Hyresrätter i Västerås - Fyrtornet - ByggVesta

Hyresrätter Västerås

Fyrtornet

Bo energieffektivt i staden utan gränser

Husen på fyra våningar har även takvåning i två plan. Takvåningarna är indragna från fasadlivet mot söder och öster. Husen är putsade i vitt och grått med olika svärta och mörka detaljer ger huset en grafisk karaktär och tyngd.

I Fyrtornet finns 65 hyresrättslägenheter i storlekarna 1­­–4 RoK. Lägenheterna är yteffektiva med öppna planlösningar och spännande övergångar mellan ute och inne. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats på gården och de flesta har sjöutsikt mot Mälaren. Balkongräckena är i klarglas och aluminium.

Bottenvåningen innehåller garage och förråd som enkelt nås med hiss. Mot gatan visar sig husens uppglasade trapphusentréer, glasade cykelrum, glaspartier till garaget, källsortering och teknikrum.

Den gröna gården mitt i kvarteret ligger en våning upp och nås med hissar i trapphusen eller via trappor där gården öppnar sig mot gatorna i öster och väster. Här finns utrymme för lek och samvaro. Förutom mindre träd så formar planteringskullar och uteplatser med häckar härlig lekyta för barnen.

Det här huset är byggt som ett Egenvärmehus. Det innebär att det har en extremt låg energiförbrukning, bland annat för att vi återanvänder värmen i ventilationsluften.

Fastigheten såldes 2018.

Arkitekt: White

Status:
Såld
Färdigt:
2013
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
65

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice