranger och service

På Östermalm finns det gott om både restauranger, affärer och service. Här finns Fältöversten, en mysig galleria som funnits i över 40 år, men också de exklusiva butikerna i Bibliotekstan, på gränsen till Norrmalm. Vill du hellre in till city och det större utbudet där, går det att promenera dit på cirka 25 minuter.

Natur och fritid

Strax intill KTH finns Lill-Jansskogen med ett flertal jogging- och motionsspår som går att använda året om. Här finns också KTH-hallen som har både gym, gruppträning och möjlighet att hyra banor för till exempel volleyboll och innebandy. En kort promenad från Campus ligger Stockholms Stadion och Östermalms IP, där det bland annat finns flera konstgräsplaner, friidrottsytor, ishall och bandyplan. För den som vill koppla av med en film eller en pjäs finns både biograf och teater på Östermalm.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice