Hyreslägenheter i Uppsala

Södra Rosendal

Det är grönt och lätt att göra rätt

Husen i Södra Rosendal består av lekfullt varierande husmoduler och erbjuder härliga lägenheter från 2 RoK till 4 RoK. Här bor du bra, med takhöjd på 260 cm, parkettgolv och kakel och klinker i badrum. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin i badrummet och i köket är det förberett för diskmaskin. Köksskåp och garderober är vita och väggarna vitmålade. Ljust och fräscht med andra ord.

Varje lägenhet har ett förråd i källaren och möjlighet att ställa cykel i de fina cykelförråden på gården. Har du bil så finns parkeringar och ett garage.

Alla bostäder i området har tillgång till grön ute­miljö med omsorgsfullt utformade gräsmattor och rabatter. Trygghetskänslan ökar genom utemiljö med god belysning.

Det här huset är byggt som ett Egenvärmehus. Det innebär att det har en extremt låg energiförbrukning, bland annat för att vi återanvänder värmen i ventilationsluften.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Utopia
ByggVestas projektledare:

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2015
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
119
Kök:
HTH-kök med vita luckor. Förberett för mikro och diskmaskin i de större lägenheterna.
Förråd:
Finns till alla lägenheter.
Cykelparkering:
Tre cykelhus med servicebänk finns på gården.
Bredband/telefoni:
ComHem och IP-only finns som leverantörer.
Balkong/uteplats:
De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats.
Miljörum:
Finns 3 st på Vårdsätravägen 1C/1E & Rosendalsvägen 2C.
Parkering/garage:
Parkeringar och ett garage som administreras av Q-park.

Området

Rosendal, Uppsala

Rosendal är en småskalig stadsdel med naturnära känsla och centrum inom räckhåll. Precis utanför dörren finns stora grönområden att promenera i, och på bara fem minuter på cykel är du vid något av universiteten.

Rosendal, Uppsala

Rosendal är en ny och spännande stadsdel bara några minuters cykelväg från centrala Uppsala. Det är ett område med en mix av bostäder, handel, service och universitetsanknuten verksamhet. Stadsskogen helt nära är härlig för promenader, löpning eller skidåkning beroende på säsong.

Läget och närområdet

I Rosendal är det nära till allt: arbetet, Uppsala centrum, utbildning och service. Goda förutsättningar för cykeltrafik är en av hörnstenarna i Uppsalas övergripande mål för hållbara transporter och minskad miljöbelastning och är en självklarhet även i Rosendal.

Kommunikation och kollektivtrafik

Kollektivtrafiken spelar en viktig roll för att åstadkomma en stadsdel som erbjuder ett attraktivt boende utan bilberoende. En stomlinje med hög turtäthet trafikerar Vårdsätravägen som är huvudgatan i Rosendal. Hållplatslägen och deras omgivning är utformade så att stationerna är en del av ett inbjudande stadsrum och knyter an till gång- och cykelstråken.

Skolor och förskolor

Precis vid vår fastighet finns en förskola, och det byggs fler allt eftersom efterfrågan växer. Även för de äldre barnen finns det gott om skolor. Att bo i Rosendal innebär ett långsiktigt boende för dig och din familj – här kan dina barn tryggt växa upp och gå i någon av de välrenommerade grundskolorna för årskurs 4-9. En helt ny skola planeras att stå klar i området 2024.

Affärer, restauranger och service

Uppsalas shopping erbjuder något för alla: charmiga butiker i kullerstenbelagda kvarter runt Fyrisån och S:t Eriks torg eller större kedjor utmed gågatan kring Stora Torget. Vid Rosendals torg finns bland annat vårdcentral. Livsmedelsbutik finns i södra Rosendal samt även i närheten, bland annat vid Norby eller Gottsunda, där du också finner bibliotek, vårdcentral, simhall och restauranger.

Natur och fritid

Längtar du efter en andningspaus mitt i vardagen? Stadsskogen är ett populärt friluftsområde fyllt av resliga tallar, blåbärsris och mjuk mossa. Här finns det gott om stigar för en promenad, joggingtur eller längdskidor i elljusspår.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice