ByggVesta säljer en fastighet till Lansa - ByggVesta

ByggVesta har sålt fastigheten vid Lindholmsallén i Göteborg

Bostadshus vid Lindholmsallén i Göteborg

ByggVesta har sålt en fastighet med 138 bostäder på Lindholmen i Göteborg. Köpare är Lansa Fastigheter, som därigenom etablerar sig i Göteborg. Tillträde till fastigheten sker den 30 juni i år.

”ByggVesta fortsätter sin spännande resa och vårt ansvarstagande som långsiktig fastighetsägare och stadsutvecklare kvarstår oförändrat. Försäljningen görs för att möjliggöra utvecklingen av hyresrätten som boendeform, städerna där vi finns, våra hus och vårt ägande på ett stabilt och lönsamt sätt även framgent, säger Catarina Fritz, tf VD på ByggVesta.

Affären med ByggVesta omfattar 138 hyreslägenheter på 1-4 rum och kök. Fastigheten stod klar 2012 och ligger på Lindholmen i Göteborg, ett område med många teknik- och kunskapsföretag samt restauranger och affärer.

”Detta blir vår första etablering i Göteborg, en region vi finner mycket attraktiv och som vi vill fortsätta växa i. Fastigheten passar bra in i vår fastighetsportfölj, och som långsiktig ägare kommer vi att förvalta fastigheten så att hyresgästerna fortsätter att trivas och vara stolta över sitt boende, säger Marie Teike, fastighetsutvecklingschef på Lansa.

Kundservice