Hyresrätter Södertälje

Orion

Bo vid vattnet mitt i stan

I kvarteret Orion vid foten av Orionkullen har ByggVesta 67 hyresrätter i storlekarna 1–5 rok. Huset är 7 våningar högt med lokaler i första våningsplanet, garage i plan 2 och bostäder i plan 3 till 7. Orion-huset ligger i ett fint parkläge just invid Södertälje kanal. Bostäderna har utsikt mot parken och den vackra, före detta flickskolan från 1700-talet. Många lägenheter har också utsikt mot kanalen och Maren.

Kvarteret Orion ligger i hjärtat av Södertälje. Området gränsar till Västra Kanalgatan, Köpmangatan och Ekdalsgatan och ligger därmed mitt i stadens kommersiella centrum. Från huset är det cirka 500 meter att gå till tågstationen Södertälje C och det är mycket nära till Köpmangatans busshållplatser med ett flertal busslinjer.

Fastigheten ägs av ByggVesta Fastigheter AB.

Arkitekt: Kirsh+Dereka

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2020
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
67
Kök:
Ballingslövkök med vitvaror från Cylinda samt grå bänkskiva.
Förråd:
Ja, ett per lägenhet.
Cykelparkering:
Inomhus med tillgång till renoveringsbänk.
Bredband/telefoni:
Från Comhem.
Balkong/uteplats:
Alla lägenheter har balkong eller uteplats.
Miljörum:
Finns vid garageinfarten på Västra Kanalgatan 2B. Sopnedkast innergården.Tankar från arkitekten

Mot Orionkullen varieras husets volym i våningshöjd samt husdjup. Denna uppbrutna mindre skala möter de befintliga husen på kullen. Bostadsgården ovanpå garaget ansluter ansluter till kullens park, en grön oas mitt i staden.

John KirschTankar om gården

Bostadsgården går ihop med parken. Läget bakom Orionkullen skapar en lugn gårdsmiljö där de boende kan umgås runt gemensamma sittplatser och grill. En frodig grönska tar plats bland pergolan, sandlådor och cyklar.

ByggVesta

Välkommen att titta in i lägenheterna

Lägenheterna är ljusa med vita väggar och ekparkett eller liknande. Badrummen är helkaklade och har mörkt klinkergolv. I filmklippen nedan ser du exempel på hur en tvåa och en trea i huset ser ut. Om du vill se hur en ByggVesta-lägenhet kan se ut inredd, kan du se exempel på på sidan lägenheter och boendekoncept.

Tvåa i Orion

Fyra i Orion

Området

Södertälje, Stockholm

I Södertälje är det aldrig långt till naturen, med flera naturreservat som bjuder in till motion och bad. Direkttåg går till bland annat Stockholm. Här finns också KTH Södertälje som erbjuder utbildningar med fokus kring hållbar produktion.

Södertälje, Stockholm

Södertälje är Sveriges tjugonde största stad med ca 97 000 invånare. Här kan du njuta av allt stadslivet har att erbjuda i form av närhet till restauranger, caféer och butiker. Det är heller aldrig långt till vatten eller vacker natur. Här bor du i staden med anor mellan Mälaren och Saltsjön.

Kommunikation och kollektivtrafik

Till och från Södertälje finns det bra bilförbindelser via E20. Pendeltåget, som ligger på promenadavstånd går var femtonde minut och tar cirka 40 minuter till Stockholms central. Det finns även ett flertal busslinjer med förbindelser vida omkring.

Skolor och förskolor

I Södertälje finns både kommunala och fristående skolor och förskolor som tillsammans bidrar till en pedagogisk mångfald. Det är lätt att hitta rätt om man besöker Södertälje kommuns webbplats: www.sodertalje.se

Affärer, restauranger och service

Här har man nära till allt – Man bor i händelsernas centrum! Två gallerior med ett stort utbud av butiker och livsmedelsbutiker, träningsanläggning, caféer och restauranger för alla smaker. Här finns också apotek och vårdcentral.

Natur och fritid

Det kommersiella och kulturella utbudet når du till fots, eller så kan du ta en cykeltur till stans största turistmagnet Tom Tits eller Sydpoolen. Besök också Södertäljes eget ”Skansen” som heter Torekällberget. Marenviken och kanalen förgyller stadsmiljön ända in på gågatan och du går med fördel långa, härliga promenader utmed kanalen året om.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice