Hyresrätter Västra hamnen

Fullriggaren

Maximerad miljöprofil i hjärtat av Västra Hamnen

Med soligt och strategiskt läge i kvarteret Fullriggaren, nära till kommunikationer, havet och den gröna Esplanaden, har ByggVesta uppfört tre Egenvärmehus med totalt 78 hyreslägenheter. Ett strandnära boende för den mest miljömedvetna. Hela området verkar aktivt för hållbart boende och Fullriggaren erbjuder bland annat cykelverkstad och avfallskvarnar till samtliga hyresgäster.

ByggVestas kvarter har ett modernt funktionalistiskt uttryck. Fasaderna är putsade och genom användning av olika kulörer skapas liv i kvarteret. Genomgående entréer skapar ett nära samband mellan kvartersgården och gatulivet. Lägenheterna är ljusa och moderna, de är yt-effektiva och merparten av lägenheterna är genomgående. Storleken på lägenheterna varierar mellan 38 och 101 m². Den minsta lägenheten är på 1 rum och kök och den största på 4 rum och kök. Majoriteten av lägenheterna är tvåor och treor. Med hiss tar de boende sig lätt ner till garaget i källarplan där det både finns parkeringsplats för bilar och cyklar. En gemensam cykelverkstad gör att du lätt kan mecka med din cykel.

Egenvärmehus-konceptet innebär att byggnaden har en extremt låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av uppvärmd ventilation, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik är det en byggnad med mycket låga energibehov. För de boende är det ett alldeles vanligt hus med hög trivsel och bra lägenheter.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: John Kirsh, White Arkitekter

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2011
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
78
Kök:
Kök från Myresjö och vitvaror från Bosch. Avfallskvarn.
Förråd:
Källarförråd till alla lägenheter.
Cykelparkering:
Tre stora cykelrum samt utomhusplatser under tak. Renoveringsbänk och tryckluftsmaskin finns.
Bredband/telefoni:
Comhem och Bredband 2. Comhems grundutbud för tv ingår i hyran.
Balkong/uteplats:
Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.
Miljörum:
Finns vid Fregattgatan 4, ingång från gården samt från gata.
Parkering/garage:
Garage i källarplan. Q-park hanterar uthyrningen av bilplatser.

Området

Västra hamnen, Malmö

Bland dragplåstren i Västra hamnen finns Skandinaviens högsta byggnad Turning Torso och Bo01-kvarteren som blev ett internationellt föredöme för ekologisk hållbarhet. Vackra strandpromenader, caféer och bad från kajen lockar många malmöbor.

Västra hamnen, Malmö

I Västra Hamnen finns allt som behövs i vardagen och lite till – matbutiker, gym, stränder, mysiga fik och caféer, glassbar och mycket mer! Bussen stannar nästan utanför dörren och vi tar oss enkelt till Malmö Citys stadspuls via en kortare cykeltur.

Kommunikation och kollektivtrafik

Väl utbyggd kollektivtrafik är navet i Västra Hamnens trafiksystem. Med Malmöexpressens extra långa gasbussar har kapaciteten ytterligare förstärkts. Västra Hamnen trafikeras av tre busslinjer, nr 2 mellan Lindängen och Västra Hamnen, nr 3 Ringlinjen runt hela Malmö och Västra Hamnen samt nr 5 från Stenkällan, via Rosengård till Västra Hamnen.

Skolor och förskolor

I takt med att Västra Hamnen växer med fler bostäder ökar också behovet av förskolor och skolor i området. I dag finns flera kommunala förskolor och kommunala grundskolor i Västra Hamnen. Samtliga har närhet till hav, strand, grönområden och lekplatser.

Affärer, restauranger och service

Det strategiska läget mellan centrum och havet, god infrastruktur, modern arkitektur och en hållbar profil attraherar många olika typer av företag och butiker till Västra Hamnen. Är du hungrig eller törstig finns en uppsjö med trevliga restauranger och caféer. Stora ICA Maxi, Netto samt mindre livsmedelsaffärer finns ett stenkast bort. I centrala Västra hamnen finner du också en helt ekologisk mataffär! Här finns även vårdcentraler, banker, Försäkringskassa, gym och på sommaren kan man spela volleyboll på sandplaner precis vid havskanten.

Natur och fritid

Västra Hamnen lockar med en mängd aktiviteter och kreativa miljöer. Här kan man vara både sportig och kulturell på samma gång. Här arrangeras allt från konserter, dans och teater till beachvolleyboll, segling och andra vattensporter. Stapelbäddsparken har Nordeuropas största skateboard-arena i betong. Här finns också en boulderpark för klättring och en rollerderbybana. Vill du sporta inomhus finns Kockum Fritid med ishall, gym, simbassäng och möjlighet att utöva olika boll- och racketsporter.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice