ByggVesta

 • Om oss
 • Bo hos oss
 • Våra projekt

  Gröndal Strand

  Bo vid Mälaren i charmiga Gröndal

  Ort
  Gröndal, Stockholm
  Status
  Inflyttat
  Färdigt
  2018
  Typ
  Hyresrätter
  Antal lägenheter
  83
  Visa i områdeslistan

  I Gröndals nya sjöstad har vi 83 hyresrätter och en lokal för en ny stor förskola.

  Det nya området Gröndal Strand växer fram som vattennära kvarter med både bostäder, verksamheter och bevarade grönområden. Längs vattnet skapas nya möjligheter till promenader, rekreation och umgänge vid Mälarens strand, öppet för alla. Väster om Liljeholmen, med utsikt över Stora Essingen och bara 10 minuters restid till Södermalm har Gröndal en ovanligt tydlig kombination av grönt och citynära läge för ett stort stadsutvecklingsprojekt.

  Gröndal Strands nya stadsbebyggelse får ett blandat innehåll av bostäder och verksamheter. En kommunal publik strandpromenad och bryggor är viktiga inslag som kommer ge området identitet. Ett långsiktigt mål är att skapa ett sammanhängande gångstråk som knyter ihop stranden från Hägersten till Årstaskogen, via Gröndal och Liljeholmen. Totalt blir det cirka 400 nya lägenheter i området.

  Området ligger nära Gröndals centrum där det bland annat finns två livsmedelsbutiker, post, bibliotek och vårdcentral. Kollektivtrafik-anslutningen är god och området nås med tvärbanan mellan Alvik och Sickla i Nacka, samt buss mellan Ekensberg och Liljeholmen. En förskola i vårt kvarter Spinnakern färdigställs under första kvartalet 2019. Frågor om förskolan hänvisar vi till Liljeholmen-Hägerstens Stadsdelsförvaltning.

  Projektet har två delar. Kvarteret Durken på Klyvarvägen/Bryggvägen har 35 lägenheter inflyttade år 2018. I Kvarteret Spinnakern finns 48 lägenheter, garage och en förskola med plats för cirka 60 barn. Inflyttning skedde årskiftet 2018/2019.

  ByggVestas projekt har två delar. Kvarteret Durken på Klyvarvägen/Bryggvägen har 35 lägenheter och Kvarteret Spinnakern 48 lägenheter, garage samt en förskola med plats för cirka 60 barn. 

  Fördelning lägenhetsstorlekar:

  1 rum och kök - 28 st

  2 rum och kök - 21 st

  3 rum och kök - 14 st

  4 rum och kök 20 st

  Arkitekt: Bengt Rydén, MAP Stockholm

  Vårt projekt i Gröndal Strand ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter.