Välbesökt nationaldagsfirande

Nationaldagsfirandet i Rinkeby 2016 bjöd på sol, besök från kvinnokooperativet Yalla Trappan i Malmö och en instagramtävling om den bästa bilden av Rinkeby.


På scenen från vänster till höger: Alexandra Pascalidou, moderator, Laurie McDonald Jonsson, ägare ByggVesta, samt från Yalla Trappan, Malmö: Zeina Doulani, Skenderija Sakirovska, Sahsine Yakut och Amina Rage.

Nationaldagsfirandet i Rinkeby bjöd på sol, besök från kvinnokooperativet Yalla Trappan i Malmö och en instagramtävling om den bästa bilden av Rinkeby. 

På nationaldagen 6 juni var ByggVesta på plats mitt i det välbesökta firandet i Rinkeby. Vi berättade om vad som händer med bygget av Rinkebyterrassen, där de första hyresrätterna kommer att stå klara för inflyttning hösten 2017. De som var intresserade kunde skriva upp sitt intresse för en hyresrätt i Terrassen.

”Processen kallar vi Rinkebyresan – vår gemensamma väg framåt.”

Vi hade också besök av fyra ambassadörer från Yalla Trappan, ett arbetsintegrerande socialt företag och kvinnokooperativ på Rosengård i Malmö. Ambassadörerna tog plats på scenen och berättade om sitt arbete, pratade med nyfikna kvinnor i Rinkeby och bjöd på handgjorda piroger från Yalla Trappan. Vår ambition är nu att tillsammans skapa ett center för kvinnor i Rinkeby, med liknande upplägg. Processen kallar vi Rinkebyresan – vår gemensamma väg framåt.

Läs mer om Yalla trappan i Malmö här http://www.yallatrappan.se

Vägen mot en ny mötesplats för kvinnor i rinkeby

Laurie McDonald Jonsson presenterar ByggVestas sociala satsning - en resa mot Rinkebys framtid tillsammans med invånarna i Rinkeby. Filmen är gjord av Fanzingo, ett mediahus och förening baserat i Stockholmsförorten Botkyrka som ger unga chansen att lära sig producera film och radio.

 

 

Nationaldagen i Rinkeby 2016 from ByggVesta AB on Vimeo.

 

 

Rinkebyresan i Almedalen 2016 from ByggVesta AB on Vimeo.

På ett seminarium under Almedalsveckan presenterar Laurie McDonald Jonsson Rinkebyresan - ByggVestas initiativ för att bidra till en stadsdel med stor potential.

På byggvesta.se använder vi cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du samtidigt att vi använder cookies på hemsidan. För mer information klicka här.