Hyresrätter i Västerås - Sjömärket - ByggVesta

Hyreslägenheter Västerås

Sjömärket

Sjönära läge och granne med city i spännande Västerås

Kvarteret Sjömärket ligger i Västerås. Inte minst det bekväma pendlingsavståndet till Stockholm – bara 45 min med tåget – gör detta till ett intressant boendealternativ för fler än västeråsare. Sjömärket består av två byggnader i fyra plan samt två indragna takvåningar. Fasaderna är putsade blandat med sektioner av genomfärgade cementfiberskivor.

Nästan alla lägenheter i Sjömärket har sjöutsikt. De större lägenheterna är genomgående medan de mindre är enkelsidiga, men då riktade mot söder. Garaget, som du nås via hiss, är uppbyggt i höjd med gatan och placerat mellan byggnaderna.

I källarplanet finns förutom parkeringsplats för bilar och cyklar även lägenhetsförråd. Cykelförråd och undercentral är placerat i sockelfasad med fönster för att tillsammans med marklägenheter utgöra en levande sockelvåning.

Den grönskande gården ligger mellan husen ovanpå garaget och bildar en gemensam samlingsplats med fin utsikt över Mälaren.

Husen är uppförda som Egenvärmehus. Egenvärmehus innebär att byggnaden har en extremt låg energianvändning förenat med god inomhusmiljö. Bostäderna är radiatorlösa och värms huvudsakligen upp av återvunnen värme från ventilationsluften, instrålad solvärme, hushållsapparater, belysning, verksamhet och de boende själva. Med känd och beprövad teknik har vi uppfört en byggnad med mycket låg energiförbrukning.

Fastigheten såldes 2018.

Arkitekt: White

_CLB0777
Status:
Såld
Färdigt:
2011
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
70

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice