ByggVesta

  • Mina Sidor/Felanmälan
  • Om oss
  • Bo hos oss
  • Våra projekt
Mina Sidor/FelanmälanStäll dig i köLediga lägenheter

Nyheter

Det händer mycket på och kring ByggVesta. Här hittar du nyheter från utvecklingen av våra hus och projekt, information från kundservice och senaste nytt om våra nybyggda lägenheter.

Flygande spadtag för ByggVesta i Högsbo i Göteborg

I dagarna tog vi det första spadtaget för 149 nya lägenheter i Göteborg! På Nickelmyntsgatan i Högsbo kommer vi att bygga miljövänliga lägenheter som passar unga. Läs gärna mer här och se filmen från spadtaget nedan.

Gruset och planerna flyger högt när ByggVestas senaste projekt på Nickelmyntsgatan i Högsbo i Göteborg invigs av kommunalrådet Hampus Magnusson. På grund av pågående pandemi firas första spadtaget digitalt med en film istället för ett mingel på plats.

– Det är väldigt viktigt att byggandet inte stannar av, både för att vi måste bygga bort bostadsbristen och för att hålla näringslivet igång. Göteborg behöver fler bostäder och därför är det väldigt roligt att kunna inviga detta bygge, säger Hampus Magnusson, kommunalråd för Moderaterna och ordförande i byggnadsnämnden.

Göteborg har ökat byggandet ända sedan 2017 och just nu byggs över 9 000 bostäder i Göteborg.

– Det är särskilt viktigt att ungdomar och andra som söker sin första bostad får chansen att hitta ett hem, säger Hampus Magnusson. ByggVesta bygger nu 149 yteffektiva lägenheter på Nickelmyntsgatan i Högsbo. ByggVesta har en framträdande hållbarhetsprofil, som omfattar både sociala aspekter, miljö- och klimatmässiga satsningar samt ekonomisk hållbarhet. Huset i Högsbo byggs enligt ByggVestas energieffektiva koncept Egenvärmehus och har individuell mätning av värme, el och vatten. Dessutom finns goda möjligheter för återvinning och smart mobilitet. Kort sagt ett boende som skapar möjligheter att leva miljövänligt.

– Vårt bidrag till den växande stadsdelen innefattar flexibla planlösningar och attraktiva lägenheter som passar unga. Vi gör det möjligt med kompislägenheter, där flera hyresgäster kan dela på hyran, säger Marcus Svensson VD ByggVesta Development.

Högsbo har varit en boplats sedan stenåldern och de första spåren av mänsklig bebyggelse i området är cirka 8000 år gamla. Just området vid Nickelmyntsgatan utgjorde en plats med rituell betydelse under yngre bronsålder där arkeologer hittat bearbetad flinta, keramikskärvor och lerkulor. Idag ligger Högsbo väl till i södra delen av Göteborgs centrum.

Filmen där Hampus Magnusson tar första spadtaget inleds med flygbilder som ger en fin bild av läget vid Axel Dahlströms Torg med spårvagnshållplats, mataffär, bibliotek och annan service.

– Det är verkligen ett kanonläge för den här typen av bostäder i det allt populärare Högsbo, säger Marcus Svensson VD ByggVesta Development.

ByggVesta har sedan tidigare två fastigheter i Göteborg. Nickelmyntsgatan väntas stå klart för inflyttning under 2021. Lägenheterna kommer att hyras ut av ByggVesta och vid färdigställande tillträder en fond inom Aberdeen Standard Investments som ny ägare.

Här kan du se filmen från spadtaget:

Artiklar

Nu inför vi det hållbara kontraktet för våra hyresgäster

Senaste Nytt

ByggVesta publicerar årsredovisning för 2021
© ByggVesta AB 2019