Rinkebyterrassen nominerade till Årets Bygge 2021 - ByggVesta

Rinkebyterrassen – nominerade till ”Årets Bygge 2021 – Bostäder”

ALM Småa Bostad och ByggVesta är otroligt stolta och glada över Rinkebyterrassens nominering till Tidningens Byggindustrins pris Årets Bygge 2021 i kategorin bostäder.

2003 tog Stockholm Stad beslut om att bygga om och delvis överdäcka E18 med tunnlar. En oerhört ambitiös idé om att förstärka kopplingen mellan Kista och Rinkeby via Järvafältet och skapa en unik möjlighet för bebyggelse och ny årsring till Rinkeby. 2013 tecknade ALM Småa Bostad och ByggVesta ett samarbetsavtal om framtida utveckling av bostäder ovanpå tunnlarna och därefter har Rinkebyterrassen vuxit fram – ett modigt och komplext projekt med stora möjligheter och utmaningar. Platsen är skapad utifrån ett torg där vartannat hus innehåller bostadsrätter och vartannat hus består av hyresrätter. Tack vare Stockholm Stads engagemang har torget försetts med påkostade konstnärliga installationer.

Rinkebyterrassen har skapat möjligheter för människor i området att kunna välja att äga eller hyra sitt boende – helt anpassat efter dagens och områdets demografiska behov. Planerings- och programmeringsarbetet har utgått från samverkan, lokala behov och människornas förväntningar. ByggVesta har intervjuat cirka tusen personer från Rinkeby, där ett av resultaten är Yalla Rinkeby– ett arbetsintegrerat företag för kvinnor.

Terrassen4webb

2015 byggstartades de första husen och tillsammans har vi sedan dess färdigställt cirka 600 bostäder, en fantastisk innegård som bjuder in till samvaro och lek, parkeringsgarage samt en lokal för företaget Yalla Rinkeby.

Medan ALM Småa Bostad har skapat förutsättningar att ge främst unga vuxna en möjlighet att köpa och äga sitt första kvadratsmarta boende, har ByggVesta byggt hyresrätter för att erbjuda Rinkeby yteffektiva bostäder med hög standard.

”Det känns fantastiskt att se vår och stadens vision färdigställd. För mig är Rinkebyterrassen ett viktigt statement att idéer, engagemang och vilja kan bidra till förändring. Byggnationen påminner alla om det – både för dem som redan bor där, de nya som flyttar in, men även för dem som passerar förbi på E18. En finare och viktigare port mot Stockholm tycker jag inte finns idag” säger Louise Eklund, affärsområdeschef på ALM Småa Bostad.

”Vi är oerhört glada och stolta över att vi aktivt bidragit till att skapa bostadsområdet på Rinkebyterrassen. Det har blivit en plats där unga och familjer kan få en bostad till en rimlig hyra utan att göra avkall på kvalitet eller känsla. Yalla Rinkeby som nu erbjuder lunch och catering från vår fina lokal är vi givetvis extra stolta över. Rinkebyterrassen är ett av de projekt som står våra hjärtan allra närmast” säger Jenny Jonsson, VD ByggVesta.

För mer information kontakta:

Louise Eklund, ALM Småa Bostad, tel 070–730 69 96
Jenny Jonsson, VD ByggVesta AB, tel 076–119 90 84

OM ALM Småa Bostad:
ALM Småa Bostad förvärvar, utvecklar och säljer bostadsprojekt samt kommersiella projekt främst i Stockholmsområdet. Den primära kunden är förvaltningsbolag samt privatpersoner genom projektens bostadsrättsföreningar. ALM Småa Bostad ingår i ALM Equity-koncernen, vilken utvecklar och investerar i bolag inom fastighetsbranschen. ALM Equitys aktie är listad på NASDAQ First North Growth Market med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF.

OM ByggVesta:
ByggVesta är en innovatör som utvecklar, bygger, äger och förvaltar hållbara bostäder för en modern livsstil. Vi specialiserar oss på hyresrätter och studentbostäder. Genom att skapa inkluderande områden gör vi skillnad – på riktigt. Idag förvaltar vi över 3200 hyresrätter runt om i Sverige och har nästan 1000 lägenheter i produktion.

ByggVesta – Vi förändrar världen genom våra hus.

Kundservice