Hyresrätter i Malmö

Klippern

Miljöprofil i framkant i Västra hamnen

Se solnedgången från den gemensamma takterrassen, eller strosa ut i den stora, gröna parken precis utanför dörren.

Kvarteret Klippern tillhör ett av de fyra kvarteren i området Kappseglaren som utgör en del av Västra Hamnens centrala kvarter. Området länkar ihop hamnområdet och skapar ett sammanhängande stadsområde mot söder.

Huset ligger precis vid kvartersparken Koggparken, strax söder om ByggVestas hus Fullriggaren. Klippern består av 43 hyreslägenheter med garage i källaren och en gemensam terrass på taket. För barnen finns det bollspel och lekplats i Koggparken.

Lägenheterna är från 2 rok 50 m2 till 4 rok 100 m2, med generösa fönsteröppningar och en takhöjd om 2,6 m som ger ljus och luft.

Tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheternas badrum. Samtliga vitvaror kommer från Bosch/Siemens. Cykelparkering finns inomhus i entréplan, tillsammans med husets egen cykelverkstad med tryckluft.

Egenvärmehus-konceptet innebär att byggnaden har en extremt låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av uppvärmd ventilation, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik är det en byggnad med mycket låga energibehov. För de boende är det ett alldeles vanligt hus med hög trivsel och bra lägenheter.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: John Kirsh, White Arkitekter
ByggVestas projektledare:

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2013
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
43
Kök:
Vita kök från Vedum och vitvaror från Bosch.
Förråd:
Finns till varje lägenhet i fastigheten.
Cykelparkering:
I huset finns två cykelrum, varav ett har renoveringsbänk och tryckluftpump.
Bredband/telefoni:
Comhem och Bredband 2. Comhems grundutbud för tv ingår i hyran.
Balkong/uteplats:
Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.
Miljörum:
Finns vid Klippergatan 10.
Parkering/garage:
Parkering finns i husets källarplan och hyrs ut av Q-Park.

Området

Västra hamnen, Malmö

Bland dragplåstren i Västra hamnen finns Skandinaviens högsta byggnad Turning Torso och Bo01-kvarteren som blev ett internationellt föredöme för ekologisk hållbarhet. Vackra strandpromenader, caféer och bad från kajen lockar många malmöbor.

Västra hamnen, Malmö

I Västra Hamnen finns allt som behövs i vardagen och lite till – matbutiker, gym, stränder, mysiga fik och caféer, glassbar och mycket mer! Bussen stannar nästan utanför dörren och vi tar oss enkelt till Malmö Citys stadspuls via en kortare cykeltur.

Kommunikation och kollektivtrafik

Väl utbyggd kollektivtrafik är navet i Västra Hamnens trafiksystem. Med Malmöexpressens extra långa gasbussar har kapaciteten ytterligare förstärkts. Västra Hamnen trafikeras av tre busslinjer, nr 2 mellan Lindängen och Västra Hamnen, nr 3 Ringlinjen runt hela Malmö och Västra Hamnen samt nr 5 från Stenkällan, via Rosengård till Västra Hamnen.

Skolor och förskolor

I takt med att Västra Hamnen växer med fler bostäder ökar också behovet av förskolor och skolor i området. I dag finns flera kommunala förskolor och kommunala grundskolor i Västra Hamnen. Samtliga har närhet till hav, strand, grönområden och lekplatser.

Affärer, restauranger och service

Det strategiska läget mellan centrum och havet, god infrastruktur, modern arkitektur och en hållbar profil attraherar många olika typer av företag och butiker till Västra Hamnen. Är du hungrig eller törstig finns en uppsjö med trevliga restauranger och caféer. Stora ICA Maxi, Netto samt mindre livsmedelsaffärer finns ett stenkast bort. I centrala Västra hamnen finner du också en helt ekologisk mataffär! Här finns även vårdcentraler, banker, Försäkringskassa, gym och på sommaren kan man spela volleyboll på sandplaner precis vid havskanten.

Natur och fritid

Västra Hamnen lockar med en mängd aktiviteter och kreativa miljöer. Här kan man vara både sportig och kulturell på samma gång. Här arrangeras allt från konserter, dans och teater till beachvolleyboll, segling och andra vattensporter. Stapelbäddsparken har Nordeuropas största skateboard-arena i betong. Här finns också en boulderpark för klättring och en rollerderbybana. Vill du sporta inomhus finns Kockum Fritid med ishall, gym, simbassäng och möjlighet att utöva olika boll- och racketsporter.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice