Studentbostäder Kista

Hestur

Student- och hyresbostäder i Kista

Området Kista Äng ska byggas om till en stadsdel med en blandning av bostäder, studentbostäder, lokaler, förskolor samt skola.

Närhet till service och kommunikationer samt IT-klustret och en stor mängd andra verksamheter gör Kista till mycket stark tyngdpunkt med stor utvecklingspotential. Genom Kista Äng får Kista flera olika typer av bostäder samt nya förskolor och en skola samt offentliga rum som parker och torg. Enligt Stockholms stads planer ska området inrymma cirka 1300 bostäder varav cirka 300 studentbostäder, cirka 300 hyresrätter och cirka 700 bostadsrätter. Här planerar ByggVesta för totalt 241 hyresrätter och 231 studentbostäder i två projekt – Hestur och Valvik. Hestur kommer att innehålla 150 hyres- och 70 studentlägenheter.

Läs mer om Kista äng och våra andra studentboenden på hemsidan för vårt studentbostadskoncept Live to Grow by ByggVesta.

Projekt under byggnation.

Fastigheten ägs av Hållbo, ett joint venture bolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och Bonnier Bostäder AB, och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Kod Arkitekter
ByggVestas projektledare: Axel Ekström

Status:
Produktion
Färdigt:
2025
Typ:
Hyresrätter, Studentbostäder
Antal lägenheter:
220

Arkitekten tankar - Östra kvarteret, Hestur

De tre husen varierar i höjd och form, vilket ger dem en individuell karaktär samtidigt som de binds ihop av ett tydligt släktskap i de ljusa, mjuka kulörerna. Det höga, vinklade huset har en stadsmässig sockelvåning med butikslokaler i hörnlägen. Byggnadernas fasade hörn fyller flera funktioner: De öppnar upp den triangulära gården och släpper in ljus, de ger utblickar och bildar entréplatser till de omgivande gränderna. Kvarteret rymmer flera lägenhetstyper, där balkonger och stora fönster har prioriterats för att skapa goda boendekvaliteter.

Kod Arkitekter

Området

Kista, Stockholm

Kista är ett spännande område fullt av utveckling och potential. Det är ett av världens starkaste ICT-kluster, med över 1 000 svenska och globala företag. Här finns också möjlighet till kulturupplevelser och närhet till sköna grönområden, till exempel Järvafältet, en mycket populär plats för motion och naturupplevelser. I Kista finns även ett KTH-campus, Stockholms universitet, ett prisbelönt bibliotek och en av Stockholmsområdets största gallerior med butiker och restauranger.

Kista, Stockholm

ByggVestas fastigheter i Kista ligger i det nyutvecklade området Kista Äng, där fokus ligger på att utveckla bostäder för ett levande stadsliv i Kista, med en blandning av kontor och bostäder. I bottenplan på de nya byggnaderna kommer det att finnas publika lokaler för t. ex. servering, handel och annan service. I kvarteren kommer det också att finnas nya torg och parkområden.

Kommunikation och kollektivtrafik

Kommunikationerna i Kista Äng är mycket goda. Inom några hundra meter finns tunnelbana som tar dig till city på under 20 minuter och du bor också med närhet till Helenelunds pendeltågsstation. Från 2023 planeras även Tvärbanan öppna den nya grenen med station vid Kistamässan. Alldeles invid husen finns också busshållplats som trafikeras av ett flertal busslinjer, bland annat till Kista centrum och stora delar av norra och västra Stockholm.

Skolor och förskolor

Det finns ett flertal kommunala skolor och friskolor i Kista. I det nybyggda Kista Äng planeras för en ny skola för cirka 900 elever från förskoleklass till årskurs nio, samt flera förskolor, i nära anslutning till det centrala torget och stadsparken.

KTH Campus Kista har en internationell prägel. Den geografiska närheten till näringslivet ger studenter och forskare unika möjligheter till samarbete med alltifrån stora internationella organisationer till mindre entreprenörsägda ICT-företag. Även Stockholms universitet har ett campus i Kista.

Affärer, restauranger och service

Kista galleria är en av Stockholm största gallerior. Där hittar du allt du behöver i butiker, caféer, foodcourt, biografer och annan service. I bottenplan på de nya husen i Kista Äng planeras också för publika ytor för till exempel handel och servering, allt för en levande och trygg stadsmiljö.

Natur och fritid

I Kista finns ett stort utbud av sport- och rekreationsmöjligheter. I omedelbar närhet ligger Järvafältet, ett av länets största naturreservat och även Ursviks motionsområde med olika spårlängder för löpning och cykel, samt skidåkning. Där finns också rastplatser med möjlighet att grilla. I närliggande Husby finns badhus med bassänger och äventyrsbad och 2020 öppnades ett nytt utomhusbad på Järvafältet. Där finns två 25-metersbassänger, en undervisningsbassäng och en plaskdamm samt stora gräsytor för picknick och solbad.

Kistamässan är Stockholms näst största mässområde. Där arrangeras varje år mängder av mässor och evenemang, många med koppling till tech och IT, men också andra evenemang.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice