Succé för Barkarbystadens första ägarlägenheter - ByggVesta

Succé för Barkarbystadens första ägarlägenheter

Den 4 oktober är det dags för tillträde till Fyrklövern – Barkarbystadens första kvarter med ägarlägenheter. Kvarteret är utvecklat av HållBo, ett Joint Venture mellan ByggVesta och Bonnier Bostad. Den nya upplåtelseformen har mottagits väl i stadsdelen och i dagsläget finns endast ett fåtal av de 133 lägenheterna kvar till försäljning.

Fyrklövern innehåller 133 ägarlägenheter på 1 till 4 rum och kök, ett stenkast från den populära Herrestaskolan och den kommande tunnelbanestationen som öppnar 2026. Runt omkring växer mysiga kvarter fram med gågata, restauranger och caféer som alla bidrar till den levande karaktären i området.

Ägarlägenheterna bildar tillsammans med separata hus med hyresrätter ett sammanhållet kvarter med en gemensam upphöjd och solig innergård, där det finns grillplats, sittplatser samt lek- och odlingsytor.

– Vi är glada över det fina mottagande upplåtelseformen och våra lägenheter har fått i området Barkarbystaden och ser fram emot att nu låsa upp dörrarna och välkomna de första boende till ägarlägenheterna i fastigheten, säger Hanna Burns, Projektledare på ByggVesta.

Ägarlägenhet är en självklar ägandeform i övriga Europa och innebär ett direkt ägande till låga fasta kostnader med stor personlig frihet. Upplåtelseformen gör det möjligt att äga sin egen lägenhet i ett flerbostadshus. Som ett radhus – fast på höjden. En ägarlägenhet ger, till skillnad från en bostadsrätt, ett ägande med större frihet, till exempel avseende uthyrning och renoveringar. Även juridisk person har möjlighet att köpa en ägarlägenhet.

Barkbiten gården

Den soliga innergården erbjuder alla boende i Fyrklövern ett ”eget” uterum. Foto: Nytt Hem

Kundservice