ByggVesta

  • Mina Sidor/Felanmälan
  • Om oss
  • Bo hos oss
  • Våra projekt
Mina Sidor/FelanmälanStäll dig i köLediga lägenheter

Myntet

Små yteffektiva lägenheter i Högsbo

På Högsbogatan i Högsbo bygger ByggVesta ett 6-våningshus med upplyft gård. Fokus ligger på små, yteffektiva lägenheter mellan 24 och 55 kvm. Här blir det totalt 149 lägenheter.

Gården kommer att erbjuda de boende en tyst och grön utemiljö med pergola, grillplats, lekmöjligheter och cykelförvaring.


Status: Produktion

Färdigt: 2022

Typ: Hyresrätter, Kompislägenheter

Antal lägenheter: 149

Kök: Kök från Vedum. Förberett för diskmaskin i 2:or och 3:or.

Förråd: Finns till alla lägenheter.

Cykelparkering: Finns på innergården och inomhus. Där finns även möjlighet att tvätta och underhålla sin cykel.

Bredband/telefoni: Comhem finns som leverantör.

Balkong/uteplats: De flesta lägenheter har egen balkong eller uteplats.

Arkitekten om byggnaden

Varje del av byggnaden har fått sin egen kulör för att bryta ned skalan i det relativt långa huset. Huset består totalt av 6 våningar och utsikt och solinstrålning har varit viktiga utgångspunkter när vi har ritat. Bottenvåningen ges en tydlig karaktär med bland annat varierande utformning. Huset rytm betonas med speciell omsorg vid bostadsentréerna med hjälp av distinkt gestaltning och färgsättning. Entréernas omsorgsfulla utformning förstärks med gedigna materialval som återges även i trapphuset.

ÅWL Arkitekter

Arkitekten om gården

Gården slingrar sig från söder till norr och blir väl solbelyst på eftermiddagen, här finns bland annat en pergola, lekyta och grill. Logistiken är väl genomtänkt i fastigheten, de genomgående entréerna tillför exempelvis en kvalité för de boende genom att gården enkelt kan nås i varje trapphus. Genom att bottenplanens bakre kant ligger i souterräng och den plana gården ligger en våning upp i slänten mot befintliga hus, ger nivåskillnaden gården en privat känsla. Här kan familjer känna sig trygga med att låta sina barn leka ostört.

ÅWL Arkitekter

Karta
Hitta hit

Projektledare Ehsan Rashidi

Arkitekt ÅWL Arkitekter

Området

Högsbo

Högsbo ligger på bergsknallar och gröna sluttningar med fem minuter på cykel till Majorna och Linné. Tegelhus i tre eller fyra våningar från 50-talet präglar stadsdelen tillsammans med höghuset på Axel Dahlströms Torg, bland de högsta i Europa när det byggdes 1957.

Högsbo, Göteborg

Högsbo är en stadsdel i sydvästra Göteborg med ca 20 000 invånare. Det ett genuint 50-talsområde, där de flesta hus är byggda i tre eller fyra våningar, inpassade mellan gröna bergsknallar och lummiga träd samt några höga punkthus. På senare år har området kompletterats med modernare bebyggelse. Området ligger endast några få kilometer från centrum. Här bor du med närhet till både hav, natur och butiker.

Kommunikation och kollektivtrafik

Kommunikationerna är goda. Vår fastighet Myntet ligger i nära anslutning till buss- och spårvagnstrafiken, med flera linjer att välja på och täta avgångar mot bland annat centrum och Chalmers. Du når Slottsskogen på 5 minuter och att åka till centrum tar 15-20 minuter.

Skolor och förskolor

Skytteskolan och Västerhedsskolan är de skolor som ligger närmast boendet. Det finns flera skolor i kommunen och även flertalet förskolor. Det är lätt att hitta rätt om man besöker Göteborgs stads webbplats Hitta förskolor - Göteborgs Stad (goteborg.se) Hitta grundskolor - Göteborgs Stad (goteborg.se)

Affärer, restauranger och service

Här bor du med kort promenadavstånd till Axel Dahlströms Torg - Högsbos eget centrum. Vid torget finns bank, bibliotek, vårdcentral, restauranger och butiker. Allt du behöver i närheten av ditt boende! Du kan också enkelt ta spårvagnen till t.ex. Frölundatorg.

Natur och fritid

Några få minuters promenad från ditt boende ligger Friidrottens hus, Frölundaborgs ishall och idrottsplats. Med en kort cykeltur eller uppfriskande promenad når du också Slottsskogen och Botaniska trädgårdens härliga grönytor. Till Högsbo gränsar dessutom friluftsområdet Ruddalen med vackra promenadstigar, löpspår och skridskobana vintertid.

© ByggVesta AB 2019