Hyreslägenheter Göteborg

Åkerviolen

Guldheden vid gröna skogar

Det bågformade huset vid Doktor Allards gata består av fem trapphus med fyra till fem våningar. Det har putsade fasader och är utformat så att det får ett fint släktskap med Guldhedens äldre bebyggelse.

Lägenheterna finns i storlekarna 1–4 rum och kök. Flera av lägenheterna har glasade loggior som fungerar både som balkong och halvprivata rum mellan ute och inne. Till varje lägenhet hör också ett lägenhetsförråd på källarplan.

Den lugna gården har naturparkskaraktär, med stora gräsmattor och träaltaner där de boende kan fika och grilla när vädret tillåter. I huset finns också en förskola, vars lekplats är öppen för alla barn när förskolan är stängd.

Kvarteret Åkerviolen ägs av ByggVesta Fastigheter AB.

Arkitekt: White Arkitekter

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2012
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
86
Kök:
Kök med vitvaror från Bosch samt utrymme för diskmaskin och mikro.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Finns till alla lägenheter.
Cykelparkering:
Finns på framsidan huset samt i cykelrum med arbetsbänk och tryckluftspump.
Bredband/telefoni:
Huset är kopplat till Tele2 och ett grundutbud för tv ingår i hyran. Fiber finns via Bredband 2.
Balkong/uteplats:
De flesta 2 r.o.k. har balkong eller terrass. Övriga lägenheter har loggia.
Miljörum:
Finns utanför Dr Allards Gata 68-70.
Parkering/garage:
42 parkeringsplatser: 21 platser i kallgarage och 21 utomhusplatser på p-däck ovanpå garaget. Administreras av Aimo Park.

Vill du se hur en lägenhet ser ut?

Området

Guldheden, Göteborg

Södra Guldheden erbjuder en karaktärsfull miljö med bostadshus i parkliknande grönska på kullarna ovanför Göteborg. Det är nära till affärer, service och natur. Här blandas punkt- och låghus med tydlig femtiotalsprägel.

Guldheden, Göteborg

I Guldheden bor du centralt och bekvämt med närhet till Dr Fries Torg med ett brett utbud av service och butiker, bland annat mataffär, bank, gym, tandläkare, bibliotek och restaurang. Kommunikationerna är goda och inte långt bort hittar du Avenyn och resterande del av centrum med alla dess faciliteter.

Läget och närområdet

Stadsdelen Guldheden började byggas redan på 40-talet, så idag består den av en härlig kombination av gammalt och nytt. Här ligger Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Chalmers bland fina bostäder och stora vackra grönområden.

Kommunikation och kollektivtrafik

På 10 minuters promenad kommer du till Sahlgrenska sjukhuset där det finns ett flertal bussar och spårvagnar som tar dig runt hela staden. Det finns även en busshållplats 100 meter från vår fastighet. Ett alternativ är att ta sig fram på de väl utbyggda cykelbanorna i staden, även om backen till Guldheden är något av en utmaning!

Skolor och förskolor

I närområdet finns förskolor och skolor. Se Göteborgs stads hemsida för mer information. I vår egen fastighet finns en förskola som har en fin lekpark där alla barn får leka när förskolan är stängd.

Affärer, restauranger och service

Från Guldheden är det gångavstånd ner till centrum och dess stora utbud av affärer, caféer och service. I närområdet finns gym, vårdcentral, tandläkare och flera mataffärer.

Natur och fritid

Ett stenkast från fastigheten ligger Änggårdsbergen, ett stort naturområde med ljunghedar, ädellövskogar, skogstjärnar och mycket mer att njuta av. En promenad där, i Botaniska trädgården eller i Slottsskogen kan förgylla vilken dag som helst! För den som vill sporta finns Mossens IP, där det finns möjlighet att spela fotboll och springa i löpspåret.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice