ByggVesta

  • Mina Sidor
  • Om oss
  • Bo hos oss
  • Våra projekt
Mina SidorStäll dig i köLediga lägenheter

Terrassen, etapp 3

Ny lägenhet i nytt område med grönska och generös mångkulturell atmosfär, etapp 3

Ort
Rinkeby, Stockholm
Status
Inflyttat
Färdigt
2021
Typ
Hyresrätter
Antal lägenheter
68
Visa i områdeslistan

På Rinkebyterrassen bygger vi sex nya hyreshus, som kommer att bli klara i 3 etapper. Husen blir mellan 6 och 8 våningar höga med putsade fasader i vitt och grafiska grå nyanser. Våra totalt 225 hyresrätter blandas upp med 360 bostadsrätter som ALM Equity bygger. Tillsammans ramar husen in en fantastisk park, där det kommer att finnas ett café med uteplatser och vacker utsikt över Järvafältet.

De allra flesta av våra lägenheter har balkong eller uteplats. Väggarna är vitmålade och i alla rum ligger parkettgolv utom i hall och badrum där det är klinkers. I köket är det förberett för diskmaskin, och i badrummet finns tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin, beroende på lägenhetens storlek. TV och internet går att få via Com Hem.

Totalt antal lägenheter i etapp 3 blir 68 st, med fördelning enligt nedan:

1 rok - 16 st

2 rok - 16 st

3 rok - 26 st

4 rok - 5 st

5 rok - 5 st

Lite längre fram i tiden kommer det att finnas fristående garage, byggda som barriär mot en trafikerad väg. Garaget rymmer då cirka 80 bilar. Vi kommer även att erbjuda dig som hyresgäst Sunfleet bilpool. Bredvid garaget finns rum för källsortering. Föredrar du att cykla finns det cykelrum utrustade med arbetsbänk och cykelpump i flera av våra hus.

Det här huset är ett Egenvärmehus. Det innebär att det har en extremt låg energiförbrukning, bland annat för att vi återanvänder värmen i ventilationsluften. Här kan du läsa mer om hur vi bygger.

Arkitekter: Kirsh+Dereka

Projektledare: Lisa Berglind

Fastigheterna ägs av Grön Bostad, ett fastighetsbolag som ägs till lika delar av ByggVesta AB och AFA Fastigheter och förvaltas av ByggVesta Fastighetsförvaltning.

Området

Rinkeby

Rinkeby är en levande, mångkulturell stadsdel i norra delen av Stockholms kommun. Här finns gott om restauranger och affärer, och det nya gångstråket över E18 gör det enkelt att ta sig till Järvafältet och den vackra naturen där.

Rinkeby, Stockholm

Bostadsområdet ansluter till Rinkebystråket som erbjuder shopping och kulinariska upplevelser från jordens alla hörn. Rinkebystråket förlängs genom Rinkebyterrassens innergård och ut till en utsiktsplats där du får en härlig vy över Järvafältet. Närheten till Järvafältet erbjuder ett vackert natur- och strövområde med motionsspår och cykelväg. På andra sidan av Järvafältet ligger Kista, endast 700 meter från Rinkebyterrassen.

Kommunikation och kollektivtrafik

Från Rinkebyterrassen har du nära till kommunikationer i form av både tunnelbana och buss och på mindre än 20 minuter kan du befinna dig i centrala Stockholm. Till Kista, ett av världens främsta ICT-kluster, cyklar du lätt över Järvafältet. Bromma flygplats ligger bara ca 30 minuter bort med kollektiva transportmedel och endast 10 minuter bort med bil.

Skolor och förskolor

Man satsar mycket på skolan och förskolan och har bland annat en högstadieskola med Europaenhet och Science-enhet som lockar barn från hela Stockholm. Skolorna i Rinkeby har fått en hel del olika utmärkelser. Rinkeby kulturskola bedriver musik- och dansundervisning.

Affärer, restauranger och service

I och omkring centrum finns mataffär, post, apotek, vårdcentral, mödravårdscentral, folktandvård, medborgarkontor, närpoliskontor och bank. Dessutom finns en mängd mindre speciallivsaffärer, restauranger och butiker.

Natur och fritid

Rinkeby ligger i anslutning till det gröna och underbara Järvafältet. Många olika föreningar verkar i området, både olika etniska föreningar och olika idrottsföreningar. Rinkebyskolan har mycket fritidsverksamhet, Ungdomens Hus likaså. Våren 2020 öppnar Stockholms stad ett utomhusbad på Järvafältet vid Eggeby gård, med en bassäng för simundervisning, en för plask och lek samt en 25 meters-bassäng för allmänheten.

Andra projekt i området

Terrassen, etapp 2

© ByggVesta AB 2019