Lägenheter i Tensta

Tenstaterrassen

En ny entré till Järvafältet

Vid kanten av Järvafältet i Tensta planerar ByggVesta unika kvarter med cirka 360 lägenheter. Överdäckningen av Hjulstavägen och E18 och den därpå planerade terrassen med totalt cirka 500 bostäder är en del i stadens Vision Järva 2030, en långsiktig satsning för att förbättra villkoren för de boende i stadsdelarna runt Järvafältet.

Terrassen kommer att fungera som en ny entré till det viktiga rekreationsområdet Järvafältet och öppna upp tillgängligheten för områdets natur- och kulturupplevelser för fler.

På Tenstaterrassen kommer lägenheterna att ha en härlig utsikt och direkt kontakt med grönskan på Järvafältet. Denna koppling är en viktig utgångspunkt för projektet. Flera trappor och ramper underlättar kontakten mellan terrassen och det intilliggande fältet. De allra flesta lägenheter i de nya husen har balkong eller uteplats. Fältets karaktär med öppna gräsfält söker sig upp mellan husen genom medvetet formade grästerrasser och tillgängliga, trivsamma platser för vistelse i både sol och skugga.

Projekt under utveckling

Arkitekt: agnasARK efter grundkoncept och originalskiss av KOD Arkitekter
ByggVestas projektledare: Jenny Pettersson

Status:
Projektutveckling
Färdigt:
2025
Typ:
Antal lägenheter:
360

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice