Bostadsrätter på Östbergahöjden - ByggVesta

Östbergahöjden

Bo granne med Södermalm i Stockholm

I Östberga, strax söder om Stockholms stadskärna, planerar vi att bygga 200 bostadsrätter. Området kommer i framtiden få en egen tunnelbanestation och i anslutning till området ligger stadsutvecklingsområdet Årstafältet. Ett nytt projekt med potential, bara ett stenkast från Södermalm i Stockholm!

Här kommer boenden att ha en vidsträckt utsikt över omgivningen, med kuperad tallskog, berghällar och grönytor runt knuten.

Mer information om bostadsrätterna kommer i samband med säljstart.

Projekt under planering och utveckling.
ByggVestas projektledare: Sofia Skarpsvärd

Status:
Projektutveckling
Färdigt:
2031
Typ:
Bostadsrätter
Antal lägenheter:
200

Arkitektens tankar

Projektet är placerat i en brant sluttning högt uppe på Östbergahöjden med en vidsträckt utsikt över omgivningen. De sex trapphusen är indelade i tre volymer som skapa öppningar mellan gård och gata. Gården öppnar sig även i väster mot tallskogen. De olika volymerna har olika höjd för att artikulera topografin och skapa variation. Lägenheterna består huvudsakligen av små lägenheter.

Susanna Bremberg, Kjellander Sjöberg

ByggVestas tankar

Syftet med projektet är att komplettera bebyggelsen i utkanten av Östberga och skapa kopplingar till kringliggande områden. Blandade lägenhetsstorlekar möjliggör för en hållbar social blandning i området. Den gröna gården som ligger skyddad mellan de nya bostäderna kommer att bli en grön och trygg oas för de nya boende som öppnar upp sig mot naturen i väst. För att möjliggöra för våra boende att kunna leva en hållbar livsstil kommer ett flertal mobilitetstjänster att erbjudas.

ByggVesta

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice