ByggVesta

  • Mina Sidor/Felanmälan
  • Om oss
  • Bo hos oss
  • Våra projekt
Mina Sidor/FelanmälanStäll dig i köLediga lägenheter

Nyheter

Det händer mycket på och kring ByggVesta. Här hittar du nyheter från utvecklingen av våra hus och projekt, information från kundservice och senaste nytt om våra nybyggda lägenheter.

Från Tessaloniki till Rosendal

I början av juli flyttade Michail och Vasiliki och deras tre barn till Uppsala. De kom direkt från Grekland till en nyproducerad hyreslägenhet i Södra Rosendal. Att de trivs går inte att ta miste på.

Det är en minst sagt spännande livshistoria som Michail Bagiopoulos berättar. Efter att ha bott i Stockholm i 14 år flyttade han och Vasiliki tillbaka till Tessaloniki i Grekland 2003. Och där var det tänkt att de skulle stanna. Tre barn kom till världen och livet rullade på. Men den ekonomiska situationen i hemlandet och en kusin i Uppsala gjorde att livet tog en ny inriktning.

– Hon övertalade mig att flytta tillbala till Sverige men inte till Stockholm. Hon sa att det är mycket bättre i Uppsala. Det är mänskligare, ingen stress, inga bilköer, allt är nära. Det blir en helt annan livsstil. Jag nappade, berättar Michail med stor entusiasm.

För ett år sedan åkte han tillbaka till Sverige och började jobba i Stockholm. Resten av familjen kom nu i sommar.

– Vi är alla 110 procent positiva. Jag säger till mina kompisar i Stockholm att ni är idioter som bor kvar i stressen. Här är så lugnt och fint. Det är grönt, nära skogen och mycket fina uteplatser. Här finns också en Ica-butik och några restauranger. Och vi har nära till olika köpcentrum.

När Michail började leta bostad insåg han att det är mycket lättare och snabbare att hitta en hyreslägenhet lägenhet i Uppsala än i Stockholm. Lägenheten familjen nu bor i, en trerummare i nya stadsdelen Rosendal, hittade han på nätet. Någon hade tipsat om bostadsbolaget Byggvesta. Han loggade in på hemsidan och ställde sig i deras bostadskö.

"Vi är alla 110 procent positiva."

– Det gick snabbt och enkelt. Efter drygt två månader hamnade vi rätt. Lägenheten är två år gammal, vi är den andra hyresgästen men det känns som helt nytt, fräscht och fint, säger Michail och öser beröm över Byggvesta. De har varit väldigt fina och tillmötesgående. Även snabba att åtgärda de fel som han påpekat. Ja, Michail har till och med besökt huvudkontoret i Stockholm. Inte för att klaga, tvärtom. Han vill lära känna dem, människorna. ”Jag vill inte vara en anonym människa bland andra anonyma människor”, som han säger.

– Så är jag uppfostrad och jag är så tacksam att vi fick den här bostaden och att det blev just Rosendal. Människorna är så glada och trevliga. Man pratar med varandra, det känns som hemma i Grekland. Det är jättefint! Jag vill inte bo någon annanstans. Det är sant, intygar Michail och skrattar.

Barnen, som är 13, 9 och 6 år gamla, är lika förstjusta. Att komma till Sverige var en fantastisk upplevelse för dem, menar Michail. De springer till områdets stora aktivitetspark varje dag. Och kommer lyckliga hem igen.

– De säger, ”Pappa, det är mycket bättre här än i Grekland. Det finns så mycket att göra.” Ja, det här blir ett helt annat liv för oss alla.

Artiklar

Välkomstvärdar bidrar till en trygg och välkomnande boendemiljö

Senaste Nytt

Öppen Park för allmänheten i Sege Park, Malmö
© ByggVesta AB 2019