Hyresrätter i Östra Sala backe - ByggVesta

Uppsala hyresrätter

Östra Sala backe

Lummiga kvarter i en sprudlande stadsdel

Öster om Uppsala centrum ligger Östra Sala backe som länkar samman Sala backe och Årsta med vacker och tillgänglig kvartersbebyggelse. Här har fokus lagts på promenad- och cykelstråk samt på utformning av gator och gränder.

I Östra Sala backe har man som boende förskola, butiker och annan service runt hörnet, liksom goda busskommunikationer.

I ByggVestas kvarter finns totalt 171 lägenheter, främst 2–4 rum och kök. Lägenheterna är omsorgsfullt och ytsmart utformade, med moderna planlösningar och materialval. I de rymliga helkaklade badrummen är dusch standard, samt tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombinerad maskin.

Kvarteret är kringbyggt med en stor, tyst och lummig gård i mitten. På gården finns odlingslådor för hyresgästernas gemensamma odling. Kvarteret får också karaktär av några intilliggande stadsradhus och en förskola.

Om du vill veta mer om området, besök gärna Östra Sala backes hemsida här.

Fastigheten ägs av Granit Bostad AB och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Winell & Jern

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2018
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
171
Kök:
Kök från HTH och vitvaror från Cylinda. Förberett för diskmaskin och mikro.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Finns till alla lägenheter.
Cykelparkering:
I cykelrum med servicebänk.
Bredband/telefoni:
Tele2 och IP-only finns som leverantörer.
Balkong/uteplats:
Vissa lägenheter har egen balkong och de flesta andra har loftgång.
Miljörum:
Finns på Johannesbäcksgatan 71, Nattviolsgatan 10 & Fyrislundsgatan 29 A.
Parkering/garage:
Garage. Några platser med laddmöjlighet.
Certifiering:
Miljöbyggnad iDrift - nivå Silver.

Vill du se hur en lägenhet ser ut?

Området

Östra Sala Backe, Uppsala

Bara en kort cykeltur från centrum ligger snabbt växande Östra Sala backe, en ny länk mellan Årsta och Sala backe. Med alla nya bostäder, skolor och vackert utsmyckade grönområden är området centralt i ett mer sammanhängande Uppsala.

Östra Sala Backe, Uppsala

Östra Sala backe med människan i centrum och med utgångspunkt i det senaste inom teknik och miljö. Utvecklingen av Östra Sala backe ska leda till en attraktiv stadsmiljö med bostäder, service och arbetsplatser.

Kommunikation och Kollektivtrafik

Till Östra Sala backe tar du dig enkelt med buss. Turtätheten är hög och bussarna går var tionde minut en stor del av dygnet. Genom att bygga nya gång- och cykelstråk och rusta upp dem som redan finns, blir det säkrare och bekvämare att för dig som vill cykla och promenera i Östra Sala backe.

Skolor och förskolor

Det finns idag flera skolor på grundskolenivå i Sala backe och Årsta. För att möta den nya bebyggelsens behov kommer antalet skolplatser utökas. Kommunen planerar bland annat att uppföra en ny förskola, en fullstor idrottshall samt en utbyggnad av grundskolan vid Årstaskolan. Se mer information på Uppsala kommuns webbplats.

Affärer, restauranger och service

En viktig mötesplats blir det närliggande Årsta centrum som föreslås utvecklas med ytterligare handel, servicefunktioner, arbetsplatser, kultur och bostäder. Även ett nytt torg föreslås intill Fyrislundsgatan. Härifrån når du även snabbt Gränbystadens breda utbud av butiker, restauranger, kultur och nöjen.

Natur och fritid

Närliggande Årstaparken är en av Uppsalas största parker och erbjuder upplevelser för alla åldrar. Här kan du bland annat ta en löptur, styrketräna, leka, äta picnic med familjen eller njuta av de stora öppna ytorna. Här finns rolig vattenlek, klätterställning, studsmatta, olika typer av gungor och karuseller och en 4 meter bred rutschkana. Det finns även en bmx-bana i grus intill för den som vill testa. I parken finns också löparslingor och utegym, med mera.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice