ByggVesta

  • Mina Sidor/Felanmälan
  • Om oss
  • Bo hos oss
  • Våra projekt
Mina Sidor/FelanmälanStäll dig i köLediga lägenheter

Nyheter

Det händer mycket på och kring ByggVesta. Här hittar du nyheter från utvecklingen av våra hus och projekt, information från kundservice och senaste nytt om våra nybyggda lägenheter.

Dags för inflyttning i Östra Sala backe

Det började med Södra Rosendals första färdiga kvarter, 119 hyreslägenheter som fick stor uppmärksamhet redan på planeringsstadiet. Nu är det fullt fokus på ByggVestas två första kvarter i Östra Sala backe där inflyttning påbörjas i dagarna.

Precis som i hela Östra Sala backe är det livfulla och gröna innerstadskvarter som nu växer fram, relativt nära Gränby centrum.

– Vårt projekt i första etappen gäller 171 hyreslägenheter i flerbostadshus med 4 till 7 våningar. Inflyttningen startar i mitten på september och kommer att pågå fram till maj nästa år, berättar projektledaren Lisa Berglind.

Lägenheterna, med betoning på 2–4 rum och kök, har öppna och ljusa, väl genomtänkta och yteffektiva planlösningar. Merparten av lägenheterna har dessutom stora, fina balkonger, alternativt uteplatser.

En annan fördel för hyresgästen, som Lisa Berglind och kollegan Sandra Hardo gärna lyfter fram, är ByggVestas egenvärmekoncept. Sandra Hardo är förvaltare av fastigheterna, den som planerar för skötsel och underhåll och som hyresgästerna ska vända sig till oavsett ärende. Hon förklarar:

– Egenvärmen gör att husen inte bara är enormt energisnåla. Att inte behöva ha radiatorer på väggarna gör det dessutom möjligt att ha större fönster och därmed få mer ljusinsläpp än vad som är vanligt. Egenvärmen innebär också att varje hushåll betalar för värme och varmvatten utifrån sin egen förbrukning. Det tror vi hjälper de boende att bli både miljö- och kostnadsmedvetna.

Att miljö och hållbarhet går som en röd tråd genom ByggVestas samtliga bostadsprojekt, går inte att ta miste på. Det gäller hela processen från planering och produktion till drift och förvaltning.

– Fastigheterna ska ju behållas i bolaget. Det gör att långsiktigt kvalitetstänkande blir en självklarhet i allt vi gör, säger Sandra Hardo.

"Vi tror att det är en fördel att människor i olika åldrar och livssituationer möts och lär känna varandra."

Nästa år drar bygget av andra etappen igång. 131 lägenheter i ett kvarter strax söder om första etappen. Båda kvarteren har stora lummiga gårdar i nära anslutning till de andra fastigheterna i området, bostadsrätter och radhus som byggs parallellt av andra aktörer.

– Ambitionen i Östra Sala backe har varit att skapa kvarter med olika upplåtelseformer: hyresrätter, bostadsrätter och studentbostäder, även boenden med särskilt stöd. Vi tror att det är en fördel att människor i olika åldrar och livssituationer möts och lär känna varandra. Det gör att hela området blir mer levande och attraktivt, säger Lisa Berglind.

Att nu arbeta med utvecklingen av Östra Sala backe och andra nya stadsdelar i Uppsala ser både hon och Sandra som en stor förmån.

– Ja, det är verkligen roligt och inspirerande att få bidra till att skapa trivsamma bostadsmiljöer här i Uppsala. Vi har mycket mer på gång, både i Östra Sala backe, Rosendal och i Ulleråker. Men det är förhoppningsvis bara början, säger Sandra.

Artiklar

Välkomstvärdar bidrar till en trygg och välkomnande boendemiljö

Senaste Nytt

Öppen Park för allmänheten i Sege Park, Malmö
© ByggVesta AB 2019