Hyresrätter & studentbostäder i Kista - Hestur - ByggVesta

Studentbostäder Kista

Hestur

Student- och hyresbostäder i Kista

Välkommen till Hestur

Här finns trevliga lägenheter i helt nya kvarter, 150 st hyresrätter och 70 st studentlägenheter. Lägenheterna är på 1–4 rum och kök, med tyngdpunkt på tvåor. Lägenheterna är omsorgsfullt och ytsmart utformade, med moderna planlösningar och materialval. I de rymliga helkaklade badrummen är dusch standard, samt tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombinerad maskin. De flesta lägenheter har balkong eller uteplats.

Området Kista Äng håller på att byggas om till en stadsdel med en blandning av bostäder, studentbostäder, lokaler, skolor, parker och torg. Enligt Stockholms stads planer ska området inrymma cirka 1 300 bostäder i en mix av bostadsrätter, hyresrätter och studentbostäder. Närhet till service och kommunikationer samt IT-klustret och en stor mängd andra verksamheter gör Kista till mycket stark tyngdpunkt med stor utvecklingspotential.

Bland studentlägenheterna har vi ett flertal kompislägenheter, särskilda 3 rum och kök med två lika stora sovrum, perfekt för två studerande att dela, eller en familj.

I huset finns en station för cykelservice och -tvätt. Vi erbjuder också en fordonspool med elbilar och -cyklar till boende i Hestur. På så sätt kan du som hyresgäst smidigt resa hållbart och ekonomiskt.

De första hyresgästerna får tillträde till sina lägenheter den 30 maj 2024. I takt med att fler hus blir klara under året blir det fler omgångar med nyinflyttade. Hela kvarteret beräknas vara klart och inflyttat i slutet av året.

Projekt under byggnation.

Fastigheten ägs av Hållbo, ett joint venture bolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och Bonnier Bostäder AB, och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Arkitekt: Kod Arkitekter
ByggVestas projektledare: Axel Ekström

Status:
Produktion
Färdigt:
2024
Typ:
Hyresrätter, Studentbostäder
Antal lägenheter:
220
Kök:
Vit inredning. Förberett för mikrovågsung. I det större lägenheterna även förberett för diskmaskin
Tvätt:
Kombimaskin, alt. tvättmaskin & torktumlare i samtliga lägenheter
Förråd:
Förråd finns till alla lägenheter i källarplan
Cykelparkering:
Flera cykelrum i garageplan. Servicestation för cykel. Cykelpool med möjlighet att hyra elcykel
Bredband/telefoni:
Öppet bredbandsnät från iTux
Balkong/uteplats:
De flesta lägenheter har uteplats eller balkong
Miljörum:
Miljörum för källsortering vid Kista alléväg 10
Parkering/garage:
P-platser i garage i huset, samt i garaget i kvarter Valvik. Bilpool med elbilar
Certifiering:
Miljöbyggnad nivå silver

Arkitekten tankar - Östra kvarteret, Hestur

De tre husen varierar i höjd och form, vilket ger dem en individuell karaktär samtidigt som de binds ihop av ett tydligt släktskap i de ljusa, mjuka kulörerna. Det höga, vinklade huset har en stadsmässig sockelvåning med butikslokaler i hörnlägen. Byggnadernas fasade hörn fyller flera funktioner: De öppnar upp den triangulära gården och släpper in ljus, de ger utblickar och bildar entréplatser till de omgivande gränderna. Kvarteret rymmer flera lägenhetstyper, där balkonger och stora fönster har prioriterats för att skapa goda boendekvaliteter.

Kod Arkitekter

Exempel på planlösningar i Hestur

Samtliga planlösningar presenteras till sökande i samband med att lägenheterna erbjuds för uthyrning.

Är du nyfiken på hur en lägenhet kan se ut?

Området

Kista, Stockholm

Kista är ett spännande område fullt av utveckling och potential. Det är ett av världens starkaste ICT-kluster, med över 1 000 svenska och globala företag. Här finns också möjlighet till kulturupplevelser och närhet till sköna grönområden, till exempel Järvafältet, en mycket populär plats för motion och naturupplevelser. I Kista finns även Stockholms universitet, ett prisbelönt bibliotek och en av Stockholmsområdets största gallerior med butiker och restauranger.

Kista, Stockholm

ByggVestas fastigheter i Kista ligger i det nyutvecklade området Kista Äng, där fokus ligger på att utveckla bostäder för ett levande stadsliv i Kista, med en blandning av kontor och bostäder. I bottenplan på de nya byggnaderna kommer det att finnas publika lokaler för t. ex. servering, handel och annan service. I kvarteren kommer det också att finnas nya torg och parkområden.

Kommunikation och kollektivtrafik

Kommunikationerna i Kista Äng är mycket goda. Inom några hundra meter finns tunnelbana som tar dig till city på under 20 minuter och du bor också med närhet till Helenelunds pendeltågsstation. Alldeles invid husen finns busshållplats som trafikeras av ett flertal busslinjer, bland annat till Kista centrum och stora delar av norra och västra Stockholm. Tvärbanan håller på att byggas ut och sträckan från Bromma fram till Ursviks torg planeras vara klar 2025. Den kommer senare att förlängas ytterligare via Kista till Helenelund.

Skolor och förskolor

Det finns ett flertal kommunala skolor och friskolor i Kista, även gymnasieskola och universitetscampus.

Den geografiska närheten till näringslivet ger studenter och forskare i Kista unika möjligheter till samarbete med alltifrån stora internationella organisationer till mindre entreprenörsägda ICT-företag.

Affärer, restauranger och service

Kista galleria är en av Stockholm största gallerior. Där hittar du allt du behöver i butiker, caféer, foodcourt, biografer och annan service. I bottenplan på de nya husen i Kista Äng planeras också för publika ytor för till exempel handel och servering, allt för en levande och trygg stadsmiljö.

Natur och fritid

I Kista finns ett stort utbud av sport- och rekreationsmöjligheter. I omedelbar närhet ligger Järvafältet, ett av länets största naturreservat och även Ursviks motionsområde med olika spårlängder för löpning och cykel, samt skidåkning. Där finns också rastplatser med möjlighet att grilla. I närliggande Husby finns badhus med bassänger och äventyrsbad och 2020 öppnades ett nytt utomhusbad på Järvafältet. Där finns två 25-metersbassänger, en undervisningsbassäng och en plaskdamm samt stora gräsytor för picknick och solbad.

Kistamässan är Stockholms näst största mässområde. Där arrangeras varje år mängder av mässor och evenemang, många med koppling till tech och IT, men också andra evenemang.

Kista äng

Läs mer om planerna för de nya kvarteren i Kista äng på Stockholms stads hemsida.

Bo i framtiden

Hitta hem hos oss

Ställ dig i vår bostadskö idag – det är helt gratis.

Kundservice