Hyresrätter i Västra hamnen - Fullriggaren - ByggVesta

Hyresrätter Västra hamnen

Fullriggaren

Maximerad miljöprofil i hjärtat av Västra Hamnen

Med soligt och strategiskt läge i kvarteret Fullriggaren, nära till kommunikationer, havet och den gröna Esplanaden, har ByggVesta tre hus med totalt 78 hyreslägenheter. Ett strandnära boende för den mest miljömedvetna.

ByggVestas kvarter har ett modernt funktionalistiskt uttryck. Fasaderna är putsade och genom användning av olika kulörer skapas liv i kvarteret. Genomgående entréer skapar ett nära samband mellan kvartersgården och gatulivet. Lägenheterna är ljusa och moderna, de är yt-effektiva och merparten av lägenheterna är genomgående med en härlig havsutsikt. Storleken på lägenheterna varierar mellan 38 m² och 101 m².

Vid Fullriggaren finns en fin, privat innergård med gemensamma umgängesytor med grill, grön växtlighet och en lekplats för barnen.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: John Kirsh, White Arkitekter

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2011
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
78
Kök:
Vita kök och vitvaror av hög kvalitet. Avfallskvarn.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Källarförråd till alla lägenheter.
Cykelparkering:
Tre stora cykelrum samt utomhusplatser under tak. Renoveringsbänk och tryckluftsmaskin finns.
Bredband/telefoni:
Tele2 och Bredband 2. Tele 2s grundutbud för tv ingår i hyran.
Balkong/uteplats:
Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.
Miljörum:
Finns vid Fregattgatan 4, ingång från gården samt från gata.
Parkering/garage:
Garage i källarplan. Aimo Park hanterar uthyrningen av bilplatser.

Vill du se hur en lägenhet ser ut?

Området

Västra hamnen, Malmö

Bland dragplåstren i Västra hamnen finns Skandinaviens högsta byggnad Turning Torso och Bo01-kvarteren som blev ett internationellt föredöme för ekologisk hållbarhet. Vackra strandpromenader, caféer och bad från kajen lockar många malmöbor.

Västra hamnen, Malmö

I Västra Hamnen finns allt som behövs i vardagen och lite till – matbutiker, gym, stränder, mysiga fik och caféer, glassbar och mycket mer! Bussen stannar nästan utanför dörren och vi tar oss enkelt till Malmö Citys stadspuls via en kortare cykeltur.

Kommunikation och kollektivtrafik

Väl utbyggd kollektivtrafik är navet i Västra Hamnens trafiksystem. Området trafikeras av flera busslinjer som tar dig till centrum, universitetet, Gustav Adolfs torg osv. Fast här är det många som väljer cykeln i första hand, då det är nära till det mesta och fina cykelvägar.

Skolor och förskolor

I takt med att Västra Hamnen växer med fler bostäder ökar också behovet av förskolor och skolor i området. I dag finns flera kommunala förskolor och kommunala grundskolor i Västra Hamnen. Samtliga har närhet till hav, strand, grönområden och lekplatser.

Affärer, restauranger och service

Det strategiska läget mellan centrum och havet, god infrastruktur, modern arkitektur och en hållbar profil attraherar många olika typer av företag och butiker till Västra Hamnen. Är du hungrig eller törstig finns en uppsjö med trevliga restauranger och caféer. Stora ICA Maxi, samt flera mindre livsmedelsaffärer finns i området. Här finns även vårdcentraler, banker, Försäkringskassa, gym och på sommaren kan man spela volleyboll på sandplaner precis vid havskanten.

Natur och fritid

Västra Hamnen lockar med en mängd aktiviteter och kreativa miljöer. Här kan man vara både sportig och kulturell på samma gång. Här arrangeras allt från konserter, dans och teater till beachvolleyboll, segling och andra vattensporter. Stapelbäddsparken har Nordeuropas största skateboard-arena i betong. Här finns också en boulderpark för klättring och en rollerderbybana. Vill du sporta inomhus finns Kockum Fritid med ishall, gym, simbassäng och möjlighet att utöva olika boll- och racketsporter.

I Västra Hamnen finns alla möjligheter till dagliga dopp i havet vid någon av alla badbryggor – på bekvämt gångavstånd från ByggVestas fastigheter.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice