ByggVesta

  • Mina Sidor/Felanmälan
  • Om oss
  • Bo hos oss
  • Våra projekt
Mina Sidor/FelanmälanStäll dig i köLediga lägenheter

Myntet - Såld

Små yteffektiva lägenheter i Högsbo

Myntet ägs och förvaltas sedan 2022-07-01 av DEAS Asset management. På Högsbogatan i Högsbo, i ett läge med utmärkta kommunikationer, har ByggVesta byggt ett 6-våningshus med upplyft gård. Fokus ligger på små, yteffektiva lägenheter mellan 24 och 55 kvm. Här är det totalt 149 lägenheter.

Gården erbjuder de boende en tyst och grön utemiljö med pergola, grillplats, lekmöjligheter och cykelförvaring.


Status: Inflyttat

Färdigt: 2022

Typ: Hyresrätter, Kompislägenheter

Antal lägenheter: 149

Kök: Kök från Vedum. Förberett för diskmaskin i 2:or och 3:or.

Förråd: Förråd finns till alla lägenheter.

Cykelparkering: Plats för cyklar finns på innergården och inomhus. Där finns även möjlighet att tvätta och underhålla sin cykel.

Balkong/uteplats: De flesta lägenheter har egen balkong eller uteplats.

Arkitekten om byggnaden

Varje del av byggnaden har fått sin egen kulör för att bryta ned skalan i det relativt långa huset. Huset består totalt av 6 våningar och utsikt och solinstrålning har varit viktiga utgångspunkter när vi har ritat. Bottenvåningen ges en tydlig karaktär med bland annat varierande utformning. Huset rytm betonas med speciell omsorg vid bostadsentréerna med hjälp av distinkt gestaltning och färgsättning. Entréernas omsorgsfulla utformning förstärks med gedigna materialval som återges även i trapphuset.

ÅWL Arkitekter

Arkitekten om gården

Gården slingrar sig från söder till norr och blir väl solbelyst på eftermiddagen, här finns bland annat en pergola, lekyta och grill. Logistiken är väl genomtänkt i fastigheten, de genomgående entréerna tillför exempelvis en kvalité för de boende genom att gården enkelt kan nås i varje trapphus. Genom att bottenplanens bakre kant ligger i souterräng och den plana gården ligger en våning upp i slänten mot befintliga hus, ger nivåskillnaden gården en privat känsla. Här kan familjer känna sig trygga med att låta sina barn leka ostört.

ÅWL Arkitekter
© ByggVesta AB 2019