Områdesansvarig återvänder till ByggVesta- ByggVesta

Tidigare områdesansvarig återvänder till ByggVesta som hållbarhetsstrateg

Stort fokus på klimatneutralitet och hållbart byggande – så ser framtiden ut för ByggVesta. Därför rekryterar ByggVesta Ouliana Åhlfeldt som hållbarhetsstrateg för att accelerera hållbarhetsarbetet ytterligare.

Trots att Oulianas position på ByggVesta är ny, är det inte hennes första roll på bolaget

Under sin studietid arbetade Ouliana som områdesansvarig på ByggVestas studentboende Colonia i Linköping. Rollen innebar att ta hand om uthyrning av bostäderna, planera sociala aktiviteter och ha kontakt med hyresgästerna. Jobbet som områdesansvarig är ett sätt för ByggVesta att attrahera nya talanger och för att bygga sin närvaro i studentstäder.

– Under tiden som områdesansvarig fick jag även möjlighet att skriva mitt examensarbete och göra en livscykelanalys på en av ByggVestas fastigheter – långt innan det blev en standard i branschen. Hållbarhet ligger i ByggVestas DNA och därför blev det en perfekt matchning värderingsmässigt. Med min tidigare erfarenhet från ByggVesta var det självklart för mig att tacka ja till möjligheten att komma tillbaka, säger Ouliana Åhlfeldt.

Som hållbarhetsstrateg på ByggVesta kommer Ouliana att hålla ihop och utveckla ByggVestas strategiska initiativ inom hållbarhet, vilket rimmar väl med hennes bakgrund från rollen som affärsutvecklingschef på hållbarhetskonsultbolaget Goodpoint. Det var särskilt ByggVestas kultur och spännande affärsidé som lockade Ouliana till att återvända.

– ByggVesta har en långsiktig affärsidé som gör bolaget modernt och intressant. Det syns att ByggVesta värnar om sina medarbetare och att det finns ett öppet klimat där nya idéer välkomnas. Jag ser fram emot att komma tillbaka, säger Ouliana.

Ouliana ser att ByggVesta har alla förutsättningar som krävs för att vara en pionjär i branschen

– Jag tror det handlar om att finna dolda idéer hos medarbetarna och våga utveckla dem. Nu när bolaget valt att anställa mig som hållbarhetsstrateg tar de ytterligare ett steg i rätt riktning för att ta vara på all potential som finns inom bolaget, säger Ouliana.

Idag arbetar ByggVesta med en mängd olika hållbarhetsprojekt, bland annat med produktion av hållbar betong från jordbruksrester. Vidare bygger bolaget även studentboenden för social hållbarhet samt grundat det inkluderande initiativet Yalla Rinkeby.

– Vi rekryterar och attraherar hållbarhetstänk i alla roller, vilket innebär att våra medarbetare tillsammans driver olika hållbarhetsfrågor i sitt dagliga arbete. Detta är en stor orsak till att vi lyckats ligga i framkant när det kommer till innovativa hållbarhetsprojekt. Nu har vi nått en punkt där en strategisk resurs som Ouliana är värdefull för att vi ska fortsätta utmana branschen och driva våra framtidsmål, säger Jenny Jonsson, VD på ByggVesta.

Kundservice