ByggVesta

  • Mina Sidor
  • Bo hos oss
  • Om oss
  • Våra projekt
Mina SidorStäll dig i köLediga lägenheter

Kronhuset

Variationsrikt, lekfullt och innovativt med mycket grönska.

I etapp 2 av utvecklingen i Östra sala backe bygger vi två hus: det vita huset och det gula Kronhuset, som tillsammans bygger en lekfull och stadsmässig långsida ut mot gatan. Här kommer 132 lägenheter och 3 lokaler stå klara för inflyttning i början av 2021.

Skir grönska mot gatan skapar en mjuk övergång från den publika gatan till de privata lägenheterna i Kronhuset. Gården ligger i söderläge med stora uteplatser, mycket grönska och ett tydligt fokus på goda möjligheter till lek och umgänge.

Lägenheterna har en social zon med öppna kök och vardagsrum ut mot den livfulla gatan och en mer privat del med sovrum mot den lugna grönskande gården. I det vita huset har alla lägenheter balkong eller privat uteplats på bottenvåningen medan det gula Kronhuset inte har balkonger, men charmiga loftgångar mot den soliga innergården.

Arkitekten om gården Gårdsmiljön rymmer flera mötesplatser, lummig växtlighet och öppna gräsytor. Genom dess mitt löper ett centralt stråk med kopplade samlingsplatser av träterrasser och mindre pergolor. En större berså med långbord och grill ligger mitt på gården, liksom en inramad lekplats. Vegetation i flera skikt med växlande karaktärer över året ger skydd åt privata uteplatser. I utkanten av gården finns ett pärl-band av regnträdgårdar förbundna med ränndalar som ramas in av en variation av buskar och träd.

Status: Produktion

Färdigt: 2021

Typ: Hyresrätter

Antal lägenheter: 132

Kök: Kök från Vedum. Förberett för diskmaskin i 2:or och 3:or.

Förråd: Finns till alla lägenheter.

Cykelparkering: Cykelförråd finns.

Bredband/telefoni: Comhem finns som leverantör.

Balkong/uteplats: Lägenheterna i det vita huset har balkong/uteplats, det gula huset har loftgång.

Projektledare Ehsan Rashidi

Arkitekt & bilder Utopia

Fastigheten ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Området

Östra Sala Backe

Östra Sala Backe, Uppsala

Bara en kort cykeltur från centrum ligger snabbt växande Östra Sala backe, en ny länk mellan Årsta och Sala backe. Med alla nya bostäder, skolor och vackert utsmyckade grönområden blir området centralt i ett mer sammanhängande Uppsala.

Andra projekt i området

Östra Sala backe

© ByggVesta AB 2019