ByggVesta

  • Mina Sidor/Felanmälan
  • Om oss
  • Bo hos oss
  • Våra projekt
Mina Sidor/FelanmälanStäll dig i köLediga lägenheter

Kronhuset

Variationsrikt, lekfullt och innovativt med mycket grönska

I etapp 2 av utvecklingen i Östra sala backe bygger vi två hus: det vita huset och det gula Kronhuset, som tillsammans bygger en lekfull och stadsmässig långsida ut mot gatan. Här kommer 132 lägenheter och 3 lokaler stå klara för inflyttning i början av 2021.

Skir grönska mot gatan skapar en mjuk övergång från den publika gatan till de privata lägenheterna i Kronhuset. Gården ligger i söderläge med stora uteplatser, mycket grönska och ett tydligt fokus på goda möjligheter till lek och umgänge.

Lägenheterna har en social zon med öppna kök och vardagsrum ut mot den livfulla gatan och en mer privat del med sovrum mot den lugna grönskande gården. I det vita huset har alla lägenheter balkong eller privat uteplats på bottenvåningen medan det gula Kronhuset inte har balkonger, men charmiga loftgångar mot den soliga innergården.

Arkitekten om gården: "Gårdsmiljön rymmer flera mötesplatser, lummig växtlighet och öppna gräsytor. Genom dess mitt löper ett centralt stråk med kopplade samlingsplatser av träterrasser och mindre pergolor. En större berså med långbord och grill ligger mitt på gården, liksom en inramad lekplats. Vegetation i flera skikt med växlande karaktärer över året ger skydd åt privata uteplatser. I utkanten av gården finns ett pärl-band av regnträdgårdar förbundna med ränndalar som ramas in av en variation av buskar och träd."

Status: Inflyttat

Färdigt: 2021

Typ: Hyresrätter

Antal lägenheter: 132

Kök: Kök från Vedum. Förberett för diskmaskin i 2:or och större.

Förråd: Finns till alla lägenheter.

Cykelparkering: Cykelförråd finns.

Bredband/telefoni: Comhem finns som leverantör.

Balkong/uteplats: Lägenheterna i det vita huset har balkong/uteplats, det gula huset har loftgång.

Miljörum: Finns vid Fyrislundsgatan 39M + 39A.

Välkommen att titta in

Om du vill se hur en ByggVesta-lägenhet kan se ut när den är inredd, läs mer under Våra lägenheter.

Karta
Hitta hit

Här finns en översiktsbild med avstånd och närliggande service.


Projektledare Ehsan Rashidi

Arkitekt & bilder Utopia

Fastigheten ägs av ByggVesta AB.

Området

Östra Sala Backe

Bara en kort cykeltur från centrum ligger snabbt växande Östra Sala backe, en ny länk mellan Årsta och Sala backe. Med alla nya bostäder, skolor och vackert utsmyckade grönområden blir området centralt i ett mer sammanhängande Uppsala.

Östra Sala Backe, Uppsala

Östra Sala backe med människan i centrum och med utgångspunkt i det senaste inom teknik och miljö. Utvecklingen av Östra Sala backe ska leda till en attraktiv stadsmiljö med bostäder, service och arbetsplatser.

Kommunikation och Kollektivtrafik

Till Östra Sala backe tar du dig enkelt med buss. Turtätheten är hög och bussarna går var tionde minut en stor del av dygnet. Genom att bygga nya gång- och cykelstråk och rusta upp dem som redan finns, blir det säkrare och bekvämare att för dig som vill cykla och promenera i Östra Sala backe.

Skolor och förskolor

Det finns idag flera skolor på grundskolenivå i Sala backe och Årsta. För att möta den nya bebyggelsens behov kommer antalet skolplatser utökas. Kommunen kommer bland annat att titta på en utveckling av befintliga skolor. Nya skolfunktioner kan också komma att inrymmas vid ett utvecklat Årsta centrum. Nya förskoleplatser kommer att lösas både integrerat i de nya kvarteren och på lämpliga platser i intilliggande stadsdelar.

Affärer, restauranger och service

En viktig mötesplats blir det närliggande Årsta centrum som föreslås utvecklas med handel, servicefunktioner, arbetsplatser, kultur och bostäder. Även ett nytt torg föreslås intill Fyrislundsgatan. Härifrån når du även snabbt Gränbystadens breda utbud av butiker, restauranger, kultur och nöjen.

Natur och fritid

Det finns utrymme för lek och skoj på vattenleken i Årstaparkens lekplats. Ta med familjen och besök lekplatsen och Årstaparken. Här finns klätterställning, studsmatta, olika typer av gungor och karuseller och en 4 meter bred rutschkana. Det finns även en nyrenoverad bmx-bana i grus intill för den som vill testa. Även landskapsparken har öppnats upp från gångstråk, löparslingan har renoverats och förlängts och det har planterats flera träd i parken. Inom kort färdigställs lekplatsen Bondbönan även den i Årstaparken.

Andra projekt i området

Östra Sala backe

© ByggVesta AB 2019