Hyresrätter & ungdomslägenheter i Malmö - Sorgenfri - ByggVesta

Ungdomslägenheter Malmö

Sorgenfri

Ljust, härligt och tillsammans i Sorgenfri

I Sorgenfri har ByggVesta utvecklat två projekt med olika karaktär.

Kvarteret Trådbussen

Projektet i kvarteret Trådbussen består av två huskroppar med olika karaktär och uttryck. Här finns totalt 94 rökfria lägenheter och två lokaler, med en frisörsalong och en pizzeria.

Södra delen har nio lägenheter per plan som nås via generösa entrébalkonger mot kvarterets gård. Huset har ett trapphus med entré från Industrigatan samt från gårdssidan. Lägenheterna är från 2 rok (46-60 m2) till 4 rok (95-97 m2) och planlösningarna är utformade för maximal flexibilitet, där hyresgästen bland annat har möjlighet att dela av rum genom att stänga till eller öppna en stor vikdörr mellan kök och vardagsrum.

Norra delen består av tre trapphus med lägenheter från 1 rok (29-36 m2) till 4 rok (95-101 m2).

Den gröna och trevliga innergården, som delas med det andra projektet i kvarteret Trådbussen, nås via tre av trapphusen samt via en portik i fonden av den centrala Spårvägen. Gården är privat och har gemensamma sittplatser, grill och en härlig naturlekplats för barnen.

UngBo12 Sorgenfri

Kompislägenheterna i UngBo12-projektet gör verklighet av tankar och idéer från UngBo12, Sveriges första boutställning av och för unga. ByggVesta och Utopia arkitekters förslag tog fasta på ungas egna visioner om hur bra boende ska se ut och vann kommunens markanvisningstävling.

De 11 kompislägenheterna är uttänkta och byggda för att göra det enkelt och trivsamt för vänner att dela bostad. Boendeformen gör det lätt att dela på utgifter som bredband och el, och ger tillgång till ett större kök med bättre matlagningsmöjligheter jämfört med att till exempel bo ensam i en liten etta. Kompislägenheterna är också utformade så att det finns gott om förvaringsutrymmen både i och utanför lägenheten. Hela fastigheten är dessutom rökfri!

Byggnaden ligger indragen från gatan, avståndet mellan trottoar och trärastret är 4,5 meter. Indraget hjälper till att skapa en buffertzon mellan bostäderna och den offentliga miljön och innehåller en grön gemensam trädgård i söderläge.

Typplanet rymmer fyra likadana lägenheter á 43 kvm, som nås via loftgången. På varje våning växer loftgången ut till en balkong genom en öppning i trärastret. Balkongen är stor nog att rymma en försommarmiddag för alla som bor på våningsplanet samt ett par gäster.

Du som är student eller ung vuxen kan hyra kompislägenhet hos oss. Du kan läsa mer om ungdomslägenheter här. Ytterligare information om hur uthyrning och kontraktsformer fungerar hittar du i vår uthyrningspolicy.

Fastigheterna ägs sedan 2021 av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Utopia

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2017
Typ:
Hyresrätter, Ungdomslägenheter
Antal lägenheter:
105
Kök:
Vita kök från Vedum, vitvaror från Cylinda. Avfallskvarn. Förberett för mikro och i Trådbussen även diskmaskin.
Tvätt:
Alla lägenheter har tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Finns till alla lägenheter. Dessutom sportförråd i direkt anslutning till varje lägenhet i Ungbo.
Cykelparkering:
Finns inom- och utomhus, delvis under tak. Renoveringsbänk och tryckluftspump i Trådbussen.
Bredband/telefoni:
ITUX finns som leverantör. I Trådbussen dessutom Tele2 bredband och Tele2:s grundutbud för tv ingår i hyran.
Balkong/uteplats:
I Ungbo har alla boende tillgång till två stora gemensamma balkonger samt loftgångsbalkong. I Trådbussen finns balkong eller uteplats till samtliga lägenheter.
Miljörum:
Gemensam avfallsstation i kvarteret.
Parkering/garage:
Garage för bilar och MC. Några platser med laddmöjlighet. P-platser administreras av Aimo Park.

Vill du se hur det ser ut i en ByggVesta-lägenhet?

Området

Sorgenfri, Malmö

Sorgenfri ligger mitt i centrala Malmö, med bekvämt avstånd till allt staden har att erbjuda. De tidigare industrikvarteren har omvandlats till nya, moderna innerstadskvarter där hållbarhet, kultur och gemenskap ges stort utrymme.

Sorgenfri, Malmö

Sorgenfri har varit ett av Malmös största och mest centralt belägna stadsutvecklingsprojekt. Med sitt centrala läge och spännande kombination av industriellt arv och kreativa verksamheter har området utvecklas till en unik stadsdel, som bidrar till att länka ihop Malmös östra delar med centrum.

Kommunikation och kollektivtrafik

Sorgenfri ligger centralt i Malmö med gång eller cykelavstånd till det mesta. Flera busslinjer finns på de omgivande vägarna och från Värnhemstorget går både stadsbussar och regionbussar till Skånes större orter. Malmö city ligger på cykelavstånd och centralstationen med den nya Citytunnelanslutningen som snabbt tar dig ut på motorvägen finns inom nära räckhåll.

Skolor och förskolor

I närområdet finns ett brett utbud av både skolor och förskolor. Dessutom ligger Malmös nya högskola på Universitetsholmen inom bekvämt avstånd.

Affärer, restauranger och service

Centrala Malmö bjuder på en mångfald av shopping, restauranger och vardagsservice. I kvarteren kring Värnhemstorget finns flera stora livsmedelsbutiker och en galleria. I Sorgenfri finns plats för många verksamheter, caféer och restauranger, mysiga butiker och offentlig service.

Natur och fritid

Stadslivet i Malmö bjuder på många möjligheter till både nöjen, aktiviteter och härliga upplevelser! Eftersom Malmö är ”Parkernas stad” är det aldrig långt till närmsta grönområde. Zenits vackra koloniområde är en grönskande tillflykt i vardagen och längs kusten finns både bad, fina hamnar och vackra promenadstråk. Kulturutbudet är stort, till exempel har de gamla bussgaragens båghallar omvandlats till lokaler för Malmös konsthögskola, med utställningar och verkstäder.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice