Hyresrätter i Uppsala - Södra Rosendal - ByggVesta

Hyreslägenheter i Uppsala

Södra Rosendal

Det stora huset i litet format

Husen i Södra Rosendal består av lekfullt varierande husmoduler och erbjuder härliga lägenheter från 2 RoK till 4 RoK. Tack vare det varierande uttrycket upplevs huset som smakfullt ”litet”, men rymmer hela 119 lägenheter.

Lägenheterna är omsorgsfullt och ytsmart utformade, med moderna planlösningar och materialval. I de rymliga helkaklade badrummen är dusch standard, samt tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombinerad maskin. De flesta lägenheter har balkong eller uteplats.

Varje lägenhet har ett förråd i källaren och möjlighet att ställa cykel i de fina cykelförråden på gården.

Alla bostäder i området har tillgång till grön ute­miljö med omsorgsfullt utformade gräsmattor och rabatter. Utemiljön har god belysning.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Utopia

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2015
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
119
Kök:
HTH-kök med vita luckor. Förberett för mikro och diskmaskin i de större lägenheterna.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Finns till alla lägenheter.
Cykelparkering:
Tre cykelhus med servicebänk finns på gården.
Bredband/telefoni:
Tele2 och IP-only finns som leverantörer.
Balkong/uteplats:
De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats.
Miljörum:
Finns 3 st på Vårdsätravägen 1C/1E & Rosendalsvägen 2C.
Parkering/garage:
Parkeringar och ett garage. Några platser med laddmöjlighet. P-platser administreras av Aimo Park.
Certifiering:
Miljöbyggnad iDrift - nivå Silver.

Vill du se hur en lägenhet ser ut?

Området

Rosendal, Uppsala

Rosendal är en småskalig stadsdel med naturnära känsla och centrum inom räckhåll. Precis utanför dörren finns stora grönområden att promenera i, och på bara fem minuter på cykel är du vid något av universiteten.

Rosendal, Uppsala

Rosendal är en ny och spännande stadsdel bara några minuters cykelväg från centrala Uppsala. Det är ett område med en mix av bostäder, handel, service och universitetsanknuten verksamhet. Stadsskogen helt nära är härlig för promenader, löpning eller skidåkning beroende på säsong.

Läget och närområdet

I Rosendal är det nära till allt: arbetet, Uppsala centrum, utbildning och service. Goda förutsättningar för cykeltrafik är en av hörnstenarna i Uppsalas övergripande mål för hållbara transporter och minskad miljöbelastning och är en självklarhet även i Rosendal.

Kommunikation och kollektivtrafik

Kollektivtrafiken spelar en viktig roll för att åstadkomma en stadsdel som erbjuder ett attraktivt boende utan bilberoende. En stomlinje med hög turtäthet trafikerar Vårdsätravägen som är huvudgatan i Rosendal. Hållplatslägen och deras omgivning är utformade så att stationerna är en del av ett inbjudande stadsrum och knyter an till gång- och cykelstråken.

Skolor och förskolor

Det finns både förskolor och skolor i närområdet och det byggs fler allt eftersom efterfrågan växer. En helt ny skola F-9 för 750 elever planeras att stå klar i området 2024.

Affärer, restauranger och service

Uppsalas shopping erbjuder något för alla: charmiga butiker i kullerstenbelagda kvarter runt Fyrisån och S:t Eriks torg eller större kedjor utmed gågatan kring Stora Torget. Vid Rosendals torg finns bland annat vårdcentral. Livsmedelsbutik finns i södra Rosendal samt även i närheten, bland annat vid Norby eller Gottsunda, där du också finner bibliotek, vårdcentral, simhall och restauranger.

Natur och fritid

Längtar du efter en andningspaus mitt i vardagen? Stadsskogen är ett populärt friluftsområde fyllt av resliga tallar, blåbärsris och mjuk mossa. Här finns det gott om stigar för en promenad, joggingtur eller längdskidor i elljusspår.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice