Milstolpe i utvecklingen av Kista - ByggVesta

Milstolpe i utvecklingen av Kista – idag flyttar de första hyresgästerna in i Kista äng

Stockholm växer och idag markerar en betydelsefull milstolpe i utvecklingen av Kista äng, den nya stadsdelen i norra Kista. Utbyggnaden av det nya bostadsområdet sker etappvis och idag välkomnar staden och HållBo de första hyresgästerna som flyttar in i området. 

Kista äng är strategiskt placerat mellan Torshamnsgatan och Kista Alléväg och gör verklighet av stadens vision om en levande och dynamisk stadsdel. Fullt utvecklat kommer området att erbjuda cirka 1 600 bostäder, en skola och förskolor, alla inramade av kvartersstruktur med parker och torg. De första bostadshusen som nu är färdigställda erbjuder moderna bekvämligheter och är strategiskt placerade nära både grönområden och stadsliv. Kvarteren, som innehåller både hyresrätter och studentbostäder, kommer att ha service så som studentlounge för umgänge, livsmedelsbutik, frisör och moderna mobilitetstjänster med både bil- och cykelpool.

Den nya bebyggelsen är utformad som stadsgator, med Torshamnsgatan som en grön boulevard. Generösa ytor för uteserveringar och handel i husens bottenvåningar bjuder in till naturliga samlingspunkter och bidrar till ett levande stadsliv. De första hyresgästerna som flyttar in idag kommer att vara en del av denna spännande utveckling och kommer att bidra till att forma Kista ängs identitet.

När vi öppnar dörrarna för Kista ängs första invånare idag, öppnar vi också en värld av möjligheter och gemenskap. Vi är stolta över att vara en del av denna resa och det är en ära att få välkomna de första hyresgästerna, säger Marit Appelgren, vd ByggVesta fastighetsförvaltning

Trots de ekonomiska svårigheter som byggkrisen har medfört, har projekten för Kista äng fortsatt framåt som ett bevis på stark vilja och förmåga att övervinna hinder för fortsatt stadsutveckling även i tuffa tider. Projekten Valvik och Hesturs framdrift har varit möjlig tack vare stort engagemang av alla inblandade aktörer – med Stockholms stad, Hökerum och AF-gruppen i spetsen.

Människor står vid ett registreringsbord utanför en byggnad med “ByggVesta”-logotyp, ballonger och en röd matta

Nyckelutlämningsdagarna vid nyproduktion är roliga och festliga tillfällen för såväl ByggVestas personal som de nya hyresgästerna.

Kundservice