Hyresrätter i Västra hamnen - Klippern - ByggVesta

Hyresrätter i Malmö

Klippern

Miljöprofil i framkant i Västra hamnen

Se solnedgången från den gemensamma takterrassen, eller strosa ut i den stora, gröna parken precis utanför dörren.

Kvarteret Klippern tillhör ett av de fyra kvarteren i området Kappseglaren som utgör en del av Västra Hamnens centrala kvarter. Området länkar ihop hamnområdet och skapar ett sammanhängande stadsområde mot söder.

Huset ligger precis vid kvartersparken Koggparken, strax söder om ByggVestas hus Fullriggaren. Klippern består av 43 hyreslägenheter med garage i källaren och en gemensam terrass på taket, där det också finns några odlingslådor för boende med gröna fingrar. För barnen finns det bollspel och lekplats i Koggparken.

Lägenheterna är från 2 rok 50 m2 till 4 rok 100 m2, med generösa fönsteröppningar och en takhöjd om 2,6 m som ger ljus och luft.

Här kan du se bilder från en standard ByggVesta-lägenhet.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: John Kirsh, White Arkitekter

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2013
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
43
Kök:
Vita kök från Vedum och vitvaror av hög kvalitet.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Finns till varje lägenhet i fastigheten.
Cykelparkering:
I huset finns två cykelrum, varav ett har renoveringsbänk och tryckluftpump.
Bredband/telefoni:
Tele2 och Bredband 2. Tele2:s grundutbud för tv ingår i hyran.
Balkong/uteplats:
Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.
Miljörum:
Finns vid entrén till Klippergatan 10.
Parkering/garage:
Parkering finns i husets källarplan och hyrs ut av Aimo Park.

Området

Västra hamnen, Malmö

Bland dragplåstren i Västra hamnen finns Skandinaviens högsta byggnad Turning Torso och Bo01-kvarteren som blev ett internationellt föredöme för ekologisk hållbarhet. Vackra strandpromenader, caféer och bad från kajen lockar många malmöbor.

Västra hamnen, Malmö

I Västra Hamnen finns allt som behövs i vardagen och lite till – matbutiker, gym, stränder, mysiga fik och caféer, glassbar och mycket mer! Bussen stannar nästan utanför dörren och vi tar oss enkelt till Malmö Citys stadspuls via en kortare cykeltur.

Kommunikation och kollektivtrafik

Väl utbyggd kollektivtrafik är navet i Västra Hamnens trafiksystem. Området trafikeras av flera busslinjer som tar dig till centrum, universitetet, Gustav Adolfs torg osv. Fast här är det många som väljer cykeln i första hand, då det är nära till det mesta och fina cykelvägar.

Skolor och förskolor

I takt med att Västra Hamnen växer med fler bostäder ökar också behovet av förskolor och skolor i området. I dag finns flera kommunala förskolor och kommunala grundskolor i Västra Hamnen. Samtliga har närhet till hav, strand, grönområden och lekplatser.

Affärer, restauranger och service

Det strategiska läget mellan centrum och havet, god infrastruktur, modern arkitektur och en hållbar profil attraherar många olika typer av företag och butiker till Västra Hamnen. Är du hungrig eller törstig finns en uppsjö med trevliga restauranger och caféer. Stora ICA Maxi, samt flera mindre livsmedelsaffärer finns i området. Här finns även vårdcentraler, banker, Försäkringskassa, gym och på sommaren kan man spela volleyboll på sandplaner precis vid havskanten.

Natur och fritid

Västra Hamnen lockar med en mängd aktiviteter och kreativa miljöer. Här kan man vara både sportig och kulturell på samma gång. Här arrangeras allt från konserter, dans och teater till beachvolleyboll, segling och andra vattensporter. Stapelbäddsparken har Nordeuropas största skateboard-arena i betong. Här finns också en boulderpark för klättring och en rollerderbybana. Vill du sporta inomhus finns Kockum Fritid med ishall, gym, simbassäng och möjlighet att utöva olika boll- och racketsporter.

I Västra Hamnen finns alla möjligheter till dagliga dopp i havet vid någon av alla badbryggor – på bekvämt gångavstånd från ByggVestas fastigheter.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice