ByggVesta

  • Mina Sidor/Felanmälan
  • Om oss
  • Bo hos oss
  • Våra projekt
Mina Sidor/FelanmälanStäll dig i köLediga lägenheter

Sköterskan

Grönskande parkläge nära stadskärnan

I Sege Park bygger vi nu 113 hyresrätter i en trivsam och grönskande boendemiljö. Här kommer ett boende i centrumnära miljö med stort fokus på odling, hållbara lösningar och samägande erbjudas i närvaron av den gröna parkmiljön.

Status: Produktion

Färdigt: 2022

Typ: Hyresrätter

Antal lägenheter: 113

Kök: Vita kök där det är förberett för mikro. I de större lägenheterna även för diskmaskin.

Förråd: Finns till alla lägenheter.

Cykelparkering: Cykelrum med renoveringsbänk finns i huset.

Bredband/telefoni: Fiber via Telia.

Balkong/uteplats: De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats.

Arkitekten om släktskapet till befintliga byggnader

Byggnadsvolymer med ett enkelt formspråk, fönstersättning och fasadmaterial som ger de nya husen ett släktskap till de befintliga sjuksköterskebostäderna.

Liljewall arkitekter

Arkitektens tankar

Entréer som ramas in och markeras med påkostade material tillsammans med uppglasade trapphus som öppnar upp sig mot den gröna parken ger boende och besökare en upplevelserik vandring genom byggnaden.

Liljewall arkitekter

Karta
Hitta hit

Projektledare Sofia Skarpsvärd

Bilder Liljewall arkitekter

Översikt över gården och gemensamma ytor vid Sköterskan.

Sköterskan ägs av Hållbo, ett joint venture-bolag som ägs av ByggVesta AB och Bonnier Fastigheter.

Området

Sege park

I Kirseberg i östra delen av Malmö växer en ny innovativ stadsdel fram. Här är ByggVesta med och utvecklar gemenskapens Sege Park – det gröna livet nära centrum. Här skapar boende och verksamheter gemenskap kring odling och hållbara lösningar. Den kulturhistoriska miljön bevaras samtidigt som det finns smarta lösningar för ett bra liv.

Sege park, Malmö

Det är det tidigare Östra sjukhusets område, sedan nedläggningen kallat Sege Park, som har fått ett tillskott av nya byggnader, samtidigt som en stor del av den befintliga miljön bevaras. Flera av byggnaderna i området har höga kulturhistoriska och arkitektoniska värden och det är också en unik uppväxt parkmiljö som ska bevaras och utvecklas. Bland annat finns här drygt 600 så kallade jätte- och storträd som blir en viktig beståndsdel i nya Sege park.

Sege park har en tydlig inriktning mot hållbar utvecklig. Stadens ambition är att området ska bli ett föredöme vad gäller delningsekonomiska lösningar med fokus på social och miljömässig hållbarhet.

Kommunikation och kollektivtrafik

I Sege park bor du i en stadsdel med hållbarhet och delning i fokus. Till exempel byggs här sydsveriges första P-hus i trä. Det planeras stå klart 2022 och ha plats för 600 bilar, cykelgarage och en mobilitetspool där boende kan hyra bil, cykel eller lådcykel. Du har endast 10-15 minuters cykelavstånd till centrum och nära till bussen som tar dig till Malmös mest centrala delar. Från december 2024 planeras linje 4 att få en delvis ny sträckning och trafikeras med de nya helelektriska och 24 meter långa Expressbussarna. Med direktbuss, eller Pågatåget från Centralstationen kan du också snabbt ta dig till Lund.

Se alla detaljer om kollektivtrafiken på Skånetrafikens hemsida www.skanetrafiken.se

Natur och fritid

Sege Park är en unik plats med sin uppvuxna, vackra park och sina gamla byggnader. Få platser kan erbjuda bostäder så nära en fullt uppvuxen park. Som en del av områdets hållbara inriktning finns det stora möjligheter att odla varierat i både odlingsbäddar och klassiska odlingslotter på stadens odlingsområde i parken.

Andra projekt i området

Sjuksalen

© ByggVesta AB 2019