Hyresrätter & ägarlägenheter i Järfälla - ByggVesta

Hyresrätter Järfälla

Barkbiten

Levande kvarter i växande Barkarbystaden

ByggVesta färdigställde 2022 ännu ett kvarter i det växande stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden. Här finns både hyres- och ägarlägenheter i varierande storlekar från 1 rok till 4 rok, med fokus på yteffektiva 2 rok och 3 rok. Alla lägenheter har ljusa, moderna planlösningar och materialval. Många lägenheter är placerade över hörn, vilket ger ett boende med generöst ljusinsläpp.

Kvarteret har levande bottenvåningar med lokaler och en variationsrik gestaltning. I lokalerna finns till exempel frisör, café och kontor. Gården är privat och belägen en våning ovanför gatan och erbjuder många olika möjligheter till lek och umgänge samt odling.

2026 kommer Barkarbystaden få en egen tunnelbanestation, lokaliserad endast ca 200 meter från kvarteret. Andra arbeten pågår också i kvarteren runt omkring. Ha lite tålamod – det kommer att bli jättefint!

Av de 260 lägenheterna är 133 stycken ägarlägenheter. Läs gärna mer på Fyrklövern Barkarbystadens egen webbplats.

Barkbiten ägs av Hållbo, ett joint venture-bolag som ägs av ByggVesta AB och Bonnier Fastigheter.

Arkitekt: KOD Arkitekter

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2022
Typ:
Ägarlägenheter, Hyresrätter
Antal lägenheter:
260
Kök:
Kök från Marbodal. Förberett för diskmaskin i alla lägenheter 2 rok och större.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Det finns förråd till alla lägenheter.
Cykelparkering:
Cykelparkering finns på innergården och inomhus. Där finns även utrymme att underhålla sin cykel.
Bredband/telefoni:
Telia är leverantör.
Balkong/uteplats:
De flesta lägenheter har egen balkong eller uteplats.
Miljörum:
Finns längs med Herculesgatan.
Parkering/garage:
Garage med 35 platser, varav 5 med laddmöjlighet. Administreras av Parkando.

Arkitekten om byggnaderna

Punkthusens gestaltning präglas av en repetitiv ordning som skapar lugn och en stadig takt mot gatan. Fönster och balkonger ramas in av färgfält som skapar en generös fasad med grafiska kvalitéer. Punkthusens färgsättning skapar värme i kvarteret. Lamellhusen får ett subtilt lekfullt utryck som stärker deras horisontalitet. Diskreta band av trianglar mellan fönsterpartier leker med husens proportioner och skuggor. Färgsättningen är varm och går ton i ton. Den ger ett sammanhållet uttryck samtidigt som den ramar in varierande omsorgsfulla detaljer. Byggnaderna inrymmer effektiva, funktionella bostäder med bra ljusförhållanden och goda rum. Sockelvåningen innehåller lokaler som ger goda förutsättningar för verksamheter som skapar gatuliv i kvarteret.

Kod Arkitekter

Arkitekten om gården

På bostadsgården eftersträvas en tydlighet mellan privata uteplatser och de ytor som delas av de boende. Gården organiseras med utgångspunkt i förväntade rörelsemönster. Viktiga målpunkter blir bostadsentréer, grinden mot gatan och den samlande pergolan samt praktiska funktioner som cykelparkering och sopnedkast. Gårdens utformning syftar vidare till att ge förutsättningar för ett rikt socialt liv i en bostadsnära utemiljö. Här kan man odla, leka, samlas eller bara njuta av sol och blomsterprakt. Flera sällskap kan använda gården utan att störa varandra. På olika sätt vill vi även ge förutsättningar för övrigt biologiskt liv på gården genom exempelvis fjärilsrabatter, äng, samt frukt- och bärbuskar.

Kod Arkitekter

Välkommen att titta in i lägenheterna

Vill du se en inredd lägenhet?

Området

Barkarbystaden, Stockholm

Med Järvafältet på sin östra sida och Mälaren på sin västra är möjligheterna till rekreation goda i nybyggda Barkarbystaden. Här finns ett brett utbud av caféer och restauranger och Barkarby handelsplats är en av Sveriges största handelsplatser. Med buss och tåg är det enkelt att ta sig hit och från 2026 kommer det också att finnas t-bana med två stationer.

Järfälla, Stockholm

Ett nät av natursköna gång- och cykelvägar binder samman Järfälla kommun, här är det aldrig långt till naturen och inom cykelavstånd finns både badplatser och stora friluftsområden. Järvafältet, Görväln och undersköna Ängsjö för att nämna några.

Kommunikation och kollektivtrafik

2026 kommer du enkelt att kunna välja mellan tunnelbana, pendeltåg, buss och regionaltåg för att ta dig norrut, västerut eller till Stockholms innerstad. Men redan nu är det enkelt att resa till Barkarby med buss, pendeltåg, bil eller varför inte Sveriges första BRT-linje mellan Barkarby och Akalla.

Skolor och förskolor

I programmet för Barkarbystaden planeras för totalt 20-25 nya förskolor och fem-sex grundskolor. Bra förskolor och skolor, säker trafikplanering och ett stort naturreservat runt hörnet gör Barkarbystaden till en bra plats för barn och ungdomar att leva och bo i.

Affärer, restauranger och service

I Barkarbystaden behöver du inte gå långt för att hitta vad du söker. Här finns större välkända butikskedjor som ICA Maxi, Systembolaget, Intersport och Clas Ohlson liksom mindre specialistbutiker som säljer heminredning, kläder och blommor. Barkarby handelsplats är en av Sveriges största handelsplatser med 80 butiker. Här hittar du heminredning, sportartiklar, mode, vitvaror och mycket mer.

Natur och fritid

I Barkarbystaden finns alla möjligheter för en aktiv fritid för både ung och gammal. Närheten till Järvafältet gör att jogging- och skidspår alltid finns runt hörnet. I Herresta för- och grundskola finns sporthall, danssal, klättervägg, teaterscen och bibliotek. Ett nät av natursköna gång- och cykelvägar binder samman Järfälla kommun. Du kan även besöka undersköna Ängsjö friluftsområde och Görväln slott, om du vill uppleva något utöver det vanliga.

Läs gärna mer på Barkarbystadens hemsida www.barkarby.se

 

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice