Hyresrätter i Uppsala - Rosendalsfältet - ByggVesta

Uppsala hyreslägenheter

Rosendalsfältet

Med plats för lek, konst och umgänge

Rosendalsfältet innehåller totalt 98 lägenheter om 1–4 rum och kök, fördelade över fyra trapphus.

Lägenheterna är omsorgsfullt och ytsmart utformade, med moderna planlösningar och materialval. I de rymliga helkaklade badrummen är dusch standard, samt tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombinerad maskin. De flesta lägenheter har balkong.

Innergården har plats för umgänge, vila, lek och bus – här finns bland annat kojor och hängmattor. Gården delas med kvartersgrannen SKB.

Fastigheten Rosendalsfältet karaktäriseras av sin lekfulla arkitektur, med grön takplåt, rundad taknock och takfot, sockel i mönstrad klinker – och inte minst den stora muralmålningen. Konstnären Lex Zooz från Estland fick uppdraget att skapa en väggmålning på gavelpartiet mot det lilla torget framför fastigheten. Fokuset på konst, barn och lekfullhet löper som en röd tråd genom hela projektet, där det bland annat finns skulpturer på gården.

Fastigheten ägs av ByggVesta Fastigheter AB.

Arkitekt: Utopia Arkitekter

 

Status:
Inflyttat
Färdigt:
2020
Typ:
Hyresrätter
Antal lägenheter:
98
Kök:
Vitvaror av hög kvalitet. Förberett för diskmaskin.
Tvätt:
I alla lägenheter finns tvättmaskin och torktumlare, alt. kombimaskin.
Förråd:
Finns till varje lägenhet.
Cykelparkering:
Tre cykelrum finns i garageplan.
Bredband/telefoni:
Tele2 finns som leverantör.
Balkong/uteplats:
De flesta lägenheterna har balkong.
Miljörum:
Finns vid Amanuensgatan 4 & Kansliskrivaragatan 10.
Parkering/garage:
Parkeringar i garage som administreras av Parkando.

Vill du se hur en lägenhet ser ut?

Området

Rosendal, Uppsala

Rosendal är en småskalig stadsdel med naturnära känsla och centrum inom räckhåll. Precis utanför dörren finns stora grönområden att promenera i, och på bara fem minuter på cykel är du vid något av universiteten.

Rosendal, Uppsala

Rosendal är en ny och spännande stadsdel bara några minuters cykelväg från centrala Uppsala. Det är ett område med en mix av bostäder, handel, service och universitetsanknuten verksamhet. Stadsskogen helt nära är härlig för promenader, löpning eller skidåkning beroende på säsong.

Läget och närområdet

I Rosendal är det nära till allt: arbetet, Uppsala centrum, utbildning och service. Goda förutsättningar för cykeltrafik är en av hörnstenarna i Uppsalas övergripande mål för hållbara transporter och minskad miljöbelastning och är en självklarhet även i Rosendal.

Kommunikation och kollektivtrafik

Kollektivtrafiken spelar en viktig roll för att åstadkomma en stadsdel som erbjuder ett attraktivt boende utan bilberoende. En stomlinje med hög turtäthet trafikerar Vårdsätravägen som är huvudgatan i Rosendal. Hållplatslägen och deras omgivning är utformade så att stationerna är en del av ett inbjudande stadsrum och knyter an till gång- och cykelstråken.

Skolor och förskolor

Det finns både förskolor och skolor i närområdet och det byggs fler allt eftersom efterfrågan växer. En helt ny skola F-9 för 750 elever planeras att stå klar i området 2024.

Affärer, restauranger och service

Uppsalas shopping erbjuder något för alla: charmiga butiker i kullerstenbelagda kvarter runt Fyrisån och S:t Eriks torg eller större kedjor utmed gågatan kring Stora Torget. Vid Rosendals torg finns bland annat vårdcentral. Livsmedelsbutik finns i södra Rosendal samt även i närheten, bland annat vid Norby eller Gottsunda, där du också finner bibliotek, vårdcentral, simhall och restauranger.

Natur och fritid

Längtar du efter en andningspaus mitt i vardagen? Stadsskogen är ett populärt friluftsområde fyllt av resliga tallar, blåbärsris och mjuk mossa. Här finns det gott om stigar för en promenad, joggingtur eller längdskidor i elljusspår.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice