ByggVesta

  • Mina Sidor
  • Bo hos oss
  • Om oss
  • Våra projekt
Mina SidorStäll dig i köLediga lägenheter

Orion

Bo vid vattnet mitt i stan

I kvarteret Orion vid foten av Orionkullen uppför ByggVesta 67 hyresrätter i storlekarna 1–5 rok. Huset blir 7 våningar högt med lokaler i första våningsplanet, garage i plan 2 och bostäder i plan 3 till 7. Kvarteret ligger i ett fint parkläge i anslutning till Södertälje kanal.

Huset får en slank profil med putsade fasader och följer ByggVestas egna koncept Egenvärmehus® med beräknad energiförbrukning på 55 kWh/kvm och år.

Lägenheterna blir ljusa med vita väggar och ekparkett. Badrummen är helkaklade och har mörkt klinkergolv. Om du vill se hur en ByggVesta-lägenhet kan se ut inredd, kan du se exempel på sidan Våra lägenheter.

Kvarteret Orion ligger i hjärtat av Södertälje. Området gränsar till Västra Kanalgatan, Köpmangatan och Ekdalsgatan och ligger därmed mitt i stadens kommersiella centrum. Avståndet till tågstation Södertälje C är endast 500 m.

Status: Produktion

Färdigt: 2020

Typ: Hyresrätter

Antal lägenheter: 67

Kök: Ballingslövkök med vitvaror från Cylinda samt grå bänkskiva.

Förråd: Ja, ett per lägenhet.

Cykelparkering: Inomhus med tillgång till renoveringsbänk.

Bredband/telefoni: Från Comhem.

Balkong/uteplats: Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

Projektledare Anna-Karin Hallqvist

Arkitekt & bild Kirsh+Dereka

Fastigheten ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Området

Södertälje

I Södertälje är det aldrig långt till naturen, med flera naturreservat som bjuder in till motion och bad. Direkttåg går till bland annat Stockholm. Här finns också KTH Södertälje som erbjuder utbildningar med fokus kring hållbar produktion.

Södertälje, Stockholm

Södertälje är Sveriges tjugonde största stad med ca 97 000 invånare. Här kan du njuta av allt stadslivet har att erbjuda i form av närhet till restauranger, caféer och butiker. Det är heller aldrig långt till vatten eller vacker natur. Här bor du i staden med anor mellan Mälaren och Saltsjön.

Kommunikation och kollektivtrafik

Till och från Södertälje finns det bra bilförbindelser via E20. Pendeltåget, som ligger på promenadavstånd går var femtonde minut och tar cirka 40 minuter till Stockholms central. Det finns även ett flertal busslinjer med förbindelser vida omkring.

Skolor och förskolor

I Södertälje finns både kommunala och fristående skolor och förskolor som tillsammans bidrar till en pedagogisk mångfald. Det är lätt att hitta rätt om man besöker Södertälje kommuns webbplats: www.sodertalje.se

Affärer, restauranger och service

Här har man nära till allt - Man bor i händelsernas centrum! Två gallerior med ett stort utbud av butiker och livsmedelsbutiker, träningsanläggning, caféer och restauranger för alla smaker. Här finns också apotek och vårdcentral.

Natur och fritid

Det kommersiella och kulturella utbudet når du till fots, eller så kan du ta en cykeltur till stans största turistmagnet Tom Tits eller Sydpoolen. Besök också Södertäljes eget "Skansen" som heter Torekällberget. Marenviken och kanalen förgyller stadsmiljön ända in på gågatan och du går med fördel långa, härliga promenader utmed kanalen året om.

© ByggVesta AB 2019