Studentbostäder i Flemingsberg - Nobelus - ByggVesta

Studentbostäder Flemingsberg

Nobelus

Campus Flemingsberg – för kunskapens fruktskörd

Välkommen till vårt studentboende Nobelus! Här bor du på själva Campus Flemingsberg som är ett innovativt och sammanhållet campus med gott internationellt rykte. I Campus Flemingsberg bor det allt från läkarforskare till aspirerande poliser och utbytesstudenter från hela världen.

I vårt kvarter är husen lekfulla med mycket glas och färgad puts i fasaderna. Ned mot parken öppnas kvarteret upp och två punkthus ramar in den ljusa gården.

Lägenheterna är mellan 25 och 80 kvm stora och passar för både studenter, doktorander och forskare med eller utan familj. En del av lägenheterna är kompislägenheter som fungerar bra som boende för två vänner. Alla lägenheter har yteffektiva, ljusa och moderna planlösningar.

I huset finns fyra lokaler där det bland annat finns en restaurang och ett kontor för ByggVestas områdesansvariga. I huset finns också parkeringsplatser och cykelförråd.

På innergården har vi varit noga med att bevara de naturliga elementen, bland annat genom att behålla det berg som låg här innan bostadsområdet byggdes. Från trädäck och solplatåer får de boende en härlig utsikt över allt det vackra som växer fram på gården.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Winell & Jern

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2018
Typ:
Studentbostäder
Antal lägenheter:
433
Kök:
Vita Olivekök-kök med vitvaror från Cylinda. Förberett för mikro.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Finns för alla lägenheter.
Cykelparkering:
Området har två stora cykelrum med renoveringsbänk och tryckluftspump.
Bredband/telefoni:
Tele2 finns som leverantör. Kontrakt tecknas av hyresgäst.
Balkong/uteplats:
Vissa lägenheter har balkong eller uteplats, andra har loftgångsbalkong.
Miljörum:
Miljörum med flertal fraktioner finns vid Alfred Nobels allé 31-33.
Parkering/garage:
124 platser i garage. Några platser med laddmöjlighet. P-platser administreras av Aimo Park.

Välkommen att titta in i lägenheterna

Trea i Nobelus

Tvåa i Nobelus

Vill du se hur en inredd lägenhet ser ut?

Området

Flemingsberg, Stockholm

I Huddinge kommun ligger Flemingsberg som ett verkligt kunskapskluster! Här finns bland annat Kungliga tekniska högskolan, Karolinska institutet, Södertörns högskola, Röda korsets högskola och Stockholms musikpedagogiska institut.

Från campus är det bara en kort promenad till Flemingsbergs C, där det går pendeltåg, tåg och fjärrtåg.

Flemingsberg, Stockholm

Flemingsberg ligger i Huddinge i sydvästra delen av Stockholms län. Här möts 20 000 studenter och forskare på bland annat Södertörns högskola, Karolinska institutet, Röda korsets högskola och KTH.

Läget och närområdet

I Huddinge kommun ligger Flemingsberg som ett verkligt kunskapskluster! Här finns bland annat Kungliga tekniska högskolan, Karolinska institutet, Södertörns högskola, Röda korsets högskola och Stockholms musikpedagogiska institut.

I Flemingsberg finns också Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, som är kommunens största arbetsgivare.

Kommunikation och kollektivtrafik

Från campus är det bara en kort promenad till Flemingsbergs C, där det går pendeltåg, tåg och fjärrtåg. Dessutom går bussar till alla kringliggande kommuner och till Stockholms centrum.

Skolor och förskolor

I Flemingsberg finns bland annat Kästa förskola och skola. Skolan, som när den invigdes 2015 var Sveriges största passivhusskola, är byggd med både miljön och pedagogiska förutsättningar i åtanke.

Affärer, restauranger och service

Flemingsberg centrum är ett närcentrum med cirka tjugo affärer som säljer kläder, presentartiklar och mat. Här hittar du också vårdcentral, apotek, frisörsalong och bibliotek. Ett flertal restauranger lockar med god mat, och vill du gå på gym så finns det tillgängligt dygnet runt.

Natur och fritid

För den aktiva finns Flottsbro Friluftsområde som erbjuder skidåkning, skridskoåkning, bad och vandringsleder. Hit cyklar du till på en idyllisk skogsstig på mindre än 15 minuter. Här kan du även spela minigolf, paddla kanot eller ta en fika i strandcaféet. På vintern byter Flottsbro skepnad och blir Stockholms högsta skidbacke. Läs mer här.

Du har även närhet till Visättra sportcenter där du bland annat kan åka skridskor och spela frisbee. Läs mer här.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice