ByggVesta

  • Mina Sidor/Felanmälan
  • Om oss
  • Bo hos oss
  • Våra projekt
Mina Sidor/FelanmälanStäll dig i köLediga lägenheter

Colonia II

Prisbelönt studentboende invid campus

I Linköping har vi utvecklat Colonia II som ligger helt invid campus. Området har 374 fina lägenheter om 1–3 rum och kök, studentlounge, service i form av butik och gym, vår boende-app för social samverkan samt tillgång till aktivitetsytor i det gröna. Vi är väldigt glada och stolta över området som är en del av vårt studentkoncept Live to Grow med extra allt. De små treorna, våra så kallade kompislägenheter, är perfekta att dela för två kompisar; ni har varsitt privat sovrum men delar på allt annat. Smart för dig, för plånboken och för miljön.

Läs mer om Colonia ll och våra andra studentboenden på hemsidan för vårt studentbostadskoncept Live to Grow by ByggVesta.

Status: Inflyttat

Färdigt: 2021

Typ: Studentbostäder, Kompislägenheter

Antal lägenheter: 374

Kök: Kök från HTH. Förberett för diskmaskin och micro i tvåor och treor.

Förråd: Källarförråd finns till alla lägenheter.

Cykelparkering: Cykelparkering finns i källaren och på gården. Renoveringsbänk finns.

Bredband/telefoni: Bredband från Comhem är tecknat via ByggVesta och specificeras på hyresavin . Wifi finns i allmänna ytor och utomhus.

Balkong/uteplats: Lägenheterna i punkthusen har balkong och de i lamellhusen har loftgång.

Miljörum: Hittas mitt på området.

Tankar från arkitekten

Colonia-området har nu fått två tydliga tyngd- och accesspunkter i form av det norra och södra torget som laddats med olika funktioner och annonserats med var sitt högre hus. Samspelet mellan de gamla och nya delarna i området funkar fint – man ser släktskapet mellan delarna i strukturen men det nya har ett modernare och livligare uttryck.

Bengt Winell

Våra tankar

Studentbostäder är inte bara byggnader. Det är också en framtidsinriktad investering i ungdomar som kommer att stärka Sverige som kunskapsnation.

ByggVesta

Karta
Hitta hit

Arkitekt Winell & Jern

Fastigheten ägs av ByggVesta Fastigheter AB.

Välkommen att titta in

Trea i Colonia II

Tvåa i Colonia II

Etta i Colonia II

Om du vill se hur en ByggVesta-lägenhet kan se ut när den är inredd, läs mer under Våra lägenheter.


På ett av husen i Colonia II har vi klätt hela gavelfasaden med en unik växtvägg!

Informationsfilmer om lägenheterna

Lås på ytterdörren


Aktivera spisen


Sopstationer för hushållsavfall


Nätverk och kabel


Lampkontakt för taklampa

Området

Campus Valla

Linköpings universitets största område Campus Valla ligger cirka 3 km från Linköpings centrum. Här finns bland annat 9 institutioner, universitetsbibliotek, kanslier och studentservice. Granne är ett populärt friluftsområde och Mjärdevi Science Park.

Campus Valla, Linköping

Linköpings universitets största område Campus Valla ligger cirka 3 km från Linköpings centrum.

Läget och närområdet

Vid Campus Valla ligger studentboendet Colonia i ett oslagbart läge i Linköping, med två minuters gångavstånd till föreläsningssalarna vid campus och ca 2,5 km till centrum. Allt som universitetets campus har att erbjuda: studierum, caféer, bibliotek och nya vänner finns endast en kort promenad bort.

Vid Märkesbacken börjar Corson, som går genom hela Campus Valla, från C–huset i norr till Campushallen i söder. Det är vägen som de flesta studenter tar när de cyklar till universitetet på morgonen. Sitt namn har Märkesbacken fått genom alla färggranna emblem som studenterna målat på asfalten.

Kommunikation och kollektivtrafik

Linköpings universitet finns mitt i en av Sveriges mest expansiva regioner. Femton mil söder om Stockholm ligger Linköping och grannstaden Norrköping lättillgängligt vid stambanan och E4:an, med två flygplatser intill.

För studenter och anställda vid Linköpings universitet finns möjlighet att resa direkt mellan Campus US, Campus Valla och Campus Norrköping med ”Campusbussen”. Det finns även vanliga bussförbindelser några minuter från Campusområdet.

Affärer, restauranger och service

Vill du roa dig på fritiden finns det mängder av studentpubar i närområdet. Vill du bege dig utanför studentområdena finns partystråket Ågatan i Linköping.

I en av lokalerna i studentbostadsområdet Colonia finns den populära hamburgerrestaurangen Bores. Det finns också cykelverkstad och gym.

Både livsmedelsaffär och pizzeria finns på promenadavstånd från campus.

Natur och fritid

Närheten till fina joggingspår, Linköpings golfbana och studenternas träningscenter, Campushallen, gör att du har bra möjligheter att slappna av med lite träning efter studierna.

Vintertid kan du med fördel ta dig till ”Isovalen”, en 400 meters konstfrusen isbana som ligger i anslutning till universitetsområdet och Valla fritidsområde.

Andra projekt i området

Colonia I

© ByggVesta AB 2019