Fyra rum och kök i Södra Rosendal - ByggVesta

Fyra rum och kök i Södra Rosendal

För drygt ett år sedan flyttade Linnea och hennes sambo Nils Mårten in i sin första egna lägenhet, en splitterny hyresrätt på fyra rum och kök i Rosendal. Dessförinnan bodde Linnea i ett kollektiv i Svartbäcken.

– Rosendal är ett perfekt läge för mig, säger Linnea Appert, som studerar till livsmedelsagronom på SLU.

Jag stod i bostadskö och fick plötsligt ett tjing. Ett förstahandskontrakt! Det var ett otroligt glädjebesked. Ett jättehurra, säger Linnea Appert, som är 25 år och studerar till livsmedelsagronom på närbelägna SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet. – Jag är en åretruntcyklare och att cykla varje dag, en och en halv mil, fram och tillbaka mellan Svartbäcken och SLU var rätt tungt, speciellt i snömodd på vintern. Så geografiskt bor jag nu perfekt, mellan Ultuna och stadskärnan. Det är en jätteskillnad.

Vi har ju Stadsskogen som vår egen trädgård.

Att Rosendal passar Linnea som hand i handske är därför ganska självklart. Att dessutom vara omringad av grönområden är ett stort plus, poängterar hon.

– Jag trivs i skogen och här har vi ju Stadsskogen som vår egen trädgård, dessutom ett naturreservat med 400 år gamla träd inpå knuten. För att inte tala om närheten till Hågdalen, säger Linnea som på intet sätt försöker dölja sin entusiasm.

Sodra_Rosendal3_614x448_s

– Det är verkligen ett superfint läge, säger Linnea som nu ser fram emot att Rosendal ska växa vidare med fler kvarter. Att det ska bli som planerat, en levande stadsmiljö med fler trivsamma utemiljöer, naturliga mötesplatser där man kan hänga, även några lokala restauranger och caféer.

Själva bostaden då? Ja, även i det fallet är hon mer än nöjd. Bara det faktum att huset är helt nybyggd. Här har ingen bott tidigare, allt är helt, rent och fräscht. Lägenheten har en fin och öppen planlösning med stora fönster och jättebra ljusinsläpp. Husen har dessutom trivsamma och gemytliga gårdar som skapar platser för mänskliga möten.

– Vi har också en jättehärlig balkong i söderläge där vi gärna sitter och njuter. Så jag trivs väldigt bra, här finns allt man behöver. Det är ju också en grön bostad, där huset värms upp med en väldigt sund lösning. Det gör att man inte slösar på värme i onödan. Det tycker jag är jättebra, ett smart sätt att bygga hus som gör att man som hyresgäst omedvetet blir miljömedveten.

Linnea är också mycket nöjd med bemötandet från hyresvärden. En helt ny lägenhet innebär nästan alltid vissa saker som måste kollas och kanske åtgärdas. Men det har aldrig varit några problem, säger hon.

– Tvärtom, vi har fått hjälp snabbt och effektivt och inte minst ett väldigt fint och personligt bemötande.

Kundservice