Hyresrätter i Järfälla - Barkarbystaden - ByggVesta

Hyresrätter Barkarbystaden

Barkarbystaden

Luftiga kvarter med köpkvarterens stora utbud runt hörnet

Kvarteret som ligger i nordvästra hörnet av Barkarbystaden är helt kringbyggt för att skapa en lugn och tyst gård. Den stora gården nås dels via alla trapphus men även genom två portiker som förbinder den med gatan. Husens våningshöjder är anpassade för att solen ska kunna breda ut sig på gården under hela dygnet.

Kvarteret innehåller 199 lägenheter med storlekar från 1 rok, 35 kvm till 4 rok, 94 kvm. Det finns också fyra publika lokaler som bjuder in gatulivet i entréplanet, med verksamheter som till exempel restaurang, skönhetsvård och butiker. Lägenheterna är i huvudsak byggda med sovrummen mot den tysta gården och samvaroytor mot gatumiljön. Öppna vardagsrum-kök och effektivt utnyttjande av ytorna ger lägenheterna ljus och rymd.

På gården finns plats åt alla, med lekytor, grill- och sittplatser. Vatten, träd och planteringar skapar en mångfald av gröna och sköna vistelseplatser. Varierande våningshöjder skapar en dynamik runtom kvarteret.

Fastigheten ägs av Hållbo, ett joint venture bolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och Bonnier Bostäder AB, och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Kirsh+Dereka

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2014
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
199
Kök:
Vita kök från Marbodal. Förberett för diskmaskin och mikro i de större lägenheterna.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Alla lägenheter har förråd i källaren.
Cykelparkering:
Finns inomhus med renoveringsbänk.
Bredband/telefoni:
Tele2 eller Telenor.
Balkong/uteplats:
Vissa lägenheter har balkong. Övriga har tillgång till loftgångsbalkong eller uteplats.
Miljörum:
Finns vid Barkarbyvägen 53 D.
Parkering/garage:
Garage. Några platser med laddmöjlighet. Parkeringen administreras av Aimo Park.

Vill du se hur en lägenhet ser ut?

Arkitekten om huset:

Gårdsmiljön rymmer flera mötesplatser, lummig växtlighet och öppna gräsytor. Genom dess mitt löper ett centralt stråk med kopplade samlingsplatser av träterrasser och mindre pergolor. En större berså med långbord och grill ligger mitt på gården, liksom en inramad lekplats.

Området

Barkarbystaden, Stockholm

Med Järvafältet på sin östra sida och Mälaren på sin västra är möjligheterna till rekreation goda i nybyggda Barkarbystaden. Här finns ett brett utbud av caféer och restauranger och Barkarby handelsplats är en av Sveriges största handelsplatser. Med buss och tåg är det enkelt att ta sig hit och från 2026 kommer det också att finnas t-bana med två stationer.

Järfälla, Stockholm

Ett nät av natursköna gång- och cykelvägar binder samman Järfälla kommun, här är det aldrig långt till naturen och inom cykelavstånd finns både badplatser och stora friluftsområden. Järvafältet, Görväln och undersköna Ängsjö för att nämna några.

Kommunikation och kollektivtrafik

2026 kommer du enkelt att kunna välja mellan tunnelbana, pendeltåg, buss och regionaltåg för att ta dig norrut, västerut eller till Stockholms innerstad. Men redan nu är det enkelt att resa till Barkarby med buss, pendeltåg, bil eller varför inte Sveriges första BRT-linje mellan Barkarby och Akalla.

Skolor och förskolor

I programmet för Barkarbystaden planeras för totalt 20-25 nya förskolor och fem-sex grundskolor. Bra förskolor och skolor, säker trafikplanering och ett stort naturreservat runt hörnet gör Barkarbystaden till en bra plats för barn och ungdomar att leva och bo i.

Affärer, restauranger och service

I Barkarbystaden behöver du inte gå långt för att hitta vad du söker. Här finns större välkända butikskedjor som ICA Maxi, Systembolaget, Intersport och Clas Ohlson liksom mindre specialistbutiker som säljer heminredning, kläder och blommor. Barkarby handelsplats är en av Sveriges största handelsplatser med 80 butiker. Här hittar du heminredning, sportartiklar, mode, vitvaror och mycket mer.

Natur och fritid

I Barkarbystaden finns alla möjligheter för en aktiv fritid för både ung och gammal. Närheten till Järvafältet gör att jogging- och skidspår alltid finns runt hörnet. I Herresta för- och grundskola finns sporthall, danssal, klättervägg, teaterscen och bibliotek. Ett nät av natursköna gång- och cykelvägar binder samman Järfälla kommun. Du kan även besöka undersköna Ängsjö friluftsområde och Görväln slott, om du vill uppleva något utöver det vanliga.

Läs gärna mer på Barkarbystadens hemsida www.barkarby.se

 

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice