ByggVesta

  • Mina Sidor/Felanmälan
  • Om oss
  • Bo hos oss
  • Våra projekt
Mina Sidor/FelanmälanStäll dig i köLediga lägenheter

Nyheter

Det händer mycket på och kring ByggVesta. Här hittar du nyheter från utvecklingen av våra hus och projekt, information från kundservice och senaste nytt om våra nybyggda lägenheter.

Yalla Rinkeby öppnar lunchcafé på Södermalm

Förra veckan öppnade Yalla Rinkeby sitt lunchcafé på Södermalm i Stockholm! 

I cafét serveras sallader, soppor och lunchrätter som komponeras från grunden av kvinnor som arbetstränar på Yalla Rinkeby. Lunchcafét kommer ge arbetstränande kvinnor möjligheten att träna på bemötande och sälja direkt till kund, något som har efterfrågats av kvinnorna själva.

Att handla av Yalla Rinkeby innebär att bidra till integration, jämställdhet och nya arbetstillfällen. Cafét hittar finns på Åsögatan 110–112 och öppettiderna är än så länge tisdag till fredag 10–14.

För drygt fem år sedan tog vi på ByggVesta initiativ till det som idag är Yalla Rinkeby. Vi skulle bygga lägenheter och ville gärna bidra med något mer till området. Genom personliga möten med personer som bor och verkar i Rinkeby, enkätundersökningar och omröstningar förstod vi att många önskade sig en plats för kvinnor att lära sig om ledarskap och entreprenörskap. Vi satsade stort och resten är historia. 

”Med stort engagemang och affärsmässighet kunde vi hjälpa Yalla Rinkeby att bli vad det är idag. Att få se förändringen hos de kvinnor som är del av Yalla idag är så inspirerande för alla oss här på ByggVesta. Vi är stolta att kunna bidra med samhällsnytta på det sätt som vi gör genom Yalla.”

– Marit Appelgren, ByggVesta

 Läs gärna mer om vägen till Yalla Rinkeby här.

Artiklar

Välkomstvärdar bidrar till en trygg och välkomnande boendemiljö

Senaste Nytt

Öppen Park för allmänheten i Sege Park, Malmö
© ByggVesta AB 2019