ByggVesta

  • Mina Sidor
  • Bo hos oss
  • Om oss
  • Våra projekt
Mina SidorStäll dig i köLediga lägenheter

Colonia II

Med promenadavstånd till campus

I Linköping, på bara ett par minuters avstånd från campus, utvecklar vi Colonia med ytterligare 374 studentlägenheter. De nya lägenheterna kommer att fördelas på sju huskroppar norr respektive söder om det befintliga beståndet.

I norr byggs ett punkthus och två lamellhus på ett ge­mensamt garage och i söder byggs ett punkthus samt tre lamellhus. I lamellhusen finns studentlägenheter om 1–3 rok på 25–43 kvm. I punkthusen finns något större lägenheter, till största delen 2–3 rok om 39–56 kvm.

Läs mer om Colonia ll och våra andra studentboenden på hemsidan för vårt studentbostadskoncept Live to Grow by ByggVesta.

Status: Produktion

Färdigt: 2021

Typ: Studentbostäder

Antal lägenheter: 374

Kök: Kök från HTH. Förberett för diskmaskin och micro i tvåor och treor.

Förråd: Källarförråd finns till alla lägenheter.

Cykelparkering: Cykelparkering finns i källaren och på gården. Renoveringsbänk finns.

Bredband/telefoni: Bredband från Comhem tecknas av hyresgästen. Wifi finns i allmänna ytor och utomhus.

Balkong/uteplats: Lägenheterna i punkthusen har balkong och de i lamellhusen har loftgång.

Välkommen att titta inTankar från arkitekten

Colonia-området har nu fått två tydliga tyngd- och accesspunkter i form av det norra och södra torget som laddats med olika funktioner och annonserats med var sitt högre hus. Samspelet mellan de gamla och nya delarna i området funkar fint – man ser släktskapet mellan delarna i strukturen men det nya har ett modernare och livligare uttryck.

Bengt Winell

Våra tankar

Studentbostäder är inte bara byggnader. Det är också en framtidsinriktad investering i ungdomar som kommer att stärka Sverige som kunskapsnation.

ByggVesta
På ett av husen i Colonia 2 skapar vi Sveriges största utomhusväxtvägg!

Arkitekt Winell & Jern

Projektledare Tomas Schäfer

Projektet utvecklas av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter.

Området

Campus Valla

Linköpings universitets största område Campus Valla ligger cirka 3 km från Linköpings centrum. Här finns bland annat 9 institutioner, universitetsbibliotek, kanslier och studentservice. Granne är ett populärt friluftsområde och Mjärdevi Science Park.

Campus Valla, Linköping

Linköpings universitets största område Campus Valla ligger cirka 3 km från Linköpings centrum. Här finns bland annat 9 institutioner, universitetsbibliotek, kanslier och studentservice. Granne är ett populärt friluftsområde och Mjärdevi Science Park.

Läget och närområdet

Här ligger studentboendet Colonia i ett oslagbart läge i Linköping, med två minuters gångavstånd till campus och ca 2,5 km till centrum. Allt som universitetets campus har att erbjuda: föreläsningssalar, caféer, bibliotek och nya vänner finns endast en kort promenad bort.

Vid Märkesbacken börjar Corson, som går genom hela Campus Valla, från C–huset i norr till Campushallen i söder. Det är vägen som de flesta studenter tar när de cyklar till universitetet på morgonen. Sitt namn har Märkesbacken fått genom alla färggranna emblem som studenterna målat på asfalten.

Kommunikation och kollektivtrafik

Linköpings universitet finns mitt i en av Sveriges mest expansiva regioner. Femton mil söder om Stockholm ligger Linköping och grannstaden Norrköping lättillgängligt vid stambanan och E4:an, med två flygplatser intill.

För studenter och anställda vid Linköpings universitet finns möjlighet att resa direkt mellan Campus US, Campus Valla och Campus Norrköping med ”Campusbussen”. Det finns även vanliga bussförbindelser några minuter från Campusområdet.

Affärer, restauranger och service

Vill du roa dig på fritiden finns det mängder av studentpubar i närområdet. Vill du bege dig utanför studentområdena finns partystråket Ågatan i Linköping.

Både livsmedelsaffär och pizzeria finns på promenadavstånd från campus.

Natur och fritid

Närheten till fina joggingspår, Linköpings golfbana och studenternas träningscenter, Campushallen, gör att du har bra möjligheter att slappna av med lite träning efter studierna.

Vintertid kan du med fördel ta dig till ”Isovalen”, en 400 meters konstfrusen isbana som ligger i anslutning till universitetsområdet och Valla fritidsområde.

Andra projekt i området

Colonia I

© ByggVesta AB 2019