Studentbostäder i Campus Valla - Colonia II - ByggVesta

Studentbostäder Linköping

Colonia II

Prisbelönt studentboende invid campus

I Linköping har vi utvecklat Colonia II som ligger helt invid campus. Området har 374 fina lägenheter om 1–3 rum och kök, studentlounge, service i form av butik och gym, vår boende-app för social samverkan samt tillgång till aktivitetsytor i det gröna. Vi är väldigt glada och stolta över området som är en del av vårt studentkoncept Live to Grow med extra allt.

De små treorna, våra så kallade kompislägenheter, är perfekta att dela för två kompisar; ni har varsitt privat sovrum men delar på allt annat. Smart för dig, för plånboken och för miljön. Alla lägenheter har yteffektiva, ljusa och moderna planlösningar. I de rymliga helkaklade badrummen är dusch standard, samt tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombinerad maskin.

Läs mer om Colonia II och våra andra studentboenden på hemsidan för vårt studentbostadskoncept Live to Grow by ByggVesta.

Lägenheterna på Colonia II har adressen Studievägen 1 & 11-17. Se även Colonia 1.

Fastigheten ägs av ByggVesta Fastigheter AB.

Arkitekt: Winell & Jern

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2021
Typ:
Studentbostäder
Antal lägenheter:
374
Kök:
Kök från HTH. Förberett för mikro och i tvåor & treor även för diskmaskin.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Källarförråd finns till alla lägenheter.
Cykelparkering:
Cykelparkering finns i källaren och på gården. Station för pumpning av däck. (Företag med cykelverkstad finns på området).
Bredband/telefoni:
Bredband från Tele2 är tecknat via ByggVesta och specificeras på hyresavin . Wifi finns i allmänna ytor och utomhus.
Balkong/uteplats:
Lägenheterna i punkthusen har balkong och de i lamellhusen har loftgång.
Miljörum:
Hittas mitt på området.
Parkering/garage:
Ca 90 p-platser utomhus, samt garage med 30 platser där man kan hyra fast plats.

Sagt om ColoniaTankar från arkitekten

”Colonia-området har nu fått två tydliga tyngd- och accesspunkter i form av det norra och södra torget som laddats med olika funktioner och annonserats med var sitt högre hus. Samspelet mellan de gamla och nya delarna i området funkar fint – man ser släktskapet mellan delarna i strukturen men det nya har ett modernare och livligare uttryck.”

Bengt WinellVåra tankar

Studentbostäder är inte bara byggnader. Det är också en framtidsinriktad investering i ungdomar som kommer att stärka Sverige som kunskapsnation.

ByggVesta

Se hela filmen om Colonia

och hör vad hyresgästerna tycker!

Välkommen att titta in i lägenheterna

Om du vill se hur en ByggVesta-lägenhet kan se ut när den är inredd, läs mer under Våra lägenheter och boendekoncept.

Etta

Tvåa

Trea

Området

Campus Valla, Linköping

Linköpings universitets största område Campus Valla ligger cirka 3 km från Linköpings centrum. Här finns bland annat 9 institutioner, universitetsbibliotek, kanslier och studentservice. Granne är ett populärt friluftsområde och Mjärdevi Science Park.

Campus Valla, Linköping

Linköpings universitets största område Campus Valla ligger cirka 3 km från Linköpings centrum.

Läget och närområdet

Vid Campus Valla ligger studentboendet Colonia i ett oslagbart läge i Linköping, med två minuters gångavstånd till föreläsningssalarna vid campus och ca 2,5 km till centrum. Allt som universitetets campus har att erbjuda: studierum, caféer, bibliotek och nya vänner finns endast en kort promenad bort.

Vid Märkesbacken börjar Corson, som går genom hela Campus Valla, från C–huset i norr till Campushallen i söder. Det är vägen som de flesta studenter tar när de cyklar till universitetet på morgonen. Sitt namn har Märkesbacken fått genom alla färggranna emblem som studenterna målat på asfalten.

Kommunikation och kollektivtrafik

Linköpings universitet finns mitt i en av Sveriges mest expansiva regioner. Femton mil söder om Stockholm ligger Linköping och grannstaden Norrköping lättillgängligt vid stambanan och E4:an, med två flygplatser intill.

För studenter och anställda vid Linköpings universitet finns möjlighet att resa direkt mellan Campus US, Campus Valla och Campus Norrköping med ”Campusbussen”. Det finns även vanliga bussförbindelser några minuter från Campusområdet.

Affärer, restauranger och service

Vill du roa dig på fritiden finns det mängder av studentpubar i närområdet. Vill du bege dig utanför studentområdena finns partystråket Ågatan i Linköping.

I en av lokalerna i studentbostadsområdet Colonia finns den populära hamburgerrestaurangen Bores. Här finns också den obemannade livsmedelsbutiken AutoMat tillgänglig för dig dygnet runt, samt cykelverkstad och gym.

Ytterligare livsmedelsaffärer, pizzeria med mera finns på promenadavstånd från campus.

Natur och fritid

Närheten till fina joggingspår, Linköpings golfbana och studenternas träningscenter, Campushallen, gör att du har bra möjligheter att slappna av med lite träning efter studierna.

Vintertid kan du med fördel ta dig till ”Isovalen”, en 400 meters konstfrusen isbana som ligger i anslutning till universitetsområdet och Valla fritidsområde.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice