Hyresfastighet Stockholm

Teodoliten

Naturen inpå knuten i fagra Fagersjö

Här har ByggVesta uppfört tre bostadshus med totalt 46 lägenheter. Tillsammans med trädallén längs med Havsörnsvägen bildar byggnaderna en entré till Fagersjö.

Fasaderna är putsade och genom balkongpartierna varieras uttrycket i fasaden.

Våra byggnader i kvarteret Teodoliten är så kallade Egenvärmehus. Det innebär att byggnaden har en mycket låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen av uppvärmd ventilation via bergvärme, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik erhålls en byggnad med mycket låg energiförbrukning. För de boende är det ett alldeles vanligt hus med hög trivsel och bra lägenheter.

Gården angränsar för övrigt till allmänning med grönytor och skog.

Teodoliten ägs av Hållbo, ett joint venture bolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och Bonnier Bostäder AB, och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2012
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
46
Kök:
Vita kök med grå bänkskiva. Förberett för diskmaskin och mikro.
Förråd:
Förråd finns till varje lägenhet.
Cykelparkering:
Finns vid entréer samt inomhus med renoveringbänk.
Bredband/telefoni:
Comhem finns som leverantör.
Balkong/uteplats:
De flesta lägenheterna har balkong.
Miljörum:
Finns utanför 84 och 86 för hushållssopor och kompost. Återvinning och källsortering utanför finns vid 85:an.
Parkering/garage:
På gården finns parkeringsplatser under tak, som hyrs ut och bevakas av Q-Park.

Området

Fagersjö, Stockholm

Vill du bada från klipporna och fiska sommartid, eller åka skridskor på den plogade isen vintertid? Naturskönt och med goda möjligheter till härligt friluftsliv bor du i Fagersjö. Mitt emellan Farsta och Högdalen i södra Stockholm har du nära till allt. Du promenerar runt sjön Magelungen, eller vistas i de fina omgivningarna i Farsta naturreservat.

Fagersjö, Stockholm

Fagersjö är naturskönt beläget alldeles intill sjön Magelungen som erbjuder badstränder, möjlighet till fiske samt fina promenadstråk. Vintertid plogas isen för skridskoåkning. I närheten finns Farsta IP med sporthall, ishall, fotbollsplan, friidrottsarena samt simhall. I närheten finns Ågesta friluftsområde med bland annat elljusspår, skidspår, ridhus och 27-håls golfbana med driving range.

Kommunikation och kollektivtrafik

Du promenerar till Hökarängens tunnelbana på cirka 20 minuter, och är sedan inne i city på 20 minuter, eller så åker du buss till Farsta, Högdalen, Liljeholmen där tunnelbana finns eller Älvsjö, för att nå pendeltåget.

Skolor och förskolor

I närområdet finns Fagersjöskolan för årskurs F-5 samt olika förskolor. I Intilliggande områden finns även Martinskolan (Waldorfskola) och Hökarängsskolan som båda har från förskoleklasser till årskurs 9. I Farsta, som nås med buss på några minuter finns flertalet skolor och förskolor också.

Affärer, restauranger och service

I Fagersjö finns Lidl på gångavstånd, snabbmatställe och en bensinmack. Tar du en promenad eller buss till Farsta centrum hittar du ett rikt utbud på butiker och livsmedelskedjor, restauranger samt all tänkbar service. Söker du dig till Högdalens eller Hökarängens centrum, som också ligger nära, hittar du andra butiker samt mysiga restauranger och caféer.

Natur och fritid

I Farsta centrum finner du bland annat idrottshall, simhall, bibliotek, kyrka och vårdcentral. Men vill du ha lugn och ro så njuter du kanske i Farsta naturreservat runt knuten?

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice