Hyresrätter i Rinkeby - Rinkebyterrassen - ByggVesta

Rinkebyterrassen

I nytt område med närhet till grönska och generös mångkulturell atmosfär

Vid Rinkebyterrassen har vi sex hyreshus som har det mesta man kan önska. Inom det populära området finns blandade upplåtelseformer för att åstadkomma en inkluderande plats för alla och där har vi satsat extra mycket på trygghetsfrågorna genom att trygghetscertifiera alla våra byggnader. Tillsammans ramar husen in en fantastisk gård med uteplatser och vacker utsikt över Järvafältet. Det är nära till tunnelbanan och bussen finns om hörnet.

I den stora lokalen mot Hjulstavägen driver Yalla Rinkeby sin utbildnings-& cateringverksamhet. Företaget Yalla Rinkeby är resultatet av ett initiativ för social hållbarhet där ByggVesta varit katalysator. Läs mer om Yalla Rinkeby på deras hemsida – där kan du också boka ett studiebesök samt beställa deras utsökta catering. Varje beställning är en satsning på företagande för kvinnor från området. I en annan lokal i kvarteret finns en livsmedelsbutik.

De allra flesta av våra lägenheter har balkong eller uteplats. Alla lägenheter är yteffektiva och inredda med moderna material och ljusa väggar.

Till fastigheten finns två fristående garage som också fungerar som ljudbarriärer mot E18. Vid garagen finns rum för källsortering. Föredrar du att cykla finns det cykelrum utrustade med arbetsbänk och cykelpump i flera av våra hus.

I förlängningen av Rinkebystråket, på gården mot Järvafältet, finns en härlig utsiktsplats och ramper som leder ner till fältet. På gården finns planteringar, lekplatser, gemensamma sittplatser och gräsplan för umgänge och lek.

Fastigheterna ägs av ByggVesta Fastigheter AB.

Arkitekt: Kirsh+Dereka

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2021
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
225
Kök:
Vita Vedum-kök. Förberett för diskmaskin och mikro.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Finns för alla lägenheter (i lägenheten eller i förrrådsutrymme).
Cykelparkering:
Finns inomhus med renoveringsbänk i vissa byggnader.
Bredband/telefoni:
Tele2 finns som leverantör.
Balkong/uteplats:
Flertalet lägenheter har balkong eller uteplats.
Miljörum:
Finns i garage öst (Almbygatan 2) och ett i väst (Almbygatan 16).
Parkering/garage:
Två garage, totalt 200 parkeringsplatser. Platserna hyrs via ut via Parkando. Tankar från arkitekten

”Byggnaderna ges olika karaktärer mot de olika stadsrum som de bildar. Ett varierande taklandskap ger husen individualitet.”

John KirschOm gården

Gården är ritad av URBIO landskapsarkitekter. Arkitekterna har lagt stor vikt vid att ge gården en karaktär som samspelar väl med husen, bland annat genom belysning och valet av material och färger, med gröna planteringar, trä och natursten i olika grå nyanser. På gården finns lekplatser, bord och gräsplan för umgänge och lek. Här finns också ett antal stenskulpturer av konstnären Marco Cueva, som 2017 belönades med Årets projekt av Stockholm konst.

ByggVesta

Översikt över hela kvarteret Rinkebyterrassen

Illustrerad översikt Rinkebyterrassen

Vill du se hur en lägenhet ser ut?

Området

Rinkeby, Stockholm

Rinkeby är en levande, mångkulturell stadsdel i norra delen av Stockholms kommun. Här finns gott om restauranger och affärer, och det nya gångstråket över E18 gör det enkelt att ta sig till Järvafältet och den vackra naturen där.

Rinkeby, Stockholm

Bostadsområdet ansluter till Rinkebystråket som erbjuder shopping och kulinariska upplevelser från jordens alla hörn. Rinkebystråket förlängs genom Rinkebyterrassens innergård och ut till en utsiktsplats där du får en härlig vy över Järvafältet. Närheten till Järvafältet erbjuder ett vackert natur- och strövområde med motionsspår och cykelväg. På andra sidan av Järvafältet ligger Kista, endast 700 meter från Rinkebyterrassen.

Kommunikation och kollektivtrafik

Från Rinkebyterrassen har du nära till kommunikationer i form av både tunnelbana och buss och på mindre än 20 minuter kan du befinna dig i centrala Stockholm. Till Kista, ett av världens främsta ICT-kluster, cyklar du lätt över Järvafältet. Bromma flygplats ligger bara ca 30 minuter bort med kollektiva transportmedel och endast 10 minuter med bil.

Skolor och förskolor

Staden har satsat mycket på skolan och förskolan i Rinkeby och skolorna i Rinkeby har fått en hel del olika utmärkelser. Rinkeby kulturskola bedriver bland annat undervisning i färg och form, samt musik. Läs mer om skolorna på Stockholms stads hemsida.

Affärer, restauranger och service

I och omkring centrum finns mataffär, post, apotek, vårdcentral, mödravårdscentral, folktandvård, medborgarkontor, närpoliskontor och bank. Dessutom finns en mängd mindre speciallivsaffärer, restauranger och butiker.

Natur och fritid

Rinkeby ligger i anslutning till det gröna och underbara Järvafältet. Många olika föreningar verkar i området, både olika etniska föreningar och olika idrottsföreningar. Rinkebyskolan har mycket fritidsverksamhet, Ungdomens Hus likaså. Vid Eggyby gård på Järvafältet driver Stockholms stads ett utomhusbad med två 25-metersbassänger, en undervisningsbassäng och en plaskdamm för de mindre barnen. Förutom bassänger finns stora gräsytor med plats för solbad, picknick och möjligheter att grilla.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice