Hyresrätter Kista

Valvik

Området Kista Äng ska byggas om till en stadsdel med en blandning av bostäder, studentbostäder, lokaler, förskolor samt skola.

Välkommen till Valvik

Här finns trevliga lägenheter på 1–4 rum och kök i helt nya kvarter, 91 st hyresrätter och 161 st studentlägenheter. Tillsammans med husen i grannprojektet Valvik kan vi erbjuda totalt 241 st hyresrätter och nästan lika många studentbostäder i nya bostadsområdet Kista äng.

Området Kista Äng håller på att byggas om till en stadsdel med en blandning av bostäder, studentbostäder, lokaler, skolor, parker och torg. Enligt Stockholms stads planer ska området inrymma cirka 1 300 bostäder i en mix av bostadsrätter, hyresrätter och studentbostäder. Närhet till service och kommunikationer samt IT-klustret och en stor mängd andra verksamheter gör Kista till mycket stark tyngdpunkt med stor utvecklingspotential.

I ByggVestas kvarter kommer det att finnas en bilpool och en cykelpool med elcyklar och lådcyklar. Det finns även en station för cykelservice och -tvätt i huset. I bottenvåningen kommer det att finnas en studentlounge, livsmedelsbutik och ett café.

Lounge och områdeskontor

Genom vårt koncept Live to Grow lägger vi på ByggVesta mycket fokus på trygghet och gemenskap i våra studentboenden, bland annat genom en närvarande förvaltning och personlig kontakt med både områdesansvarig och grannar. Alla boende i studentbostäderna i de båda kvarteren kommer att ha tillgång till lounge och studieplatser i Valvik. Bland studentlägenheterna har vi ett flertal kompislägenheter, särskilda 3 rum och kök med två lika stora sovrum, perfekt för två studerande att dela, eller en familj.

Läs mer om Live To Grow

Projekt under byggnation.

Fastigheten ägs av Hållbo, ett joint venture bolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och Bonnier Bostäder AB, och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: White Arkitekter
ByggVestas projektledare: Ehsan Rashidi

Status:
Produktion
Färdigt:
2024
Typ:
Hyresrätter, Studentbostäder
Antal lägenheter:
252
Kök:
Vit inredning. Förberett för mikrovågsugn. I de större lägenheterna även förberett för diskmansik
Tvätt:
Kombimaskin, alt. tvättmaskin & torktumlare i samtliga lägenheter
Förråd:
Förråd finns till alla lägenheter
Cykelparkering:
Cykelparkering i källarplan med cykeltvätt och renoveringsbänk. Cykelpool med möjlighet att hyra elcykel och lådcykel
Bredband/telefoni:
Öppet bredbandsnät via Tele2 Itux
Balkong/uteplats:
De flesta lägenheter nås via loftgång. Många lägenheter har balkong eller uteplats
Miljörum:
Miljörum för källsortering nås via Kista Alléväg
Parkering/garage:
Garage i huset. Där finns även bilpool med två elbilar
Certifiering:
Miljöbyggnad nivå silver

Arkitektens tankar om Valvik

Kvarteret är beläget vid områdets entrétorg och är uppdelat i en lättare och en tyngre del. Den tyngre volymen uppförs i mörkt tegel och står likt en stadig monolit vid torgets fond. Genom ett fåtal genomarbetade detaljer markeras tegelbyggnadens sockel och översta våningar. Fönsterna placeras långt in i väggen och förstärker principen av hål i mur. De lättare ljust putsade volymerna som kantar kvarterets övriga tre sidor har även de ett fåtal detaljer och enkla principer. Genom variationer i putsgräng bryts fasaderna upp i de horisontella band som knyter samman de olika kvarteren i området.

Anna Öhlin, White

Exempel på planlösningar i Valvik

Samtliga planlösningar presenteras till sökande i samband med att lägenheterna erbjuds för uthyrning.

Är du nyfiken på hur en lägenhet kan se ut?

Området

Kista, Stockholm

Kista är ett spännande område fullt av utveckling och potential. Det är ett av världens starkaste ICT-kluster, med över 1 000 svenska och globala företag. Här finns också möjlighet till kulturupplevelser och närhet till sköna grönområden, till exempel Järvafältet, en mycket populär plats för motion och naturupplevelser. I Kista finns även ett KTH-campus, Stockholms universitet, ett prisbelönt bibliotek och en av Stockholmsområdets största gallerior med butiker och restauranger.

Kista, Stockholm

ByggVestas fastigheter i Kista ligger i det nyutvecklade området Kista Äng, där fokus ligger på att utveckla bostäder för ett levande stadsliv i Kista, med en blandning av kontor och bostäder. I bottenplan på de nya byggnaderna kommer det att finnas publika lokaler för t. ex. servering, handel och annan service. I kvarteren kommer det också att finnas nya torg och parkområden.

Kommunikation och kollektivtrafik

Kommunikationerna i Kista Äng är mycket goda. Inom några hundra meter finns tunnelbana som tar dig till city på under 20 minuter och du bor också med närhet till Helenelunds pendeltågsstation. Från 2025 planeras även Tvärbanan öppna hela den nya grenen med station vid Kistamässan. Alldeles invid husen finns också busshållplats som trafikeras av ett flertal busslinjer, bland annat till Kista centrum och stora delar av norra och västra Stockholm.

Skolor och förskolor

Det finns ett flertal kommunala skolor och friskolor i Kista. I det nybyggda Kista Äng finns planer för en framtida ny grundskola, samt flera förskolor, i nära anslutning till det centrala torget och stadsparken.

KTH Campus Kista har en internationell prägel. Den geografiska närheten till näringslivet ger studenter och forskare unika möjligheter till samarbete med alltifrån stora internationella organisationer till mindre entreprenörsägda ICT-företag. Även Stockholms universitet har ett campus i Kista.

Affärer, restauranger och service

Kista galleria är en av Stockholm största gallerior. Där hittar du allt du behöver i butiker, caféer, foodcourt, biografer och annan service. I bottenplan på de nya husen i Kista Äng planeras också för publika ytor för till exempel handel och servering, allt för en levande och trygg stadsmiljö.

Natur och fritid

I Kista finns ett stort utbud av sport- och rekreationsmöjligheter. I omedelbar närhet ligger Järvafältet, ett av länets största naturreservat och även Ursviks motionsområde med olika spårlängder för löpning och cykel, samt skidåkning. Där finns också rastplatser med möjlighet att grilla. I närliggande Husby finns badhus med bassänger och äventyrsbad och 2020 öppnades ett nytt utomhusbad på Järvafältet. Där finns två 25-metersbassänger, en undervisningsbassäng och en plaskdamm samt stora gräsytor för picknick och solbad.

Kistamässan är Stockholms näst största mässområde. Där arrangeras varje år mängder av mässor och evenemang, många med koppling till tech och IT, men också andra evenemang.

Kista äng

Läs mer om planerna för de nya kvarteren i Kista äng på Stockholms stads hemsida.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice